روبرت بگلریان با اشاره به نرخ دلار و ارز، اظهار کرد: هماکنون با فضایی که در کشور وجود دارد مسائل اقتصادی کشور روشن است و بحث تحریم و محدودیت در مبادلات ارزی و شرایطی که در کشور و همسایگان به وجود آمده به علاوه عامل روانی سبب شده که نرخ ارز و دلار در کشور به شکل بیسابقهای بالا برود.
وی افزود: همچنین حجم عظیم نقدینگی در کشور وجود دارد و دولتهای مختلف به دلایل گوناگون در این خصوص کاری انجام ندادهاند و نااطمینانی از بازار سبب این مشکلات شده است. دولت باید سعی کند ذهنیتی در جامعه ایجاد کند که مردم در خصوص سیاستهایی که دولت قصد دارد اتخاذ کند اعتماد و اطمینان خاطر داشته باشند تا نقدینگی را بتوانیم کنترل کنیم.
نماینده مسیحیان ارامنه حوزه جنوب کشور در مجلس، تصریح کرد: در بررسی نقدینگی حجم پول بیشتر از شبه پول شده است که این امر نشان دهنده این است که مردم علاقهای به نگهداشتن پول ندارند و سعی میکنند برای حفظ ارزش داراییهای خود در بازار ارز یا طلا سرمایهگذاری کنند.
بگلریان در خصوص راهکارهای کاهش نرخ ارز، گفت: برخی از اقتصاددانان بحث فعالسازی مالیات مرزی را مطرح میکنند از این جهت که مبادلات تجاری از طریق مردم و با کمترین دخالت دولت توسعه پیدا کند و منابع ارزی جدیدی ایجاد شود. همچنین اصلاح سریع نظام بانکی باید با جدیت تمام حداقل در کوتاه مدت دنبال شود.
وی افزود: یکی از راههای دیگر شفافیت در فروش اوراق قرضه است که دولت باید به طور شفاف اعلام کند و مجلس اگر میتواند باید در این خصوص کمک کند تا شرایطی ایجاد شود که از پولی سازی کسری بودجه خودداری کنیم. اما آن چیزی که از همه مهمتر است این است که باید ساز و کار درستی اندیشیده شود که در کارهای اجرایی حداکثر تعامل با کارشناسان و دولت وجود داشته باشد که در این صورت انعکاس مثبتی در جامعه خواهد داشت.
عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: برای همه ما مسلم است که اثرگذاری سیاست مالی روی سیاست پولی و استقلال نداشتن بانک مرکزی و بحث اضافه برداشت بانکها و به نوعی انتقال بدهی دولت به بانک مرکزی و تبدیل آن به بدهی دولت به بانکها معضلاتی بوده که سبب بروز این مشکلات شده است که اکنون باید کار جدی در این خصوص شود و تلاش کنیم ملاحظات و منافع ذینفعان به منافع عمومی کشور ارجحیت داده نشود. آنچه مهم است امنیت اجتماع و امنیت کارآفرینان است تا در آرامش به تولید بپردازند.
انتهای پیام/