علی رحمانی افزود: برای اجرای این تعداد پروژه ها هزار و ۵۲ میلیارد و ۴۶۸ میلیون ریال توسط اعتبارات دهیاریها هزینه شده و به مرحله اجرا رسیده است.
وی اضافه کرد: علاوه بر این تعداد، فعالیتهای عمرانی توسط دستگاههای خدماترسان مثل بنیاد مسکن، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، ورزش و جوانان، آب و فاضلاب، برق و مخابرات در حال اجراست که بخشی از آن ها در این روزها افتتاح می شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اصفهان، احداث ساختمان دهیاری، زیرسازی و آسفالت معابر،احداث سالن ورزشی و چندمنظور، ساختمان آتش نشانی، پل، بلوار و خیابان، راه اندازی سامانه پایش تصویری، احداث نیروگاه خورشیدی را از مهمترین پروژههای عمرانی این استان برشمرد.
رحمانی با اشاره به رویکرد دولت در توسعه زیرساخت های روستاها اظهارداشت: بودجه مصوب و حمایت های مالی دولت به روستاها از طریق اعتبارات دهیاریها سالانه ۲۰ درصد افزایش داشته و سایر نهادهای اداری بر اساس نیاز هر منطقه پروژههایی را اجرا کردند که رهاورد این اقدامات مهاجرت معکوس از شهر به روستا و رونق زندگی در این مناطق بوده است.
وی حمایت از طرحهای اشتغالزایی روستایی را از دیگر اقدامات دولت در هفت سال گذشته برای اقتصاد این بخش اعلام و اضافه کرد: درچهار سال اخیر ۹۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به روستاهای استان اختصاص یافت که بیش از ۶۰ درصد آن تاکنون جذب شد و اکنون نرخ اشتغال روستا و شهر نزدیک به همدیگر شده و در برخی از مناطق با کمبود نیروی کار روبرو شدند.
وی اضافه کرد: این تسهیلات تنها از طریق حوزه روستایی توزیع شده و علاوه بر این دستگاههای خدماترسان در حمایت از فعالیتهای اقتصادی و تولید این بخش اعتباراتی را توزیع کردند.
به گفته این مقام مسئول در حوزه روستاهای استان اصفهان، در هفت سال گذشته بیش از هزار پروژه عمرانی و خدماتی توسط دهیاری ها و اعتبارات دفتر شوراها و امور روستایی هزینه شده و این اقدامات رفاه زندگی را برای این دسته از مردم افزایش داده است.
اجرای طرح اشتغال روستایی و عشایری در دولت تدبیر و امید موجب شد تا سهم اشتغال روستایی از سبد اشتغالزایی کشور از سه درصد به ۲۹ درصد افزایش یابد و به ماندگاری بیشتر روستاییان منجر شود.
بر اساس آخرین آمارها، تاکنون ۱۳۵ هزار فعالیت اقتصادی از محل تسهیلات پرداختی در روستاها و بخشهای زیر ۱۰ هزار نفر به اجرا درآمده و بیش از ۲۲۰ هزار شغل از این محل ایجاد شده است.
گردشگری، صنعت، کشاورزی، صنایع دستی و فرهنگ از ظرفیت های مهم روستاهای اصفهان است که در گذشته کمتر به آنها توجه شده اما با برنامه ریزی های جدی که در دولت برای رونق زندگی روستایی صورت گرفت اکنون در کنار اقدامات عمرانی و بهبود زیرساخت ها مهاجرت معکوس به روستاها را به دنبال داشته و زمینه اشتغال بسیاری را فراهم کرده است تا رنگ و بوی توسعه از میان دیوارهای گلی و گذرهای پر پیچ و خم روستاها همچنان به چشم آید.
استان اصفهان با پنج میلیون و ۱۲۰ هزار نفر جمعیت دارای بیش از یکهزار و ۷۰۰ روستا و آبادی با جمعیت افزون بر ۶۱۰ هزار نفر ودارای ۸۵۲ دهیاری است که با بیش از هزار نفر نیروی انسانی اداره امور روستاها را برعهده دارند.
انتهای پیام/