قلم از کرمانشاه، مهدی عبدالمالکی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه در میزگرد تخصصی ازدواج در دانشگاه رازی اظهار داشت: بحران ازدواج جوانان متاثر از یک سری اقدامات است که ما در گذشته انجام دادیم و امروز هم اصلیترین مشکل ما در پرورش رفتاری افراد جامعه است.
وی افزود: با بررسی چند مدل از کشورهای موفق متوجه میشویم این کشورها روی نسلهای پایهای خود سرمایهگذاری کردند و ما هم باید رفتار و هنجارهای مردم را در زمینههای مختلف ارتقا دهیم.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: سیستم آموزش کشورهای موفق، قالب کاملا متفاوتی با سیستم آموزشی ما دارد؛ آنها مهارتهای رفتاری، اجتماعی و زندگی را در قالب بازی، نقاشی، هنرهای تجسمی و به طور غیرمستقیم آموزش میدهند و در واقع از پنج سال سرمایهگذاری خود روی نسلهای پایه ۶۰ سال بهرهبرداری میکنند.
عبدالمالکی ادامه داد: آموزش در سنین ابتدایی احساس مسئُولیت بچهها به کشور خودشان را در بالاترین حد ممکن قرار میدهد و باعث ارتقای وجدان کاری در آنها میشود؛ در صورتیکه ما در سنین ۱۸ سالگی قصد آموزش مهارتهای زندگی به آنها را داریم که کار بسیار سختی است و نوجوانان در این سنین متقاعد نمیشوند که برای ارتقای سطح زندگی خود آموزش ببینند.
معاون فرهنگی شهردار کرمانشاه خاطرنشان کرد: در وضعیت موجود هیچگونه نقشه راهی نداریم و امروز مشخص نیست متولی امر ازدواج جوانان اداره بهزیستی است یا اداره ارشاد یا ورزش و جوانان؟؛ متاسفانه سازمان ملی جوانان در اداره ورزش ادغام شد در حالی که اولویت اداره ورزش و جوانان مسائل ورزشی است تا امور جوانان.
عبدالمالکی بیان کرد: وقتی که نقشه راهی وجود نداشته باشد در حوزههای مختلف شاهد اعمال سلیقه مدیران خواهیم بود؛ آسیبشناسی و واکاویهای زیادی انجام شده است اما امروز باید با تصمیمسازی دقت نظر بیشتری به خرج دهیم تا در آینده شاهد نسلی باشیم تا فرهنگ و آموزش را بتوانند از سنین پایین یاد بگیرند.
وی گفت: در سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری ۲ سال است بحث آموزشهای مهارتی، رفتاری و اجتماعی را ارائه میدهیم اما واقعیت این است که سطح آموزشپذیری در استان ما نسبت به سایر استانهای پیشرفته در حداقل ممکن خود قرار دارد که موضوع بسیار مهمی است.