stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 27 November , 2024
  • کد خبر : 161192
  • 05 شهریور 1399 - 13:43
3
مدیرکل امور عشایر اصفهان:

سالانه ۵۰۰ خانوار عشایر به آب شرب سالم دسترسی می‌یابند / اصلاح ساختار زندگی عشایر

سالانه ۵۰۰ خانوار عشایر به آب شرب سالم دسترسی می‌یابند / اصلاح ساختار زندگی عشایر
قلم/اصفهان_مدیرکل امور عشایر اصفهان گفت: سالانه ۵۰۰ خانوار عشایر به آب شرب سالم دسترسی می‌یابند.
قلم | qalamna.ir :

مختار اسفندیاری، مدیرکل امور عشایر اصفهان  افزود: با ایجاد این مجتمع‌های آبرسانی از جمله مجتمع آبرسانی جرقویه حدود یک‌هزار و ۴۰۰ خانوار از جامعه عشایری به آب شرب مناسب و بهداشتی دست پیدا خواهند کرد.

وی با بیان اینکه امور عشایر استان به دنبال انتقال آب شرب سالم و بهداشتی به نزدیک‌ترین نقطه برای سیاه چادرهای عشایر است ادامه داد: ایجاد مجتمع‌های آبرسانی ضامن سلامت جامعه عشایری خواهد بود و از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدیرکل امور عشایر اصفهان تصریح کرد: احداث ۱۰ مجتمع آبرسانی برای عشایر استان اصفهان برنامه‌ریزی شده که از این تعداد ۲ مجتمع در مرحله افتتاح است و سه مجتمع دیگر نیز تا پایان شهریورماه به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همچنین از آغاز عملیات احداث پنج مجتمع آبرسانی دیگر در سال جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: ۴۰ تا ۶۰ منطقه عشایرنشین استان اصفهان نیازمند مجتمع آبرسانی است و هزینه ایجاد هریک از این مجتمع‌ها در حدود یک میلیارد تومان برآورد می‌شود.

اسفندیاری با بیان اینکه سالانه ۵۰۰ خانوار عشایر به آب شرب سالم دسترسی می‌یابند اظهارداشت: امور عشایر استان در تلاش است وضعیت آبرسانی بهداشتی و پایدار به عشایر به گونه‌ای باشد که دیگر نیازی به انتقال آب با تانکرهای خودکشش به مناطق عشایرنشین نباشد.

وی یکی از مشکلات امور عشایر استان اصفهان را نداشتن بودجه برای نگهداری از تجهیزات مجتمع‎‌های آبرسانی دانست و بیان کرد: شرکت آب و فاضلاب روستایی استان  باید برای نگهداری از این مجتمع‌ها در زمان پس از کوچ عشایر از داخل استان با اداره کل امور عشایر همکاری کند.ساختار زندگی عشایر باید اصلاح شود و به سمت تکامل و پیشرفت پیش رود.

وی با اشاره به اینکه قرار نیست عشایر مانند ۵۰۰ سال پیش زندگی کنند بلکه باید از فناوری جدید بهره‌گیرند افزود: این سخن به این معنا نیست که عشایر روند کوچ خود را به سمت مکانیزه شدن تغییر دهند و از این طریق به مدیریت عرصه‌ها و نظم زمانی رشد مراتع و تامین علوفه دام لطمه وارد شود.

اسفندیاری تاکید کرد: عشایر ملزم به رعایت تقویم زمانی کوچ و قوانین مربوطه هستند و در صورت تخلف از این امر، جریمه می‌شوند.

براساس آمار اداره کل امور عشایر استان اصفهان، ۹ هزار و ۶۰۵ خانوار عشایری در استان اصفهان زندگی می‌کنند که این تعداد شامل ایلات قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه هستند.

در شهرهای بویین میاندشت، فریدن و چادگان واقع در غرب استان ۲۷ هزار نفر عشایر ایل بختیاری و در سمیرم، دهاقان و شهرضا در شمال استان ۲۴ هزار نفر از ایل قشقایی و محمدآباد و نصرآباد در شرق اصفهان سه هزار نفر عشایر از طایفه عرب جرقویه سکونت دارند.

عشایر استان اصفهان ۲۸ درصد مواد کالاهای این استان را تامین و ۳۰ تا ۳۵ هزار متر مربع انواع فرش، جاجیم، گلیم، کیف و محصولاتی از این دست، ۵۵ هزار تن لبنیات، ۳۰۰ تن عسل و ۱۵۰ هزار تن سیب درختی تولید می‌کنند.

انتهای پیام/

هشتگ: , , , , , ,
  • منبع :

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.