stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۴ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 24 December , 2024
  • کد خبر : 194160
  • 01 آذر 1399 - 11:29
4
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خبرداد؛

افزایش ۱۰ درصدی حوادث گازگرفتگی نسبت به مدت مشابه سال قبل

افزایش ۱۰ درصدی حوادث گازگرفتگی نسبت به مدت مشابه سال قبل
قلم/اصفهان_ مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از افزایش ۱۰ درصدی حوادث گازگرفتگی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در استان اصفهان خبر داد و گفت: از ابتدای مهرماه تاکنون براثر گازگرفتگی ۵ نفر جان باختند و ۲۴ نفر مصدوم شدند.
قلم | qalamna.ir :

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از افزایش ۱۰ درصدی حوادث گازگرفتگی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در استان اصفهان خبر داد و گفت: از ابتدای مهرماه تاکنون براثر گازگرفتگی ۵ نفر جان باختند و ۲۴ نفر مصدوم شدند.

منصور شیشه‌فروش، با اشاره به کاهش دمای هوا و استفاده بیشتر از وسایل گرمایشی، اظهار کرد: هر سال به دلیل استفاده از وسایل غیراستاندارد و یا عدم رعایت استانداردها در نصب و راه‌اندازی بخاری‌ها و وسایل گرمایشی شاهد حوادث تلخ گازگرفتگی هستیم که در مواردی منجر به فوت شهروندان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه از ابتدای مهرماه امسال ۵ نفر بر اثر گازگرفتگی جان باختند و ۲۴ نفر مصدوم شدند، گفت: این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به ابلاغ دستورالعمل‌های ایمنی به همه بخش‌های مصرف‌کننده گاز شهری و روستایی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی، گفت: رعایت دستورالعمل‌هایی برای پیشگیری از وقوع حوادث گازگرفتگی ضروری است، ازجمله شرکت گاز که باید نسبت به اطلاع‌رسانی به ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار مشترک گاز در سطح استان برای رعایت استانداردها اقدام کند و شهرداری و سازمان آتش‌نشانی نیز در راستای ارتقا سطح آموزش شهروندی اقدام کنند، همان‌طور که در تابلوهای سطح شهر نسبت به مرگ خاموش و مخاطرات نصب وسایل گرمایشی غیراستاندارد هشدار داده‌شده است.

وی با بیان اینکه حوادث گازگرفتگی بر اثر تنفس گاز سمی منواکسید کربن اتفاق می‌افتد، تصریح کرد: منواکسید کربن گاز سمی، بی‌رنگ و بی‌بو است که از طریق تنفس و پوست مرطوب وارد بدن می‌شود. این گاز ۲۰۰ برابر بیشتر از اکسیژن قابلیت جذب توسط گلبول‌های قرمز را دارد و با ورود به بدن، خون را مسموم کرده و مانع جذب اکسیژن می‌شود.

شیشه‌فروش ادامه داد: گاز منواکسید کربن ابتدا باعث خواب‌آلودگی، سردرد، سرگیجه، خستگی، ضعف و بی‌حالی می‌شود و اگر فرد به هوای آزاد دسترسی نداشته باشد باعث تهوع و استفراغ و درنهایت خفگی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه گاز طبیعی در شرایط عادی باید با ۲۰ برابر حجم خود با هوای تازه ترکیب شود تا سوخت کامل شود، تأکید کرد: رنگ شعله وسایل گازسوز باید آبی باشد و گازهای حاصل از سوخت باید با دودکش از ساختمان خارج شود، درحالی‌که معمولاً اشکال در دودکش ازجمله مسدود بودن دودکش، نداشتن کلاه H و عدم ارتفاع لازم عمودی باعث عدم خروج گازهای سمی می‌شود. بسته بودن کلیه درزها و پنجره‌ها نیز می‌تواند باعث جلوگیری از ورود هوای تازه شود و خطرآفرین است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تأکید بر اینکه هر وسیله گازسوز باید یک دودکش مجزا و مختص خودش داشته باشد، تأکید کرد: قبل از استفاده از بخاری و آبگرمکن باید حتماً از باز بودن مسیر دودکش مطمئن شویم.

وی آبگرمکن ها به علت مصرف زیاد را از پرحادثه‌ترین وسایل گازسوز برشمرد و افزود: بیشترین حوادث گازگرفتگی مربوط به آبگرمکن های دیواری به علت عدم رعایت موارد ایمنی و گاهی نصب در آشپزخانه، کنار حمام یا زیرزمین است. آبگرمکن ها نباید در فضای کمتر از ۶۰ مترمربع نصب شوند، در ساختمان‌های قدیمی باید حتماً مسیر هوای تازه باز باشد و دودکش مرتب چک شود.

شیشه‌فروش با اشاره به اهمیت شیرهای گاز به‌خصوص شیر اصلی، گفت: در شرایط اضطراری و مسافرت باید از بسته بودن شیر گاز اصلی مطمئن باشیم. همچنین شلنگ‌های گاز باید تقویت‌شده و مخصوص گاز باشند. طول شلنگ‌های گاز نباید حداکثر از یک متر و نیم بیشتر باشد و نباید در معرض حرارت قرار گیرد، ضمن اینکه هرچند وقت یک‌بار باید بازدید و در صورت خرابی باید تعویض شود.

وی بر لزوم استفاده از بست استاندارد برای شلنگ‌های گاز تأکید کرد و گفت: اگر به‌جای بست، از سیم استفاده کنیم باعث بریدگی و بروز حادثه می‌شود که از عوامل جدی خطر آتش‌سوزی است. پس از بستن بست فلزی استاندارد و محکم کردن آن می‌توان با کف صابون آزمایشی برای عدم نشتی انجام داد، اما هرگز نباید با شعله کبریت آزمایش را انجام داد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بابیان اینکه رنگ آبی شعله بخاری و آبگرمکن نشانه سوختن درست است و رنگ زرد و نارنجی و قرمز نشان‌دهنده کمبود هوا و خطر است، افزود: نصب اجاق و بخاری نباید در کنار وسایل قابل اشتعال باشد و هرگز وسایل نفتی را نباید به گازسوز تبدیل کنیم.

وی اضافه کرد: در صورت استشمام بوی گاز، کلید کنترل برق خارج از محل استشمام بوی گاز را خاموش‌کنیم، پنجره‌ها باز و با پارچه خیس گاز را  خارج کنیم. اصلاً کلید و فندک نزنیم، شیر اصلی گاز را ببندیم و در صورت هرگونه حادثه با دستگاه‌های امدادرسان تماس بگیریم. هماهنگی بین این دستگاه‌ها به‌عمل‌آمده تا در صورت وقوع حادثه به‌سرعت امدادرسانی کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه سالم بودن دودکش‌ها و باز بودن مسیر ورود هوای آزاد به محیط تأثیر زیادی در کاهش حوادث گازگرفتگی دارد، خاطرنشان کرد: درصورتی‌که با مصدوم حوادث گازگرفتگی مواجه شدیم باید سریع او را در معرض هوای تازه قرار داده و اگر تنفس او قطع است عملیات احیا را انجام دهیم، ضمن اینکه با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیریم.

وی با اشاره به اینکه دستورالعمل صرفه‌جویی مصرف گاز به تمام ادارات ابلاغ‌شده، تأکید کرد: استانداردها باید رعایت شود و در هر دستگاهی یک مدیر انرژی بر ایمن بودن سیستم‌های آب، برق، گاز به‌طور مستمر نظارت کند، همچنین در مجتمع‌های مسکونی، مراکز تجاری و اماکن عمومی باید ایمنی رعایت شود و سازمان آتش‌نشانی باید موارد ایمنی را بررسی کند. شهروندان در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی با شماره ۱۹۴ شرکت گاز تماس بگیرند تا با رعایت حداکثری ایمنی بتوانیم فصل سرما را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام/

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • منبع : ایسنا

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.