طاهره چنگیز نگاه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به جامعه پناهنده و مهاجران را بشردوستانه و برادرانه خواند و تاکید کرد که تلاش همه کارکنان این دانشگاه در جهت کمک به سلامت جامعه بدون در نظر گرفتن نژاد و ملیت در شرایط همهگیری کروناست.
وی با اشاره به تحمیل هزینههای سنگین درمان پناهندگان و مهاجران بیبضاعت و آسیبپذیر بر نظام درمانی کشور، خواهان مشارکت جدیتر نهادهای بینالمللی، گسترش پوشش بیمه و استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در این زمینه شده است.
همچنین کارشناس امور پناهندگان و اتباع خارجی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: همه خدمات بهداشتی و درمانی اولیه بدون توجه به مسائلی مانند کارت اقامت داشتن یا نداشتن به همه اتباع خارجی در این استان ارایه میشود و زیر پوشش مراقبت هایی مانند واکسیناسیون کودکان و زنان باردار، بهداشت روان و تغذیه، بیماری های واگیر و غیر واگیر، آزمایشهای بدو تولد، فشار خون، تالاسمی و دیابت و شناسایی بیماران مبتلا به سل، مالاریا و وَبا قرار دارند.
اسماعیل اختر با تاکید بر اینکه ارایه این خدمات و نمونه گیری جهت تشخیص بیماری بصورت رایگان برای اتباع خارجی انجام می شود، افزود: اتباع خارجی با وجودی که دارای کد ملی نیستند اما می توانند زیر پوشش خدماتی مانند پزشک خانواده و پرونده الکترونیک سلامت قرار گیرند و شناسه جدیدی برای آنها در ” سیب” (سامانه یکپارچه بهداشت) تعریف می شود.
وی با بیان اینکه در دوران همه گیری کرونا نیز انواع خدمات آموزشی، مراقبتی و درمانی به اتباع خارجی ارائه شده و هیچ تفاوتی از نظر کمیت و کیفیت وجود نداشته است، خاطرنشان کرد: تعدادی از اتباع خارجی که در اصفهان جزو موارد مثبت ابتلا به کرونا بودند مورد پیگیری های بهداشتی و درمانی قرار گرفتند و حتی دولت هزینه درمان تعدادی از آنها را که دارای وضعیت مالی چندان مناسبی نبودند تقبل کرد.
اختر با اشاره به اینکه بیشتر اتباع خارجی در استان در شهرستانهای اصفهان، خمینی شهر، نجف آباد، لنجان، برخوار، شاهین شهر و میمه، شهرضا و مبارکه ساکن هستند، خاطرنشان کرد که اتباع خارجی از خدمات بهداشتی استقبال زیادی کرده و بعنوان مثال آنها برای واکسیناسیون فرزندان خود به موقع به مراکز بهداشت مراجعه می کنند.
ارایه انواع خدمات بهداشتی و درمانی مناسب به اتباع خارجی در استان بویژه در دوران همه گیری کرونا به گونه ای بود که جمعی از نمایندگان اتباع خارجی مقیم استان از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کادر درمان و بهداشت این خطه تقدیر کردند.
آنها در دیداری که چندی پیش با مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان داشتند قدردانی خود را از خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شده به جامعه اتباع خارجی استان اعلام کردند و خواهان استمرار این حمایتها با توجه به آسیبپذیری خانوادههای مهاجران شدند.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان حدود ۴۶ بیمارستان با حدود هفت هزار تخت و حدود ۵۵۰ خانه بهداشت و ۲۸۲ پایگاه بهداشتی را زیر پوشش خود دارد.
در بین استان های کشور، اصفهان پس از تهران و خراسان رضوی میزبان بیشترین اتباع و مهاجران خارجی است و انواع خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی به آنها ارائه می شود.
بر اساس آخرین آمار تا کنون ۷۸۸ هزار نفر در کشور بطور قطع به کرونا مبتلا شدند که از بین آنها بیش از ۴۲ هزار نفر جان باختند.