اسماعیل بایبوردی، افزود: برای این مهم اجرای طرحهای مرتبط با احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی، تقویت و استقرار گروههای گشت و بازرسی و نیز تهیه و نصب کنتور حجمی و هوشمند آب در شهرستان آران و بیدگل ضرورت دارد.
وی اجرای طرحهای مصرف بهینه آب، صرفهجویی در بخشهای خانگی، صنعت و فضای سبز بر اساس الگوی سازگاری با کمآبی و اجرای طرح پخش سیلاب با هدف پیشگیری از اثرهای فرونشست زمین را از جمله موارد مورد نیاز برای تهیه اطلس فرونشست زمین عنوان کرد.
فرماندار آران و بیدگل توسعه و ترویج روشهای نوین آبیاری، مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی با ارایه بستههای حمایتی، تشویقی و تسهیلات بانکی برای بهرهبرداران و اجرای طرحهای الگوی کشت جایگزین با هدف حذف گونههای آببر در دشتهای متاثر از پدیده فرونشست زمین را ضروری دانست و اضافه کرد: معرفی گونههای جدید کم مصرف همراه با آموزشهای لازم به بهرهبرداران در راستای انجام کشتهای جایگزین در این شهرستان ضرورت دارد.
وی به ضرورت تمهیدات مهندسی در پایداری خطوط انتقال برق، شبکههای تامین و توزیع آب و گاز در مناطق متاثر از فرونشست زمین اشاره کرد و گفت: رعایت الزامات ایمنی و اصولی مرتبط با ساخت و سازها در مناطق تحت تاثیر فرونشست زمین با دریافت مشاوره از سازمان نظام مهندسی ساختمان نیاز ضروری است.
بایبوردی با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف آب در این شهرستان کویری تصریح کرد: برخورد با حفر چاههای غیرمجاز در منطقه نیز بر این اساس شدت مییابد.
وی به تهیه و نصب ۱۲۰ کنتور هوشمند آب در دشتهای اصلی این شهرستان در سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: همچنین در راستای مدیریت منابع آب در این شهرستان، ۲۲ حلقه چاه غیرمجاز در سال گذشته با همکاری اداره منابع آب و دستگاههای قضایی مسدود و همچنین اضافه برداشت چاههای مجاز نیز کاهش یافت.
فرماندار آرانوبیدگل تعداد چاههای کشاورزی این شهرستان را ۴۴۸ حلقه برشمرد و افزود: ۲۵۶ حلقه از این تعداد کشاورزی، ۶۸ حلقه آشامیدنی و ۱۲۴ حلقه مربوط به صنعت و خدمات است.
وی یادآور شد: بخش کشاورزی آرانوبیدگل در حال حاضر ۸۷ درصد، صنعت ۶ درصد، خانگی ۶ درصد و فضای سبز یک درصد مصرف منابع آبی این شهرستان را به خود اختصاص داده است که باید مصرف آب در بخش کشاورزی به جد مدیریت شود.
شهرستان آرانوبیدگل با جمعیت بیش از ۱۰۳ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۱۵ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.