مهرداد مرادمند، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان پیش از این در گفتوگو با رسانهها از توزیع بذر هیبرید کلزا میان کشاورزان صحبت کرده بود. پیمان فیروزنیا، مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار فارس با تشریح مزایای این فناوری اظهار کرد: بذر هیبرید با تراریخته یا GMO (Genetically Modified Organism) متفاوت است، بذرهای هیبرید تلاقی دو گونه یک گیاه هستند که یک فناوری تولید بذر به حساب میآید.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: در بذرهای هیبرید برای حفظ یک صفت، به عنوان مثال مقاومت به ریزش، از یک گونه با مقاومت بالا در برابر ریزش استفاده میکنند و آن را با گونهای که بازدهی بالا دارد تلاقی میدهند و در نتیجه آن بذری حاصل میشود که هم مقاومت به ریزش دارد و هم بازدهی بالایی خواهد داشت.
وی یادآور شد: در تراریختهها این صفت از موجود یا گیاه دیگری به گیاه پایه منتقل میشود، به عنوان مثال ممکن است ژن شیرینی چغندر قند را با طالبی مخلوط کنند که محصول تراریخته خواهد بود اما در بذرهای هیبرید هر دو صفت متعلق به یک گیاه است.
فیروزنیا عنوان کرد: مطالعه روی بذرهای هیبرید در سبزی و صیفیجات، ذرت و دیگر اقلام کشاورزی انجام میشود اما در کشت پاییزه استان اصفهان تنها از بذر هیبرید کلزا استفاده خواهد شد.
از سوی دیگر کلزا یکی از دانههای روغنی با ۴۰ تا ۴۵ درصد روغن و ۲۵ تا ۳۵ درصد پروتئین است، ارزش بسیار زیادی در میان دانههای روغنی خوراکی دارد و کشت آن در تناوب با گندم باعث تقویت زمین و کاهش آفات و بیماریها خواهد شد.
انتهای پیام/