stat counter
تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
  • کد خبر : 172100
  • 09 مهر 1399 - 20:00
4
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شاهین شهر و میمه:

وضعیت نارنجی شاهین شهر و میمه طی ۳ هفته متوالی/ تحویل مرحله دوم واکسن آنفولانزا از فردا به مراکز بهداشتی/ ۵۲درصد روش ابتلا به کرونا از طریق اعضای خانواده

وضعیت نارنجی شاهین شهر و میمه طی ۳ هفته متوالی/ تحویل مرحله دوم واکسن آنفولانزا از فردا به مراکز بهداشتی/ ۵۲درصد روش ابتلا به کرونا از طریق اعضای خانواده
قلم/اصفهان_ مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شاهین شهر و میمه با اشاره به وضعیت قرمز استان اصفهان، گفت: شهرستان شاهین شهر و میمه به عنوان تنها شهرستان پرجمعیت استان 3 هفته در وضعیت نارنجی به سر می‌برد. این موضوع نشان دهنده همکاری و مشارکت قابل توجه مردم دارد.
قلم | qalamna.ir :

دکتر علی پارسا، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شاهین شهر و میمه در گفت و گو اختصاصی با قلم در پاسخ به این سوال که “به نظر شما عدم اطلاع رسانی شفاف و به موقع در روند افزایش بیماران کرونایی تاثیر نداشت؟” اظهار‌کرد: خیر، چراکه بیشتر کشورهای اروپایی شاهد بروز موج دوم و سوم کرونا بوده و هستند و کمتر کشوری وجود دارد که این بیماری را کنترل یا مهارکرده باشد.

وی در خصوص دلیل عدم اطلاع رسانی شفاف و به موقع آمار مبتلایان و فوتی ها در آغاز شیوع کرونا تصریح‌کرد: یکی از دلایلی که وزارت بهداشت از اعلام آمار واقعی امتناع می‌کرد نگرانی ها و ترس مردم در ابتدای شیوع کرونا بود، مسئولان از یک طرف به فکر سلامت روان مردم بودند و از طرف دیگر همه کشور درگیر کرونا نبود و برخی از استان ها و شهرها در وضعیت سفید به سر می برد. بنا به اطلاعاتی که وزارت بهداشت داشت در آن استان ها هم سفرها و هم اینکه دورهمی ها بیشتر انجام می شد. برای همین آن زمان آمار محدود شد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شاهین شهر و میمه ادامه‌داد: میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در شهرستان شاهین شهر به دو دسته تقسیم می‌شود، بخش رعایت پروتکل ها در محیط های کار و صنوف، کارخانه ها، ادارات، بانکها بالای ۹۰درصد است.

رعایت ۶۲درصدی پروتکل  های بهداشتی

پارسا این آمار در سطح جامعه را ۶۲درصد اعلام کرد و افزود: آمار مذکور پایین است.

پارسا خطاب به مردم از آن ها سه خواسته داشت و گفت: درخواست اول بنده زدن ماسک از زمان خروج از منزل تا زمان بازگشت به خانه، دوم رعایت فاصله ۵/۱ متری بین افراد و سوم شستن دست و ضدعفونی سطوح است.

وی افزود: اگر این سه کار انجام شود آمار مبتلایان به شدت کاهش می‌یابد.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار قلم با این مضمون که “ضدعفونی کردن منازل افرادی که بر اثر کرونا فوت کردند بر عهده کدام ارگان است؟” توضیح داد: بعد از فوت افراد کرونایی، ماموران بهداشت محیط جسد را از زمان تحویل بیمارستان تا شست و شو و دفن همراهی می‌کند.

به گفته پارسا، پس از آن این ماموران به منزل متوفی مراجعه کرده و آموزش های لازم برای ضدعفونی کردن منزل، مراقبت های لازم و برگزاری مراسم ترحیم را ارائه می دهند.

وی با اشاره به اینکه اوایل شیوع بیماری مرکز بهداشت موادضدعفونی کننده به خانواده متوفی ارائه می داد، گفت: در حال حاضر شهروندان خودشان باید اقدام به تهیه و ضدعفونی کردن منازل خود کنند.

پارسا این را هم اضافه کرد که کارشناسان مبارزه با بیماری و سلامت همه مواردی که تست کرونا آنها مثبت می شود به خانواده و فرد مبتلا مراجعه کرده و موارد بهداشتی را آموزش می‌دهند و وضعیت بیمار را ارزیابی می‌کنند.

وی در خصوص آمار توزیع واکسن آنفولانزا توضیح‌داد: مرحله اول توزیع واکسن آنفولانزا به دست ما رسیده و در مراکز بهداشت توزیع شده است و مرحله دوم نیز فردا به مرکز تحویل داده می‌شود تا بین گروه های آسیب پذیر توزیع شود.

این مقام مسئول یادآورشد: در مرحله اول واکسن بین پرسنل بهداشت و درمان و مادران باردار به ترتیب اولویت توزیع و تزریق شده است.

پارسا افزود: واکسن های فردا، نیز برای بانوان باردار و بخشی دیگر از پرسنل بهداشت و درمان توزیع و تزریق می‌شود.

وی با اشاره به عدم توزیع واکسن آنفولانزا در داروخانه ها، گفت: بعد از این مرحله واکسن برای بیماران دیابتی، افراد با بیماری خاص با تجویز پزشک تزریق می‌کنند.

این مقام مسئول ادامه‌داد: به منظور کنترل توزیع واکسن آنفولانزا بین گروه های هدف، داروخانه ها با ثبت نام مشخصات مراجعین در سامانه طراحی شده، واکسن را در اختیار آن ها قرار می‌دهند.

بیشترین موارد فوت نیز سنین بالای ۶۰ سال

پارسا احتمال پیشگیری از بیماری آنفولانزا با زدن واکسن بیش از ۹۰ درصد عنوان و خاطرنشان‌کرد: زمان طلایی تزریق واکسن کرونا، نیمه دوم شهریور ماه تا پایان مهرماه است.

وی در خصوص روش رصد رعایت پروتکل های بهداشتی نیز توضیح‌داد: رصد این مورد توسط ماموران بازرسی از صنوف و به صورت میدانی انجام می‌شود، گرچه این روش مطمئن نیست ولی قابل توجه است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شاهین شهر و میمه ادامه‌داد: رصد حمل و نقل عمومی و تاکسی ها نیز جزو بازدیدهای کارشناسان بهداشت محیط است.

پارسا در ادامه تصریح‌کرد: آخرین ارزیابی ها از نحوه اطلاع به ابتلا به کرونا که توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان انجام شده است حاکی از آن است که از بین هر ۱۰۰ نفر ۵۲ نفر از طریق یکی از اعضا خانواده خود به بیماری مبتلا می شوند.

وی ادامه داد: ۲۳ درصد در محیط کار و ۲۵درصد نیز در سطح جامعه و شرکت در مراسمات و تجمعات به بیماری مبتلا شده اند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شاهین شهر و میمه گفت: در حال حاضر اگر این سه موقعیت اعضا خانواده، کارمندان در محیط کار و سطح جامعه را کنترل کنیم باعث کاهش قابل توجه بیماران می‌شود.

پارسا با اشاره به وضعیت قرمز استان اصفهان، اذعان‌کرد: شهرستان شاهین شهر و میمه به عنوان تنها شهرستان پرجمعیت استان ۳ هفته در وضعیت نارنجی به سر می‌برد. این موضوع نشان دهنده همکاری و مشارکت قابل توجه مردم دارد.

وی بیشترین موارد ابتلا به بیماری کرونا را بین ۳۰ تا ۶۰ ساله عنوان کرد و افزود: بیشترین موارد فوت نیز سنین بالای ۶۰ سال است.

انتهای پیام/

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • خبرنگار ناهید حاجی رضازاده

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.