stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024
  • کد خبر : 167303
  • 25 شهریور 1399 - 13:14
3
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان خبرداد؛

رتبه سوم کشوری اصفهان در تولید قارچ / اشتغال ۷۶۰ نفر بطور مستقیم

رتبه سوم کشوری  اصفهان در تولید قارچ / اشتغال ۷۶۰ نفر بطور مستقیم
قلم/اصفهان_مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه اصفهان رتبه سوم کشوری از لحاظ تولید قارچ را در اختیار دارد، اضافه کرد: ۷۶۰ نفر بطور مستقیم در استان در این صنعت به کار مشغولند و با افزایش شمار واحدهای تولیدی یا توسعه آنها می‌توان اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم حاصل از آن را افزایش داد.
قلم | qalamna.ir :

احمدرضا رییس‌زاده، افزود: ۱۳ هزار و ۳۹۷ تُن انواع قارچ خوراکی سال گذشته زراعی در این استان برداشت شد در حالیکه در سال زراعی ۹۲ تا ۹۳ که ابتدای فعالیت دولت بود هفت هزار و ۵۰۲ تُن از این محصول در سطح اراضی اصفهان بدست آمد.

وی با بیان اینکه افزایش بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن تولید قارچ خوراکی در این بازه زمانی رقم معقول و مطلوبی است، تصریح کرد: طرح‌های حمایتی و ارائه تسهیلات از جمله اقداماتی بود که رشد تولید آن را در پی داشت.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه اصفهان رتبه سوم کشوری از لحاظ تولید قارچ را در اختیار دارد، اضافه کرد: ۷۶۰ نفر بطور مستقیم در استان در این صنعت به کار مشغولند و با افزایش شمار واحدهای تولیدی یا توسعه آنها می‌توان اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم حاصل از آن را افزایش داد.

رییس‌زاده درباره تعداد واحدهای تولیدی قارچ خوراکی در استان اظهارداشت: ۶۹ مجموعه تولیدی در منطقه قارچ خوراکی کشت می‌کنند و ۲۴ واحد آنها صنعتی و مابقی سنتی هستند.

وی با اشاره به اینکه تسهیلات بانکی به واحدهایی که بیش از ۲۰۰ تن در سال کشت می‌کنند پرداخت می شود خاطرنشان کرد: توسعه کمی و کیفی واحدهای کشت کننده قارچ خوراکی نیازمند تامین اعتبارات لازم و ارائه تسهیلات است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان به صادرات این محصول غذایی به سایر کشورها اشاره کرد و ادامه داد: کشورهای حاشیه خلیج فارس و همسایه مقصد بخشی از این تولید کشاورزی است و بویژه در نیمه دوم سال حجم قابل توجهی از قارچ تولیدی در اصفهان به عراق صادر می‌شود که نتیجه آن ارزآوری به کشور است.

رییس‌زاده ادامه داد: بیشتر شهرستان‌های استان در زمینه کشت قارچ خوراکی مشارکت دارند اما شهرستان‌های اصفهان، برخوار، تیران و کرون و نجف‌آباد پیشتاز هستند و از آنجا که قارچ خوراکی بازار مصرف خوبی دارد می‌توان با گسترش صنعت تولید آن در تمامی مناطق شاهد رشد قابل توجه، اشتغالزایی، درآمدزایی و در نهایت توسعه کشاورزی منطقه بود.

استان اصفهان با دارا بودن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و با دارا بودن شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد به گونه ای که در مناطق گرم و خشک استان خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانی استان بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد انواع محصولات دانه دار و هسته دار کشت می‌شود.

مجموع اراضی زراعی استان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سال‌های نُرمال از حیث بارندگی حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص می‌یابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تن است.

مجموع اراضی باغی استان نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و بطور عمده شامل محصولاتی مانند انواع سیب درختی، انار، به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تن برآورد می‌شود.

از تولیدات شاخص محصولات کشاورزی استان می‌توان به شیرخام با تولید یک هزار و ۴۴۳ تن (رتبه اول کشور)، گوشت مرغ با تولید حدود ۲۰۰ هزار تن و تخم مرغ ۱۰۵ هزار تن در سال (رتبه دوم)، گوشت قرمز با تولید هفتاد هزار تن در سال (رتبه پنجم)، عسل هفت هزار و سیصد تن در سال (رتبه سوم) ، گوشت بوقلمون ۱۰ هزار تن (رتبه اول) و شترمرغ با تولید هزار تن در سال (رتبه دوم) در سال اشاره کرد.

انتهای پیام/

هشتگ: , , , , , , ,
  • منبع :

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.