محمد کشتکار، افزود: هرچند که ویروس کرونا، بیماری مشترک بین انسان و دام نیست ولی با توجه به راههای مختلف انتقال آن از فرد مبتلا، نباید ذبح توسط افراد در منزل و خیابانها صورت گیرد زیرا امکان انتقال بیماری به دام وجود دارد.
وی با بیان اینکه ۳۱ کشتارگاه در سراسر استان در روز عید قربان فعال و آماده هر گونه خدمات به مردم هستند گفت: ذبح دام در منازل و معابر علاوه بر خطرات انتقال بیماری کووید ۱۹ به لحاظ جاری شدن خونابه میتواند به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماریهای منتقله از دام به انسان منجر شود.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی اصفهان افزود: بر این اساس این ادارهکل امسال همانند قبل و به دلیل شیوع ویروس کرونا بیشتر از هر سال برنامههای ویژه نظارتی برای ذبح عید قربان در دستور کار خود قرار داده است.
وی ادامه داد: در این راستا ۹۳ گروه ثابت و سیار از ناظران بهداشتی و کارشناسان شبکههای دامپزشکی استان در کشتارگاههای استان برای نظارت بر موراد بهداشتی ذبح مستقر میشوند.
کشتکار با تاکید بر اهمیت رعایت توصیههای بهداشتی پیرامون ذبح دام در آستانه عید قربان، گفت: نکته مهمی که مردم باید نسبت به آن آگاه باشند این است که از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبخ و عرضه میشود خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه در تمامی میادین مجاز عرضه دام، کارشناسان دامپزشکی حضور دارند و دام را قبل و بعد از ذبح بررسی و معاینه میکنند، تصریح کرد: برخی از انواع بیماریها در دامها علائم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان بهداشتی قادر به تشخیص آنها میباشند.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی اصفهان افزود: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظتکننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند و همچنین خونابهها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
استان اصفهان دارای بیش از چهار میلیون و ۸۰۰ هزار راس انواع دام است که این خطه را به یکی از قطبهای تولید فرآوردههای دامی در کشور تبدیل کرده است.
این استان دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بستهبندی و عرضه فرآورده خام دامی است.
تاکنون افزون بر ۱۵ هزار نفر بر اثر کرونا در کشور جان باختند.