عباس رضایی چهارشنبه شب در یازدهمین جلسه شورای معادن استان در سالن جلسات استانداری افزود: نمایندگانی از ادارات جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، منابع طبیعی، سازمان بازرسی کل کشور و محیط زیست استان بازدیدی از معادن شهرستان نطنز انجام دهند.
وی ادامه داد: در پی بازدید سوم دی ماه جاری از شهرستان نطنز و استماع سخنان مردم، مدیران معادن و مسئولان شهرستان در خصوص مسائل و مشکلات معادن این شهرستان دستورات لازم برای تهیه گزارش را اتخاذ کنند.
استاندار اصفهان اضافه کرد: در جلسه آتی شورای معادن استان درباره گزارش مربوطه تصمیمگیری و راهکار لازم ارائه شود.
وی تصریح کرد: سازمان زمین شناسی ظرف ۱۵ روز آینده مطالعاتی بر روی جاده خارا و ورزنه انجام داده و راهکار و پیشنهادی به صورت علمی و نیاز استان ارائه دهد.
سرپرست اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان با اشاره به دغدغههای بهره برداری از معادن شهرستان نطنز گفت: مقرر شد کمیتهای به این شهرستان سفر کرده و مشکلات و موانع را بررسی کنند.
محمد سرجوقیان ادامه داد: درباره مباحث فرآوری مواد معدنی در این جلسه بیان و مورد تاکید استاندار اصفهان قرار گرفت تا بحث فرآوری و استفاده از ضایعات معادن مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به بحث ماسه بادیهای شرق اصفهان اضافه کرد: امیدواریم بهره برداری از این ذخایر توسط شرکت تعاونیهای دهیاریها انجام شود.
سرپرست اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان اظهار کرد: در این جلسه مقرر شد نسبت به سلب صلاحیت معادن غیرفعال هرچه سریعتر اقدام شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از موارد مورد تاکید سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان این است که معادن به صورت منجمد در اختیار فردی قرار نگیرد.
سرجوقیان، عمده مشکلات حوزه معادن را تعطیلی برخی از آنها و عدم توانایی افراد در فعالیت معادن برشمرد.
وی گفت: از تعداد ۸۲۵ معدن در استان اصفهان ۲۰۰ معدن غیر فعال هستند که تلاش میکنیم طی ۲ ماه آینده نسبت به تعیین تکلیف آنها اقدام کنیم.
سرپرست اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان با بیان اینکه عمده معادن در اختیار شورای معادن استان نیست، تصریح کرد: پرونده بالغ بر ۱۵۰ معدن باید در شورای عالی معادن کشور تعیین تکلیف و نسبت به سلب انها اقدام شود.
استان اصفهان به لحاظ شمار معدنهای فعال دارای رتبه نخست کشور است و از نظر حجم موارد استخراجی نیز رتبه سوم کشور را دارد.
استان اصفهان یکی از قطبهای معدنی و صنایع وابسته در کشور است و ۸۴۰ معدن با اشتغال هشت هزار و ۹۹۱ نفر دارد.
سهم اصفهان در صنعت کشور یازده درصد، سرمایه گذاری ۱۰ درصد و اشتغال صنعتی هشت درصد است.
اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره برداری با سرمایه بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی، صنعتیترین استان کشور بشمار میآید.
انتهای پیام/