مدیر آموزش و پرورش کاشان گفت: تلاش در مسیر حفظ محیطزیست و منابع محیط طبیعی، سپاس از خداست و بالاتر از نگاه زمینی ما، خداوند هم قدردان این همت و مسئولیت اجتماعی خواهد بود.
حسین مقنی، امروز(سهشنبه، ۲۴ اسفند) در آیین آغاز یازدهمین دوره جشنواره طرح داناب استان اصفهان، اظهار کرد: کاشان شهری کویری است که نیاز به آب به شدت احساس میشود، بنابراین با درک شرایط حال و آینده باید برای سازگاری با مصرف بهینه آب تلاش کنیم.
وی افزود: از یک هزار و ۱۷۳ برگزیده استان اصفهان ۱۳۵ نفر آنها دانشآموزان شهرستان کاشان هستند، اما افتخار بالاتر آن است که حدود ۷۰۰ نفر از شهروندان ما به اهمیت و ضرورت منابع آب پی بردهاند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان کاشان، تأکید کرد: افتخار ماست که دانشآموزان ما برای حفظ محیطزیست و منابع طبیعی کشور تلاش میکند و اندیشههای نیک خود را با خلق آثار هنری به دیگران هم منتقل میکنند.
وی از فرهنگیان مجری طرح داناب در مدارس کاشان، گفت: تلاش در مسیر حفظ محیطزیست و منابع محیط طبیعی، سپاس از خداست و بالاتر از نگاه زمینی ما خداوند هم قدردان این همت و مسئولیت اجتماعی شما است.
دبیر اجرایی طرح ملی داناب در استان اصفهان گفت: آثار ارسالی در سال تحصیلی ۹۹ بیش از ۱۲ هزار اثر بود که با توجه به نظر داوران نسبت به سال گذشته ۶۲ درصد رشد کیفی و کمی داشته است.
مهنور گیتیفر در آیین آغاز یازدهمین دوره جشنواره طرح داناب، اظهار کرد: مخاطب این طرح، دانش آموزان دوره متوسطه هستند تا مسائل و چالشهای اصلی حوزه آب مثل مسائل ارزشی پیرامون آب، مسائل کمی، مسائل کیفی، بحث آب مجازی، ارزش ذاتی و اقتصادی آب و … در روندی نظاممند یاد بگیرند.
وی افزود: طرح داناب از سال ۸۹ به عنوان پایلوت اجرا شد و با توجه به ضرورت اقدامهای جدی و فراگیر در عرصه آموزش و بهبود فرهنگ مدیریت مصرف آب، با توافق سازمان آب منطقهای و اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان طی یک دهه استمرار پیدا کرده است.
دبیر اجرایی طرح ملی داناب در استان اصفهان، تصریح کرد: این جشنواره در ۱۳ بخش شامل پادکست، نقاشی، وبلاگ، تحقیق، روزنامه دیواری، شعر، ماکت، داستان، عکس، فیلم، پاورپوینت و ایده برگزار میشود و سایت داناب به نشانی danab.esrw.ir برای ارسال اثر از روز ۱۳ اسفند همزمان با روز ملی آب فعال شده و تا اول تیرماه سال ۱۴۰۱ ادامه دارد.
گیتیفر گفت: دانش آموزان برای شرکت در یازدهمین دوره جشنواره داناب، میتوانند آثار خود را با موضوعهای سیل، خشکسالی، خطر فرونشست، رودخانه و حفظ حریم آنها، زایندهرود، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز، منابع آب سطحی و زیرزمینی و تغییر اقلیم در آینده تهیهکرده و در سایت آپلود کنند.
کارشناس مسئول آموزش متوسطه آموزش و پرورش کاشان گفت: طرحها و برنامههای بسیاری هر سال در مدارس برگزار میشود که فرصتی برای عملی کردن آموزشهای درسی است، اما طرح داناب، با هدف فرهنگسازی مصرف آب و مسئولیتپذیری ما برای حفظ منابع آب برگزار میشود.
مهدی باقری اظهار کرد: اجرای طرح داناب علاوه بر پرورش خلاقیت و هوش هنری دانش آموزان، هدف والاتری را دنبال میکند که یادآوری مسئولیت ما نسبت به نعمت بزرگ خداوند یعنی حفظ منابع آب است.
وی تصریح کرد: دانشآموزی که یاد میگیرد پنج دقیقه کاهش زمان دوش گرفتن یعنی سیراب شدن یکهزار کودک و جلوگیری از چکه کردن شیر آب، برابر با سیراب شدن ۱۵۰ نفر است، دیگر به خود اجازه نمیدهد که این نعمت خداوندی را اسراف کند.
کارشناس مسئول آموزش متوسطه آموزش و پرورش کاشان، افزود: دانش آموزان ما باید بدانند که کشور ما، در نیمکره شمالی زمین قرار گرفته و با اقلیم گرم و خشک از کم بارشترین کشورهای غرب آسیا است که کاهش بارشهای سالانه باعث شده که در بلند مدت به کمآبی و خشکسالی تبدیل شود.
وی تصریح کرد: بر اساس گزارشها، متوسط بارش در کشور طی نیمقرن گذشته، ۴۵میلیمتر کاهش یافته که از ضرب این عدد در مساحت کشور، متوجه عمق فاجعه ناشی از کاهش بارشهای دریافتی خواهیم شد.
باقری گفت: دانش آموزان ما بدانند که با افزایش جمعیت ایران و نیاز غذایی مردم، به علت کاهش بارشها به سمت سفرههای زیرزمینی رفتهایم تا آبهای زیرزمینی را صرف مزارع و صنایع کنیم که عمده این آب نیز، تخریب و از دسترس خارج میشود، بنابراین باید برای حفظ منابع آب از همین امروز شروع کنیم.
گفتنی است، آیین آغاز یازدهمین دوره جشنواره طرح داناب استان اصفهان همراه با تجلیل از رابطان فرهنگی و دانش آموزان برگزیده کاشان، در دبیرستان سپیده کاشانی این شهر برگزار شد.
انتهای پیام