stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024
  • کد خبر : 379771
  • 08 اسفند 1398 - 11:15
2

کرونا و معضل تهیه تجهیزات پزشکی برای مردم

کرونا و معضل تهیه تجهیزات پزشکی برای مردم
اصفهان_ شیوع ویروس کرونا در کشور موجب نگرانی در بین مردم شده است، تا جایی که از ترس مبتلا نشدن به این ویروس به دنبال رعایت موارد اولیه بهداشتی هستند و این امر موجب شده تا در بازار با کمبود تجهیزات پزشکی همچون ماسک، الکل، ژل و محلول ضدعفونی و ... مواجه شویم و حتی پای سودجویان به بازار کرونا باز شود.
قلم | qalamna.ir :

شیوع ویروس کرونا در کشور موجب نگرانی در بین مردم شده است، تا جایی که از ترس مبتلا نشدن به این ویروس به دنبال رعایت موارد اولیه بهداشتی هستند و این امر موجب شده تا در بازار با کمبود تجهیزات پزشکی همچون ماسک، الکل، ژل و محلول ضدعفونی و … مواجه شویم و حتی پای سودجویان به بازار کرونا باز شود.

افزایش تقاضا برای خرید لوازم و تجهیزات پزشکی جهت مقابله با کرونا نه تنها موجب کم و بعضا نایاب شدن این محصولات در بازار شده، بلکه عاملی برای افزایش قیمت و ایجاد بازار سیاه این ملزومات نیز شده که نگرانی مردم را دو چندان کرده است. البته گفته می شود دلیل کمبود این اقلام بهداشتی خرید تمام تولیدات کارخانجات توسط وزارت بهداشت و جلوگیری از فروش این اقلام در بازار است تا از طریق شبکه بهداشت در اختیار شهروندان قرار گیرد و در وهله نخست اولویت با بیمارستان ها و مراکز درمانی است.

رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو نیز اعلام کرد که تولید ژل و محلول‌های ضدعفونی کننده دست، در کشور افزایش یافته و به حدود نیم میلیون قلم در روز رسیده و تا آخر هفته این میزان به یک میلیون قلم در روز می رسد و کمبود آن رفع می‌شود.

اگرچه پزشکان و کارشناسان از نظر علمی توصیه می کنند که مردم در مرحله اول با شستن مداوم دست ها با آب و صابون از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری کنند، اما به طور قطع استفاده از ژل و محلول ضدعفونی کننده در اماکنی که امکان شستن دست ها نیست، کمک کننده است و این روزها مردم از نظر روانی بیشتر تمایل به استفاده از این اقلام دارند.

احمد در این خصوص به ایسنا می گوید: روز گذشته برای خرید ژل ضدعفونی و الکل و دستکش به چند داروخانه و لوازم پزشکی مراجعه کردم و در نهایت موفق به خرید پنبه الکی از یکی از داروخانه های شهر شدم.

راحله که نگران بچه هایش است، می گوید: به چهار داروخانه در این منطقه سر زدم که هیچ کدام ژل ضدعفونی نداشتند، البته می گویند قیمت ها چند برابر شده، هفته پیش برای دختر و پسرم ژل ضدعفونی را ۶ هزار تومان خریدم، اما نگران زمانی هستم که مدرسه می روند و کنترلی بر روی آنها ندارم.  

خانم دیگری که دفتر بیمه دارد، می گوید: با همکارانم به صورت شراکتی الکل، دستکش، پد الکلی، ژل ضدعفونی، دستکش و … را به مبلغ یک میلیون تومان خرید و تقسیم کردیم، تا مدتی خیالم راحت است که نیاز خود را تامین کرده ام.

مدیرعامل یک شرکت تجهیزات پزشکی در اصفهان می گوید: به دلیل شیوع ویروس کرونا استفاده از مواد ضدعفونی در بین مردم بیشتر شده و در پی افزایش تقاضا، علاوه بر بالا رفتن قیمت، عرضه آن در اصفهان کاهش یافته است.

او با بیان اینکه در ایران بیشترین مورد استفاده از مواد ضدعفونی در بیمارستان ها است، چراکه مهمترین راه انتقال عفونت های بیمارستانی از طریق دست و بیمار به بیمار است، همچنین در پی شیوع ویروس کرونا مصرف و درخواست سفارشات به سمت بیمارستان ها رفته است.

او با بیان اینکه از سه سال پیش واردات مواد خارجی ممنوع شد، توضیح می دهد: براین اساس تولیدکنندگان موظف شدند تا سه سال در ایران تولید داشته باشند و اکنون حدود پنج شرکت بزرگ تولید مواد ضدعفونی و ده ها شرکت های تامین کننده در این حوزه داریم که محصولات خود را با استانداردهای مختلفی تولید می کنند.

او می گوید: در پی شیوع ویروس کرونا در شهرهای مختلف کشور، تولیدات مواد ضدعفونی و … به سمت بیمارستان ها رفت، در حالیکه تا پنجشنبه هفته گذشته مراکز درمانی برای تهیه مواد ضدعفونی مورد نیاز خود اقدام نکرده بودند و به نوعی غافلگیر شدند و حتی پیش فاکتورهای خود را تامین نکرده بودند و بعد از شیوع این بیماری، اقدام به درخواست کردند.

او با تاکید بر اینکه تولید مواد ضدعفونی سخت نیست و خوشبختانه مواد اولیه آن وجود دارد، تصریح می کند: وزارت بهداشت طی دستورالعملی اعلام کرده دستگاه ها و اداراتی که مواد ضدعفونی ندارند با چند ترکیب ساده اقدام به تولید کنند.

به گفته این فعال حوزه تجهیزات پزشکی، اوج مصرف مواد ضدعفونی، به صورت جیبی برای پرسنل بیمارستانی در معرض خطر است و باید توجه داشت که پرسنل در برخورد با بیمار نیازمند پنج مرحله ضدعفونی هستند. بنابراین افراد عادی به جای هجمه برای خرید ژل ضدعفونی تاجایی که می توانند، دست های خود را با آب و صابون بشویند، چراکه جنس این ویروس از لیپید است و با آب و صابون از بین می رود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر اولویت شرکت های تجهیزات پزشکی، تامین مواد مورد نیاز بیمارستان ها است و به این دلیل افراد عادی در سطح عرضه برای خرید دچار کمبود الکل، ژل و محلول ضد عفونی کننده و یا بعضا دستکش شده اند.

به گفته او، در شرایط کنونی برای تامین مواد ضدعفونی فشاری به بیمارستان ها وارد نمی شود و تنها در بازار عادی، مردم دچار کمبود شده اند، البته مردم و برخی دستگاه ها و ادارات برای ضدعفونی منازل و اماکن خود می توانند از ترکیب محلول وایتکس و آب استفاده کنند.

مجید روحی در گفتگو با با تاکید بر ضرورت حل مشکلات واحد های تولیدی آسیب دیده از دوران شیوع کرونا تصریح کرد: شیوع ویروس کرونا در کنار آسیب ها و خسارات جانی و مالی فراوان، ضربه مهلکی به همه کسب و کارها از جمله شرکت های تولیدکننده تجهیزات پزشکی وارد کرده است.

وی ادامه داد: بر خلاف اینکه عموم مردم تصور می کنند که کرونا بر رونق صنعت تجهیزات پزشکی افزوده، واقعیت این است که به استثناء تجهیزات و ملزومات حوزه کرونا، سایر فعالان اقتصادی در حوزه تجهیزات پزشکی به شکل منفی تحت تأثیر کرونا قرار گرفته اند.

روحی افزود: متاسفانه وعده های مسئولین مبنی بر حمایت از واحدهای آسیب دیده ناشی از کرونا، به شکل ملموس و موثر محقق نشده است و آقایان فراموش کرده اند که دو صد گفته چون نیم کردار نیست!

در ادامه رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی به یکی از رسانه ها به گفت و گو پرداخت.

وی مهمترین آسیب های وارده به تولید کنندگان حوزه های غیر کرونا را چنین برشمرد: تخصیص امکانات بیمارستان ها به بیماران کرونایی وکاهش بستری های غیر کرونایی؛ تمرکز کامل دستگاه های دولتی به موضوع کرونا و واحدهای کرونایی و غفلت از مشکلات سایر تولیدکنندگان؛ ابلاغ بخشنامه ها و خلق قوانین یک شبه بدون پشتوانه و متضاد با جهش تولید؛ طولانی تر شدن پروسه ثبت سفارش مواد اولیه و اجزاء و قطعات خطوط تولید و در نتیجه وقفه در تولید؛ رسوب مواد اولیه و اجزاء و قطعات در گمرک و تاخیر بانک مرکزی در دادن کد تخصیص؛ بلاتکلیف ماندن تخصیص ارز و تغییرات کدهای تخصیص در برخی موارد و طرح موضوع پرداخت مابه التفاوت؛ کاهش حجم تجارت خارجی و کسری تراز تجاری؛ افزایش هزینه های حمل بار داخلی و خارجی به دلیل کاهش تعداد پروازها؛ کاهش درآمد شرکت ها از یک سو و افزایش ۴۳ درصدی حقوق، مزایای و حق بیمه پرسنل؛ تعدیل نیرو برای کاهش هزینه های سربار در واحدهای غیر فعال یا نیمه فعال اصلی‌ترین چالش‌هایی است که ما در ماه‌های گذشته با آن رو به رو بودیم.

به گفته روحی، باوجود این حجم از مشکلات ضروریست مسئولین با تشکیل کارگروه های ویژه، به حل مشکلات واحدهای تولیدی آسیب دیده بپردازند و در این میان، مسلما تشکل های حوزه تولید تجهیزات پزشکی و نمایندگان آنها با توجه به ارتباط مستقیم با تولیدکنندگان می توانند نقش مؤثری به ویژه در تبیین و تدوین راهکارهای اجرایی ایفا کنند.

وی ادامه داد: نیاز است پیش از ابلاغ و اجرای مصوبات و آئین نامه هایی که مستقیماً با تولید سرو کار دارند، از نظرات تخصصی و مشورتی این تشکل ها استفاده شود تا از سیاست گذاری های غلط و خلاف مسیر حمایت از تولید و در نتیجه اثرگذاری منفی و مخرب تا حد امکان کاسته شود؛ چرا که بارها شاهد بوده ایم عدم مشورت با بخش خصوصی و ابلاغ بخشنامه های آنی و خلق الساعه، ضرر و زیان و خسارات جبران ناپذیری به تولید وارد کرده است. از سوی دیگر ابطال این بخشنامه ها نیز بسیار زمانبر است؛ از این رو اتلاف هزینه فراوانی در پی خواهد داشت و گاهی جبران خسارات وارده به تولید تا سال ها قابل احصاء نخواهد بود.

روحی تاکید کرد: ما تا حد امکان تلاش کردیم با برگزاری جلسات مختلف با مسئولین، ایجاد ارتباط مستقیم با دستگاه های مختلف از جمله ریاست جمهوری، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، سازمان بازرسی کل کشور و … و نیز با انتشار بیانیه ها و تعامل با رسانه ها ضمن آگاه سازی مسئولین، در رفع معضلات تولیدکنندگان به نحو شایسته بکوشیم ولی واقعیت این است که بسیاری از تلاش ها بلاتکلیف باقی مانده است.

وی با اشاره به برخی راهکارها ادامه داد: برای کمک به تولیدکنندگان حوزه غیر کرونا، تأمین بخشی از نقدینگی واحدهای تولیدی با پرداخت مطالبات معوق آنها از مراکز درمانی و سپس تدوین و اجراء بسته های حمایتی بلاعوض جهت تأمین نقدینگی و راهکارهای بخشش، تعویق و تقسیط دریافت بدهی های معوقه و ارائه تسهیلات ویژه توسط نهادها و وزارت‌خانه ها از جمله بانک مرکزی، وزارت صمت، وزارت امور اقتصاد و دارایی، وزارت بهداشت، وزارت کار، سازمان برنامه و بودجه، گمرک، سازمان امور مالیات و سایر نهاد های مربوطه باید هرچه زودتر در دستور کار قرار گیرد

روحی اضافه کرد: در بسیاری از کشور های پیشرفته، دولت برای جلوگیری از تعدیل نیرو و همچنین تشویق تولیدکنندگان، بخشی از هزینه های حقوق، بیمه و مالیات پرسنل را رأساً تقبل می نماید و از این طریق از تولیدکنندگان در دوره شیوع کرونا حمایت می نماید. اعطای وام های بدون بهره یا کم بهره به واحدهای تولیدکننده نیز می تواند از دیگر راهکارهای حمایتی دولت باشد.

به گفته روحی، اگر این حمایت ها صورت نگیرد، پس از مهار کرونا، شاهد تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی خواهیم بود. ما به عنوان نماینده تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، مدت ها است که نسبت به این عواقب هشدار می دهیم و امیدواریم مسئولین، صدای تولیدکنندگان را بشنوند و هرچه سریعتر شاهد رفع مشکلات تولید کنندگان باشیم.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • خبرنگار ناهید حاجی رضازاده

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.