مهدی طغیانی با اشاره به جلسات رفع آلودگی هوا و اولویتهای پیگیری ذیل قانون اظهار داشت: در جلسات کارگروهی رفع معضل آلودگی هوا از اعضای شورای شهر، استانداری، اساتید دانشگاه و محیط زیست حضور دارند که نکته مهم و اساسی در این جلسات، استمرار پیگیری موارد قانونی در بحث آلودگی هواست نه اینکه تنها در فصول سرد و تشدید آلودگی هوا جلسات اضطراری تشکیل شود.
وی افزود: باید به طور پیوسته این مصوبات جلسات دنبال شود و وظیفه ما نیز نظارت است که قانون هوای پاکِ مصوب شده در مجلس شورای اسلامی و یا در استانداری اصفهان اجرا شود در حالی که در شرایط فعلی اجرا نمیشود و دود آن به چشم مردم میرود.
دغدغههای متفاوت نمایندگان اصفهان و عدم همراهی جمعی
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: اگر قوانین موجود برای هوای پاک اجرا میشد قطعاً این وضعیت آلودگی هوا را نداشتیم چرا که قانون هوای پاک بسیار مترقی و خوب است.
وی با بیان اینکه اولویتهای اصفهان آلودگی هوا، آب، محیط زیست و دانش بنیان است، گفت: این چهار مورد به طور جد از سوی دفتر نمایندگی بنده و به طور مستمر دنبال میشود.
طغیانی در پاسخ به اینکه چرا سایر نمایندگان در این موارد همراهی نمیکنند، گفت: از آنها برای جلسات دعوت میشود اما سایر نمایندگان استان دغدغههای دیگری دارند و اگر جمعی انجام شود این اولویتها زودتر به نتیجه خواهد رسید.
شکایت از کارخانهها و صنایع آلاینده به اصل ۹۰
وی با بیان اینکه وظیفه نمایندگان علاوه بر نظارت تذکر و سوال از وزیر مربوطه است، گفت: از طرف دیگر نمایندگان میتوانند از کارخانهای به دلایل تخطی از قانون به کمیسیون اصل نود شکایت کنند، این موارد زمانی تأثیرگذار است که نماینده «بداند» دنبال چه هدفی است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: رصد و پایش اطلاعات برخط صنایع بزرگ و کوچک استان اصفهان به موجب قانون به عهده محیطزیست است که آیا اطلاعات کسب شده مناسب و مفید است یا خیر و بررسی این موضوع در اولویت پیگیریهای معضل آلودگی هوا قرار گرفت.
توزیع مناسب و استاندارد سوخت به حمل و نقل
وی ادامه داد: بخشی از آلودگی هوا اصفهان مربوط به عوامل متحرک است که البته به نسبت صنایع کمتر است اما سوخت آنها ناشی از گازوئیل و دیزل است بنابراین باید دید آیا پخش فراودههای نفتی طبق قانون، سوخت مناسب و استاندارد را توزیع میکند یا خیر و این موضوع در حال پیگیری است زیرا در شعاع ۵۰ کیلومتری در کمربندی اصفهان حرکت و آلودگی را در اصفهان مستقر میکنند.
طغیانی ادامه داد: ماده ۱۲ قانونهوای پاک به موضوع اشاره دارد که سازمان محیط زیست مکلف است که تمامی مراکز و واحدهای صنعتی، تولیدی و معدنی و … را که آلودگی آنها بیش از حد مجاز است مشخص کند و بر اساس نوع آلودگی به بالاترین مقام تصمیمگیر واحد ابلاغ کند تا در مدت معین رفع کند، در حالی که سوال اینجاست که تاکنون چند ابلاغیه و حکم صادر شده و این موضوع در حال پیگیری است.
پیگیری گزارشگیری از محیط زیست و فیلتراسیون
وی به ماده ۱۴ قانون اشاره کرد و گفت: در مواردی که کاهش یا از بین بردن آلودگی ناشی از صنایع امکان پذیر نیست باید جا به جای اتفاق بیافتد اما آیا تاکنون این اتفاق افتاده و باید گزارش آن دنبال شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه گزارشگیری این موارد طبق قانون باید انجام شود، گفت: در ادامه این روند باید بحث فیلتراسیون واحدهای صنعتی انجام شود که چه تعداد از صنایع مجهز به فیلتراسیون مناسب هستند.