stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 30 April , 2024
  • کد خبر : 404297
  • 01 آذر 1400 - 15:18
2
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان:

کشت گل محمدی در استان همدان به ۳۵۰ هکتار می رسد

کشت گل محمدی در استان همدان به ۳۵۰ هکتار می رسد
همدان- قلمنا- مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان، میزان تولید این محصول را در سال 99 برابر 410 تن و پیش بینی تولید برای سال جاری را برابر 600 تن اعلام کرد و افزود: سطح زیرکشت این محصول اگرچه در سال 83 برابر 56 هکتار بوده است، پیش بینی می شود که در سال 1400 به 350 هکتار برسد.
قلم | qalamna.ir :

خبرنگار قلم، حجت اله شهبازی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به جایگاه باغبانی استان همدان در سال ۹۸ مطرح کرد: استان همدان از نظر سطح، رتبه ۱۴ کشوری را با ۲.۶ درصد از باغات کشور و از نظر تولید، رتبه ۱۱ کشوری با ۲.۹ درصد از تولیدات باغی کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه استان همدان در برخی از تولیدات باغی دارای رتبه های حائز اهمیتی است، تشریح کرد: استان همدان در تولید محصولات گردو، رازیانه و گشنیز حائز رتبه اول؛ در تولید کشمش، رتبه دوم؛ در تولید گیاهان دارویی دارای رتبه پنجمی، در تولید بادامم و آلو رتبه ششم، در تولید هلو، شلیل، شفتالو و سیب نیز رتبه نهم کشوری را دارا است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به وضعیت باغبانی و تولیدات باغی در استان مطرح کرد: در سال ۹۹، میزان تولیدات باغی در استان همدان برابر ۷۷۶ هزار تن بوده است که این میزان در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۸۱۸ هزار تن می رسد.

این مسئول ادامه داد: استان همدان بالغ بر ۷۹ هزار و ۱۶۱ هکتار باغ دارد که ۲۹ درصد آن در شهرستان ملایر وجود دارد و میزان تولیدات باغی استان نیز در سال جاری بالغ بر ۸۱۸ هزار و ۵۰۰ تن است که ۳۶.۶ درصد این تولیدات در شهرستان ملایر وجود دارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه سطح زیرکشت باغات استان همدان از ۵۱ هزار هکتار در سال ۱۳۸۳ به ۷۹ هزار هکتار در سال جاری رسیده است، مطرح کرد: روند رشد باغات هم اکنون به سبب محدودیت های آب و خاک در حال آهسته شدن است بدین سان، اصلاح و جایگزینی سالیانه باغات را در سطح استان در پیش گرفته ایم.

شهبازی در تشریح این موضوع گفت: در این راستا، ۵۵۱ هکتار از باغات استان همدان در سال ۸۳ اصلاح شدند و این روند در حال حاضر صعودی شده است، به نوعی که در سال ۹۹ اصلاح باغات به ۳ هزار و ۳۰۱ هکتار و در سال جاری ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات اصلاح و جایگزینی ها صورت خواهد گرفت.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه در برخی از محصولات توسعه کشت و تولید را در پیش گرفته ایم، یادآور شد: در استان، تولید زعفران در سال ۹۸ برابر ۵۴۸ کیلوگرم بود که این میزان، در سال ۹۹ به یک هزار و ۴۶ کیلوگرم و در سال جاری پیش بینی برای تولید یک هزار و ۲۵۰ کیلوگرم است.

وی با بیان اینکه سطح زیرکشت زعفران در استان صعودی است، خاطرنشان کرد: سال ۹۹ میزان کشت زعفران برابر ۲۴۵ کیلوگرم و پیش بینی تولید این محصول برای سال جاری برابر ۲۸۵ کیلوگرم است.

شهبازی با اشاره به اینکه دیگر محصول مدنظر گل محمدی است، میزان تولید این محصول را در سال ۹۹ برابر ۴۱۰ تن و پیش بینی تولید برای سال جاری را برابر ۶۰۰ تن اعلام کرد و افزود: سطح زیرکشت این محصول اگرچه در سال ۸۳ برابر ۵۶ هکتار بوده است، پیش بینی می شود که در سال ۱۴۰۰ به ۳۵۰ هکتار برسد.

پیش بینی تولید گیاهان دارویی برای سال جاری استان برابر ۲۷ هزار و ۸۰۰ تن است

این مسئول یادآور شد: با توجه به اینکه رتبه نخست کشوری در بحث تولید رازیانه و گشنیز را داریم، پیش بینی تولید گیاهان دارویی برای سال جاری استان برابر ۲۷ هزار و ۸۰۰ تن است، این درحالی است که تولید گیاهان دارویی در استان در سال گذشته برابر ۱۸ هزار و ۱۱ تن بوده است.

شهبازی در این راستا تصریح کرد: سطح زیرکشت گیاهان دارویی در استان همدان در سال ۹۹ برابر ۸ هزار و ۷۷۶ هکتار و در سال جاری پیش بینی تولید این گیاهان برابر ۱۴ هزار و ۱۰۰ هکتار است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه صحبت های خود به وضعیت تولید قارچ خوراکی در استان اشاره کرد و از تولید ۴ هزار و ۵۱۱ تنی این محصول در سال گذشته و پیش بینی تولید ۴ هزار و ۵۷۰ تنی این محصول در سال جاری خبر داد.

وی با بیان اینکه بحث سرشاخه کاری گردو در استان از سال ۹۶ در پیش گرفته شده است، گفت: در سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۲۵ هزار و ۱۱۰ پیوند و در سال جاری ،تعداد ۷۲ هزار و ۵۰۰ پیوند در این زمینه به انجام رسیده است.

شهبازی در خصوص کشت پسته در استان نیز مطرح کرد: در سال ۹۹ کشت این محصول در استان برابر ۳۲۰ هکتار و در سال جاری پیش بینی کشت ۳۶۰ هکتاری در زمینه پسته داریم و اولویت با شهرستان های جنوبی استان است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای طرح فراز باغات انگور استان نیز اشاره کرد و افزود: این طرح در سال ۹۸ به صورت ویژه شروع شد و قبل از آن بیشترین میزان اجرای طرح برابر ۲۵ هکتار بود اما در سال ۹۸ این میزان به ۸۴.۸ هکتار رسید.

شهبازی با اشاره به اینکه به سبب ضعیف شدن منابع مالی این میزان در سال ۹۹ به ۴۳ هکتار رسید، اظهار کرد: پیش بینی می شود در سال جاری طرح فراز باغات انگور در ۱۰۰ هکتار از باغات استان اجرایی شود.

وی با بیان اینکه هزینه ها در این راستا افزایش یافته است به نوعی که هم اکنون برای اجرای یک هکتار طرح فراز به ۱۲۰ میلیون تومان نیاز است، تصریح کرد: بحث اجرای طرح فراز، یک کار تخصصی است و باغداران برای ورود به این عرصه نیازمند استفاده از نظرات اساتید و کارشناسان هستند بدین سان می توانند برای ارتقای دانش فنی خود از اساتید و پژوهشکده انگور نیز کمک بگیرند تا به بیست درصد افزایش تولید در این راستا برسند.

شهبازی در خصوص اینکه آیا به سمت تنوع انگور در استان پیش می رویم یا خیر؟ گفت: در این راستا نیز بحث طرح سرشاخه کاری انگور در پیش گرفته شده است تا بتوانیم به تنوع تولید برسیم و در کنار تولید انگورهای مربوط به کشمش به تازه خوری انگور نیز توجه شود.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان به وضعیت تولید نهال در استان همدان نیز اشاره کرد و گفت: در سال ۸۳ هر فردی می توانست در این عرصه قدم بردارد اما هم اکنون شناسنامه شدن نهال ها مدنظر است که پیش بینی می شود در سال جاری ۵۰۰ هزار اصله نهال در این راستا در استان تولید شوند.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان در پایان صحبت های خود، با اشاره به تولید نهال گواهی شده در استان همدان، به دیگر طرح های ویژه باغبانی استان همدان مانند ایجاد باغ سازگاری بادام، باغ سازگاری پسته، ایجاد زنجیره تولید نهال گردوی پیوندی، ایجاد باغ مادری انگور، تولید ارقام جدید گردو، پیوندزنی درختان پسته، توسعه باغات سیب پایه رویشی توسعه باغات گردوی پیوندی و غیره اشاره کرد.

 

هشتگ: , , , , , , , , , , , ,
  • خبرنگار شکیبا کولیوند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.