از طرفی در برههای قرار گرفتهایم که پس از طی دورههای رشد و سازندگی در عرصههای مختلف با خوداتکایی به توان داخلی به تعبیری در مرحله بلوغ اقتصادی هستیم و این آزمایش فقط برای دولت نیست بلکه مردم نیز نقش مهمی در عبور صحیح از این مرحله دارند.
قطعاً اثرات شرایط تورمی امروز بر هیچکس پوشیده نیست و این متغیر اقتصادی همواره با تمامی نظامهای اقتصادی با درصدهای مختلف همراه است و گریزی هم از آن نبوده و دلایل مختلف دارد، لکن عامل مهمتر و مؤثرتری که همه موظفاند برای پیشگیری از رشد آن و هدایتش به شیب منفی تلاش کنند، مبارزه با رکود است.
اساساً انتخاب شعار ملی امسال تحت عنوان “جهش تولید” از سوی رهبر معظم انقلاب برای تحقق اقتصاد پویا و کاهش و مبارزه جدی با رکود اقتصادی است. نقش مردم در مبارزه با رکود اگر از دولت بیشتر نباشد، قطعاً کمتر نیست. رفتار هوشمندانه مردم در بهکارگیری از توان و ظرفیت اقتصادی که در زمینههای مختلف تولید و خدمات بر عهده دارند، عامل تعیین کنندهای است.
خوشبختانه امروز شاهدیم که دروازه بازار سرمایه بورسی برای مردم باز شده و همه میتوانند از این فرصت برابر بهرهمند شوند، اما نکته مهم چگونگی ورود به این بازار است که باید به دور از رفتارهای هیجانی در خرید و فروش سهامهای عرضه شده باشد.
رویکرد سرمایهگذاری مردم باید به سمت خرید و کمک به بازارهای مولد و فعال در تولید باشد. از طرفی استفاده از منابع ارزانقیمت مانند تسهیلات قرضالحسنه توسط فعالان عرصه تولید و خدمات، گزینه بسیار خوبی برای همافزایی در توان تولید است که میتواند به رونق بازار کمک بسزایی کند. افق اقتصادی کشور در آینده روشن است چون در مسیر پیشرفت و پیمودن مسیر با توان و ظرفیت داخلی و خوداتکایی بر پایه دانش بومی هستیم.
یحیی گلشاهین، کارشناس اقتصادی
انتهای پیام