منصور شیشهفروش با بیان اینکه از روز یکشنبه هفته جاری افزایش غلظت آلایندهها در شهرهای منطقه مرکزی و کاشان و آران و بیدگل تشدید شد، اظهار داشت: شاهد نفوذ یک توده هوای سرد سنگین هستیم که سبب ماندگاری هوا شده است و این ماندگاری و راکد بودن هوا، غلظت آلایندهها ناشی از منابع ثابت و سیار و کاهش میزان دید را به دنبال داشته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه در چند روز گذشته شرایط برای تمامی گروهها ناسالم بود، افزود: میانگین شاخص آلایندهها در این چند روز ۱۶۵،۱۸۰،۱۶۶،۱۵۱ بود که در وضعیت ناسالم برای عموم گزارش شد و در این راستا در کنار تعطیلیها اقدامات دیگری نیز انجام شد.
وی با اشاره به ممنوعیت پارک خودرو در حاشیه رودخانههای شهرهای آلوده و اعمال قانون پلیس گفت: ممنوعیت تردد کامیون و خودروهای سنگین در سطح شهر، اجرای طرح زوج و فرد در شهر اصفهان، کاهش فعالیت صنایع آلاینده، عدم فعالیت کورههای آجر و گچ، جلوگیری از سوزاندن ضایعات و شاخ و برگ، عدم انجام فعالیت عمرانی و خاکبرداری، استقرار اورژانس در چهارراهها برای ارائه خدمات فوری، ارائه خدمات به صورت غیرحضوری توسط دستگاههای خدماتی از جمله اقداماتی بود که در راستای کنترل آلودگی هوا انجام شد.
ادامه افزایش غلظت آلایندهها تا روز یکشنبه هفته آینده
شیشهفروش با بیان اینکه پیشبینی میشود افزایش غلظت آلایندهها تا روز یکشنبه هفته آینده ادامه داشته باشد، عنوان کرد: مردم با توجه به آلودگی هوا، کرونا و اعمال محدودیتها کمتر در شهر تردد کنند و از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند؛ تیمهای نظارتی از محیط زیست و صنعت و معدن نیز در شهرستانهای آلوده موظف شدند فعالیت صنایع را به صورت آنلاین رصد کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه مردم نقش مهمی در این شرایط آلاینده دارند، بیان کرد: تردد و گرههای ترافیکی در عصر روز چهارشنبه در اصفهان بسیار زیاد بود، پلیس در روز چهارشنبه هزار و ۴۰۷ مور اعمال قانون خودروهای دوزا، ۶۷۸ مورد اعمال قانون بر کامیونها و هزار و ۱۹۴ مورد اعمال قانون برای معاینه فنی انجام داده بود.
سوخت مازوت در اصفهان همچنان ممنوع است
وی با اشاره به اینکه محیط زیست ۳۰ تیم را در شهرستانها برای پایش آلایندگی فرستاده است، افزود: سوخت مازوت در اصفهان همچنان ممنوع است و در این راستا بازدیدی با حضور دادستانی و محیط زیست انجام شد و مصرف سوخت مازوت در نیروگاه شهید منتظری و نیروگاه برق مشاهده نشد و تأکیدات لازم در این زمینه انجام شد.
شیشهفروش با اشاره به اقدامات بلند مدت برای کاهش آلودگی هوا در اصفهان گفت: شرکت توزیع پخش فرآوردههای نفتی گازسوز کردن ۱۶ هزار خودرو دولتی را تا پایان سال انجام دهد و شهرداری اصفهان در تأمین خودروهای مینیبوس، ون در ناوگان حمل و نقل عمومی باید برنامهریزی کند و مطالعات مورد نظر درباره تبدیل پایانههای مسافربری صفه، کاوه و زایندهرود به پارک سوار با پیشبینی پارکهای حاشیهای را در دستور کار قرار دهد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تأکید بر اینکه اداره راهداری معاینه فنی خودروهای سنگین را باید به صورت ویژه انجام دهد، عنوان کرد: شهرداری تا پایان سال با هماهنگی نیروی انتظامی برای اعمال محدودیت تردد هوشمند ترافیکی در محدوده های تعیین شده اقدام کند.
موتورسیکلتهای برقی جایگزین موتورسیکلتهای بنزینی میشود
وی با بیان اینکه شهرداری اصفهان تا پایان سال باید نسبت به تکمیل طرح کنترل ترافیک و نصب تجهیزات زوج و فرد برای توسعه محدوده ترافیک در محدوده شهر اقدام کند، خاطرنشان کرد: ایجاد مرکز معاینه فنی موتورسیکلت در اصفهان باید در دستور کار شهرداری اصفهان باشد و تا پایان سال هزار دستگاه موتورسیکلت برقی را جایگزین موتورسیکلتهای بنزینی کند و در تا سال آینده نیز ۱۰ هزار موتورسیکلت را برقی کند.
شیشهفروش با تأکید بر اینکه کلیه ادارات و کارخانههای تولیدی و پادگانها باید ناوگان سبک و سنگین و سرویس کارکنان خود را معاینه فنی بگیرند، خاطرنشان کرد: سازمان صنعت و معدن باید در راستای ساماندهی و جابهجایی کورههای مصالح ساختمانی و آجرپزی برنامهریزی کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در پاسخ به این سؤال که چرا با تعطیلی مدارس باز هم شاهد آلودگی هوا هستیم، گفت: اصفهان در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد، بنابراین ریزش هوای سرد را در پاییز داریم و بخشی از این آلودگی به وضعیت اقلیمی باز میگردد و در مناطق خشک و نیمه خشک شرایط را برای ایجاد وضعیت اینچنینی فراهم کرده است و آلایندهها فرصت جابهجایی و تخلیه پیدا نمیکنند.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۰ هزار صنعت در اطراف اصفهان است که از این تعداد ۴ هزار صنعت آلاینده است، بیان کرد: با وجود یک میلیون و ۸۰۰ هزار مشترک گاز، مصرف گاز شرایط را برای آلودگی هوا فراهم کرده است.
شیشهفروش با اشاره به اینکه اصفهان نزدیک به کانونهای بیابانی است، اضافه کرد: زایندهرود و تالاب گاوخونی خشک هستند، تالاب گاوخونی بیشتر از ۴ درصد آب ندارد، این شرایط همه دست به دست هم دادهاند تا آلودگی ایجاد شود، احیای زایندهرود و اجرای طرحهای بیابانزدایی به کنترل کانونهای گرد و غبار کمک میکند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تأکید بر اینکه یک نگاه ملی توسط محیطزیست کشور به اصفهان در راستای تأمین اعتبارات برای اجرای قانون پاک انجام شود، خاطرنشان کرد: با برنامهریزیهای استانی باید در بازههای زمانی مختلف نسبت به انتقال واحدهای آلاینده و کورههای گچ و آجر به جاهای دیگر اقدام شود و اجرای طرحهای آمایش سرزمین شرایط را به شکلی فراهم کند تا مؤلفههای مرتبط با آلودگی هوا حل شود.
انتهای پیام/