چهارمین رویداد ملی استارتاپی صنعت یار صبح چهارشنبه ۲۴ دی و با موضوع فناوریهای نوین در صنعت، با حضور ۲۴ تیم برگزیده استارتاپی و با حمایت شرکت شهرکهای صنعتی فارس در شیراز برگزار شد.
رویداد استارتاپی فناوریهای نوین در صنعت با عنوان صنعت یار، با حمایت شرکت شهرکهای صنعتی فارس و همکاری سازمان جهاد کشاورزی فارس، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حضور ۱۸۰ نفر شرکت کننده در مرکز خدمات فناوری کسب و کار شهرک صنعتی بزرگ شیراز برگزار شد.
ارائه ۲۴طرح استارتاپی، تشکیل جلسات B۲B با سرمایه گذاران و تیمهای استارتاپی و معرفی و تبلیغات کسب و کار تیمهای شرکت کننده به مخاطبان و مدیران شرکت کننده از مهمترین برنامههای این رویداد فناورانه بود.
در این رویداد استارتاپی فناوری هایی در حوزه های مهندسی ابزار دقیق و الکترونیک در حوزه نفت و گاز پتروشیمی و طراحی و ساخت آشکارسازی شعله سیستم های هشدار و قرائت از راه دور جرقه زن صنعتی، سیستم کنترل الکترونیکی خط سوخت مشعل بویلر کوره و هیتر، طراحی سامانههای افزایش امنیت شبکه های هوشمند برق، فناوریهای حوزه پزشکی و بیوتکنولوژی، افزایش ماندگاری محصولات مواد غذایی با استفاده از بومیسازی جاذب اتیلن، تولید انواع رنگ نانو ضد سایش، اسید، آب و آنتی با ماندگاری طولانی مدت، طراحی و تولید لوازم پزشکی پلیمری، طراحی نان و بیوکاتالیست جاذبه گازهای آلاینده هوا در اگزوز خودرو و نانو بیو پوشش ضد خورندگی، ایجاد سامانه های نظارت و پایش هوشمند در کشاورزی بر پایه هوشمندسازی تصویری به وسیله تصاویر هوایی ماهوارهای و پهپادها، طراحی سیستم اتوماسیون هوشمند صنعتی برای گلخانه ها مرغداری ها و سایر صنایع پرورش طیور، فناوری خشک کن های مدرن و دستگاه های یون ساز، فناوری کاهش هزینه خرید و تولید خمیر سلولزی با هدف کاهش مصرف آب کاهش آلودگیهای زیست محیطی و… ارائه شد.
تسهیل ارتباط فعالان استارتاپی با صنایع سرمایه گذار
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس در این مراسم گفت: یکی از مأموریتهای این شرکت در راستای تقویت و حمایت از صنایع و جهش تولید، برگزاری رویدادهای استارتاپی با هدف جذب سرمایه برای شرکتهای نوپا و استارتاپها و تسهیل انجام فرایند رشد آنها در بازار و نیز بهرهگیری از ظرفیتهای استارتاپها در واحدهای تولیدی و صنعتی است.
احد فتوحی با اشاره به اینکه صنایع متوسط و کوچک بیشتر نیاز به استفاده از ظرفیت استارتاپها و واحدهای دانشبنیان دارند، گفت: در این راستا و با توجه به نیاز مبرم استارتاپها و شرکتهای نوپا برای جذب سرمایه و نبود مکانیزم عمومی و مشخصی برای رویارویی استارتاپهای آماده جذب سرمایه با سرمایهگذاران علاقهمند به این حوزه، برگزاری رویدادهای استارتاپی در صنایع مختلف، برنامهریزی و سه رویداد نیز برگزار شده است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی فارس خاطرنشان کرد که طی رویدادهای استارتاپی برگزار شده بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال قرارداد بین شرکتهای ارائه دهنده استارتاپ و واحدهای صنعتی مختلف منعقد شده است.
وی با بیان اینکه استارتاپ یک کسب و کار جدید است که عموماً حول محور تکنولوژی شکل گرفته و پتانسیل رشد بالایی دارد، گفت: شناسایی ایدههای خلاق و نوآورانه و حمایت از استارتاپها از برنامههای مهم است و با حمایت از برگزاری رویدادهای استارتاپی که محوریت صنایع کوچک و متوسط دارند ازنظر مادی و معنوی کمکهای شایانی را به توسعه استارتاپها میکند و زمینه حضور استارتاپها در در سطح شهرکها و نواحی صنعتی را فراهم میکند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس خاطرنشان کرد: هدف از تقویت استارتاپها با محوریت صنایع کوچک و متوسط، توسعه کارآفرینی و تنوع بخشی به فعالیتهای صنعتی نوظهور است. برگزاری چنین رویدادهایی تأثیر مناسبی در شتابدهی حضور سرمایهگذاران در بورس ایده دارد.
فتوحی با اشاره به فعالیتهای فن بازار منطقهای فارس و حمایت های این شرکت و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از توسعه فناوری در واحدهای صنعتی، گفت: با فعالیت این فن بازار در پنج سال گذشته ،۹۰ قرارداد بازاریابی و فروش فناوری توسط واحدهای ارائه دهنده فناوری با بخش صنعت و نیز ۴۵ قرارداد سرمایه گذاری و جذب سرمایه بین واحدهای صنعتی و شرکت های فناور،در حوزه فناوری های نوین منعقد شده است.
تسهیلگری فن بازارها برای ایجاد ۱۸۰ میلیارد تومان گردش مالی
دبیر شبکه فن بازار ملی ایران نیز در این مراسم از تسهیل گری فن بازارها برای ایجاد گردش مالی به حجم ۱۸۰میلیارد تومان از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: پیش بینی اینست که با اقدامات اجرایی شده توسط فن بازارها و شرکت دانش بنیان، این رقم تا پایان سال به ۳۰۰میلیارد تومان افزایش یابد.
محمد صالح خالقی، مبادلات فناوری را شامل بازیابی، سرمایه گذاری در اکوسیستم نوآوری، انتقال فناوری و رفع نیازهای فناورانه صنایع دانست و گفت: یکی از اولویتها، توسعه دفاتر فن بازار در کشور است و براین اساس تاکنون۲۶ فن بازار تحت عنوان فن بازارهای منطقهای در سراسر کشور راه اندازی شده و بازار منطقهای فارس همواره در ردههای برتر قرار داشته و همواره جزو استانهای پیشرو و موفق بوده است.