منصور شیشه فروش با اشاره به جامعه ۵۴ هزار نفری عشایر استان اصفهان اظهار داشت: جامعه عشایر شامل نه هزار و ۶۰۵ خانوار است که ۲۷ هزار از ایل قشقایی، ۲۴ هزار نفر از ایل بختیاری و سه هزار نفر هم عشایر عرب جرقویه اصفهان هستند.
وی افزود: عشایری که ییلاق را در استان اصفهان گذراندند از استانهای بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و خوزستان در ۲۵ خردادماه در ۳۰۰ نقطه و در شهرستانهای سمیرم، دهاقان، شهرضا، چادگان، فریدونشهر و فریدن مستقر شدهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه از نیمه مهرماه این عشایر برای گذراندن قشلاق استان اصفهان را ترک خواهند کرد، گفت: جلساتی برای هماهنگی در مسیر کوچ هنگام بازگشت عشایر در دوازده گلوگاه شهرستانهای سمیرم و فریدونشهر برگزار شده است.
تولیدات عشایر در اصفهان
شیشه فروش با بیان اینکه ۶۰ درصد کوچ عشایر با وسایل نقلیه انجام میشود، اظهار داشت: عشایری که ییلاق خود را در استان اصفهان میگذرانند سالانه هزار تن گوشت قرمز را همراه دیگر تولیدات زراعی، باغی و لبنی و صنایع دستی خواهند داشت.
وی با تاکید بر اینکه برنامه ریزی برای کوچ عشایر استان اصفهان در نیمه مهرماه از هم اکنون در حال اجراست، گفت: امیدواریم با هماهنگیهای به عمل آمده در شرایط شیوع کرونا و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی کوچ مطمئنی انجام شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه دو هزار کیلومتر مساحت ییلاقات عشایر است، تصریح کرد: هزار کیلومتر از این مساحت توسط عشایر مورد بهره برداری قرار میگیرد.
وی اشارهای هم به نه میلیون رأس دام عشایر استان اصفهان داشت وگفت: عشایر عرب جرقویه هزار و ۳۰۰ خانوار هستند که از جرقویه برای گذراندن ییلاق به سمیرم و چهارمحال بختیاری کوچ میکنند و از اواسط مهرماه درجرقویه مستقر میشوند.