زهرا جمشیدی،افزود: هم اینک بیش از ۶۰ ورزشکار زن در استان اصفهان به وزنهبرداری میپردازند.
وی با اشاره به اینکه به دلیل نوپا بودن این ورزش در بخش بانوان، استان داور درجه یک و بینالمللی ندارد بیان کرد: برخی استانها فقط یک مربی و یک داور بانو در رشته وزنهبرداری دارند در اصفهان ۱۸ مربی و ۳۰ داور درجه سه فعال هستند.
نایب رییس بانوان هیات وزنهبرداری استان اصفهان ادامه داد: علاوه بر اینکه در ردهبندی در جایگاه دوم کشور قرار داریم از لحاظ تعداد مربیان و داوران نیز رتبه دوم کشور را دارا هستیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته یک نفر از بانوان وزنهبردار اصفهانی در رده سنی جوانان به اردوی تیم ملی دعوت شده بود تصریح کرد: برخلاف کمبود امکانات وزنهبرداری بانوان در استان، خانه وزنهبرداری امکانات مناسب و قابل قبولی دارد ولی در سایر شهرستانهای استان کم و بیش نقص وجود دارد.
جمشیدی درباره مکان تمرینات بانوان وزنهبرداری اصفهان اظهارداشت: اکنون بانوان در سالنهای مختلف ورزشی شهر به تمرین پرداخته و ساعاتی از کار سالن به بانوان اختصاص دارد اما برای توسعه این رشته ورزشی در بخش بانوان همچنان جای کار زیادی وجود دارد.
وی درخصوص تیمداری باشگاهها از این رشته نیز عنوان کرد: به صورت کلی هیچ حمایتگر مالی در زمینه برگزاری مسابقات، تامین لباس، هدایا و مکملهای استاندارد حامی رشته وزنهبرداری بانوان نیست و اعزام تیمها نیز در قالب تیم هیات شهرستانها اعزام میشوند.
نایب رییس بانوان هیات وزنهبرداری استان اصفهان همچنین شهرستانهای اصفهان، لنجان، نجفآباد، خمینیشهر، شاهینشهر، مبارکه و شهرضا را از شهرستانهای فعال در وزنهبرداری بانوان دانست و گفت: باورهایی غلط درباره فعالیت بانوان در رشته وزنهبرداری مانند قدکوتاه شدن افراد و نیز آسیب زدن با سلامتی بانوان وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر حرکات وزنهبرداری به صورت صحیح اجرا شود استخوانبندی پرتراکم شده و روی قد نیز تاثیر منفی ندارد ولی در مجموع هر رشته ورزشی اگر تمرینات غیرحرفهای داشته باشد آسیبزا خواهد بود بنابراین هرکدام از بانوان براساس توانمندی خود وزنه میزند.
جمشیدی در زمینه اجرای طرحهای استعدادیابی وزنهبرداری افزود: تاکنون چند مرحله استعدادیابی در چند منطقه آموزش و پرورش استان و در رده سنی متولدین ۸۷ و قبل از برگزار شد اما به دلیل نبود آگاهی در زمینه وزنهبرداری دختران ، با اجرای طرحهای استعدادیابی همکاری زیادی نمیشود.
وی اشاره کرد: مقرر شده از سوی فدراسیون مربوطه ابلاغی رسمی در سال جاری برای همکاری بیشتر آموزش و پرورش صادر شود.
نایب رییس بانوان هیات وزنهبرداری استان اصفهان ادامه داد: رشته وزنهبرداری بهتر است از پایه آغاز و تمرین شود ولی افراد براساس وزن خود و رده سنی خود تمرین کرده و مسابقه میدهند.
وی همچنین به وجود مشکلات مالی در همه هیات های ورزشی اشاره و خاطرنشان کرد: هیات وزنهبرداری هیچگونه درآمدزایی نداشته و اصولا مربیان و داوران هیچ پولی دریافت نمیکنند.
جمشیدی همچنین به تعطیلی فعلی مسابقات وزنهبرداری در شرایط شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: براساس ابلاغ اداره کل ورزش و جوانان استان سالنهای تمرین تعطیل است و بانوان وزنهبردار در منزل با حداقل امکانات به تمرین ادامه میدهند.
وی اضافه کرد: در فضای مجازی نیز برای داوران و مربیان برنامههای آموزشی به منظور ارتقای سطح داوران و مربیان استان در حال برگزاری است.
رشته وزنهبرداری از حدود سه سال پیش برای بانوان اصفهانی فعال شد و تیرماه سال گذشته استان اصفهان میزبان مسابقات کشوری جوانان و بزرگسالان در بخش بانوان بود.
وزنهبرداری ورزشی است که در آن ورزشکار هالتری با سنگینترین وزن ممکن را بالای سر میبرد.
مسابقات وزنهبرداری در دو رقابت یکضرب و دوضرب انجام میشود و در هر بخش وزنهبردار حق انجام سه حرکت را دارد.
اکنون وزنهبرداری در بخش مردان در هشت وزن و در زنان در هفت وزن برگزار میشود.