یکی از صنفهایی که موردتوجه اکثر مردم کاشان است مغازههای کفاشی است، کفاشی از صنایعی است که در کشور تولید خوب و پررونقی داشته و در چند ماه اخیر به دلیل آمدن ویروس کرونا دچار ضرر و زیانهای زیادی شدهاند.
ظرف چند ماه گذشته واحدهای تولیدی و فروش کفش در کاشان دچار ضرر و زیان زیادی شدند که برخی از مغازهها با ورشکستگی روبهرو شدهاند، این روزها اگر سری به بازار کفش در کاشان بزنیم متوجه میشویم کفاشها حال و روز خوبی ندارند، وقتی پای درد دل آنها مینشینیم از نبود مشتری و فروش پایین کفش میگویند.
یکی از فروشندگان کفش، در مورد شرایط فروش کفش و میگوید: این روزها و تولیدکنندهها و فروشندههای کفش با سختی و مشقت زندگی خود را میگذرانند، از وقتی ویروس کرونا در کشور آمد همه کاسبیها از جمله صنف کفاش ضرر و زیان زیادی دیدند به نحویکه فروش کفش در کاشان بشدت کاهش پیدا کرده است.
این فروشنده کفش با اشاره به اینکه، با آمدن ویروس کرونا فروش در مغازهاش با کاهش ۶۵ درصدی مواجه شده است، افزود: قیمت کفش افزایش زیادی داشته است و قدرت خرید مردم هم کاهشیافته است از این رو بازار کفش حال و روز خوبی ندارد.
وی میگوید: تاکنون هیچگونه حمایتی از دولت برای جبران خسارتهای ما در ایام کرونا انجام نگرفته است و امیدواریم با چارهاندیشی و اقدامات به موقع مسؤولان مربوطه، از وضعیت فعلی خارج شویم.
این فروشنده با بیان اینکه صنف کفاشی در صدر آسیب دیدگان در دوران کرونا قرار دارد، افزود: بسیاری از تولیدیها و فروشندگان کفش خود را برای بازار شب عید آماده کرده بودند و با خرید و انبار جنس منتظر بازار شب عید بودند که با آمدن ویروس کرونا همه معادلات را برهم زد در حال حاضر کفش گران شده است و اگر مشتری داشته باشیم نمیتوانیم کفش را به قیمت قبل بفروشیم چون ما در هر دو مورد ضرر میکنیم.
وی ادامه میدهد: از مسؤولان تقاضا داریم در این صنف حضور جدی داشته باشند و به وعدههایشان عمل کنند چراکه با وعده و وعید هیچچیز درست نخواهد شد و وضع از این هم بدتر میشود بنابراین میطلبد دولتمردان وضعیت را به ثبات برسانند تا بیش از این ضرر نکنیم.
۱۰ مغازه کفشفروشی ورشکسته شدهاند
سید حسن سید حسنزاده، با اشاره به اینکه گران شدن اجناس و بالا رفتن قیمتها باعث شده تا فروش به شدت کاهش پیدا کند، اظهار کرد: باید در تکاپوی تولید و خرید کفش در ایام مدارس باشیم اما هیچ تقاضا و رغبت و انگیزهای برای کار نداریم.
رئیس اتحادیه صنف بازار کیف و کفش کاشان با بیان اینکه، همه کفشفروشها از جمله دوزنده، تولیدکننده، فروشنده و سازنده ضرر زیادی دیدهاند، افزود: ۱۰ مغازه کفشفروشی ورشکسته شدهاند و جوازهایشان را هم باطل کردهایم.
وی با بیان اینکه، برخی مغازهها چون قادر به پرداخت کرایه نبودند ورشکسته و مغازههایشان را جمعآوری کردهاند، گفت: افرادی هم که در این شغل هستند درصدد این هستند تا مغازههایشان را تعطیل کنند و کسایی که فعلاً ماندگار شدهاند منتظر هستند جنسهایشان به فروش برود.
سید حسنزاده با اشاره به اینکه برآوردی در مورد ضرر کفاشها فعلاً صورت نگرفته است، افزود: من به شخصه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان ضرر کردهام و حدود ۵۰ الی ۶۰ میلیون از کارهایی که از نتوانستیم بفروشیم، از پسانداز قبلی چکهایش را پاس میکنم.
رئیس اتحادیه صنف بازار کیف و کفش کاشان با اشاره به اینکه دولت از ما حمایت خاصی نکرده است، تصریح کرد: دولت به ما اعلام کرد کسایی که کارگر بیمه شده دارند در سامانه ثبت نام کنند تا به آنها وام تعلق بگیرد اما هیچکدام از وعدهها فعلاً عملی نشده و در حد حرف باقی مانده است.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد کاهش مشتری داشتهایم، افزود: روزی است که اصلاً ما هیچی فروشی نداریم و با توجه به تعطیلات مدارس و دانشگاهها و احتمال تداوم آنها، بازار فصل مدارس یعنی مرداد و شهریور را هم از دست خواهیم داد.
سید حسنزاده، با اشاره به اینکه ۲۶۰ مغازه کفشفروشی داریم، اذعان داشت: دولت به فکر همه صنفها باشد جوانهایی در این صنف داریم که دنبال وام هستند تا بتوانند اجارههای عقبافتادهاش را پرداخت کند اگر دولت میتواند کاری برای آنها انجام بدهد.
انتهای پیام/