stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۲۹ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 19 December , 2024
  • کد خبر : 381129
  • 24 تیر 1400 - 9:57
2
رئیس دفتر بازرسی و نظارت شورای نگهبان در همدان:

شورای نگهبان حافظ جمهوریت و اسلامیت نظام است

شورای نگهبان حافظ جمهوریت و اسلامیت نظام است
همدان- رئیس دفتر بازرسی و نظارت شورای نگهبان در همدان گفت: شورای نگهبان حافظ قانون اساسی بوده که فقها و حقوقدانانی در آن حضور دارند و نیز حافظ اسلامیت و جمهوریت نظام است.
قلم | qalamna.ir :
خبرنگار قلم از همدان، حجت‌الاسلام جلال مرادی به‌مناسبت سالروز تشکیل نهاد شورای نگهبان در جمع خبرنگاران بیان کرد: ۲۶ تیرماه سالروز تشکیل نهاد مقدس شورای نگهبان به فرمان بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه عمل به قرآن، سنت و سیره معصومین، دلیل تشکیل نظام اسلامی بود و تضمین اسلامیت این نظام و حتی جمهوریت آن در گرو تشکیل نهادی است که از اسلامیت و جمهوریتش صیانت کند، اظهار کرد: در قانون اساسی اسلامیت و جمهوریت به‌عنوان اصول غیر قابل انکار ملاک و مدنظر قرار گرفته است.

شورای نگهبان حافظ قانون اساسی و اسلامیت نظام است

رئیس دفتر بازرسی و نظارت شورای نگهبان در همدان با تأکید بر اینکه امروز در چهل‌ویکمین سالگرد تشکیل شورای نگهبان افتخار داریم که در چهاردهه فعالیت این نهاد مقدس چه در بُعد اسلامیت نظام و چه در بحث جمهوریت آن سابقه درخشانی دارد، گفت: شورای نگهبان حافظ قانون اساسی بوده که فقها و حقوقدانانی در آن حضور دارند و نیز حافظ اسلامیت و جمهوریت نظام است.

حجت‌الاسلام مرادی با بیان اینکه در سال جاری برگزاری چهار انتخابات را شاهد بودیم، اظهار کرد: همواره سالم‌ترین انتخابات را داریم و هربار هم بحثی بوده، شورای نگهبان آمادگی برای اطمینان‌بخشی چه از جهت بازشماری و چه شفاف‌سازی داشته است.

شورای نگهبان نظارتی بر انتخابات شوراها ندارد

رئیس دفتر بازرسی و نظارت شورای نگهبان در همدان با تأکید بر اینکه اعتبار قانونی مجلس با شورای نگهبان است، اظهار کرد: براساس اصل ۹۹ قانون اساسی این وظیفه‌ها برعهده شورای نگهبان در تمامی انتخابات‌ها (به‌جز انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا) است.

این مقام مسئول با تصریح بر این موضوع، خاطرنشان کرد: شورای نگهبان نظارتی در انتخابات شوراها ندارد و حتی تخلف شوراها نیز به ما مربوط نمی‌شود و رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا مسئول امر است.

وی همچنین به برگزاری انتخابات‌ سال جاری در خردادماه اشاره کرد و گفت: در انتخابات ریاست‌جمهوری امسال در استان همدان ۶۵۰ هزار و ۴۲۰ برگه رأی به صندوق‌‌ها ریخته شد که در این راستا شاهد مشارکت ۴۵.۶ درصدی مردم استان در انتخابات ریاست‌جمهوری بودیم که این میزان به نسبت انتخابات مجلس در اسفندماه ۹۸، رشد سه درصدی داشته است.

نتوانستیم زمینه را برای مشارکت ۱۰ میلیون نفر از مردم در انتخابات مهیا کنیم

حجت‌الاسلام مرادی با بیان اینکه در استان همدان بالاترین میزان مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری برابر ۵۶.۵ درصد و مربوط به شهرستان فامنین و کمترین مشارکت مربوط به شهرستان همدان با ۳۹.۶ درصد بود، ادامه داد: در زمینه وضعیت مشارکت‌های مردمی در انتخابات سال جاری باید گفت که این انتخابات متفاوت‌تر برگزار شد؛ به‌نوعی که از یک‌سو شاهد شیوع ویروس کرونا و کاهش سطح مشارکت‌های مردمی در تمامی کشورها هستیم.

وی با بیان اینکه بیماری کرونا چه در انتخابات کشور و چه دنیا تأثیرگذار بود به‌طوری که بیش از ۱۰ درصد اُفت مشارکت در دنیا مطرح است، ابراز کرد: از سویی به‌خاطر کرونا نتوانستیم از کسانی که در قرنطینه بوده یا بیماری زمینه‌ای داشتند، گرفتن رأی داشته باشیم.

حجت‌الاسلام مرادی با اشاره به این مسئله، خاطرنشان کرد: طبق گفته وزارت بهداشت این افراد آمار ۱۰ میلیون نفری داشتند که ۲۰ درصد مشارکت را شامل می‌شد؛ یعنی نتوانستیم زمینه را برای مشارکت ۱۰ میلیون نفر از مردم در انتخابات مهیا کنیم.

رئیس دفتر بازرسی و نظارت شورای نگهبان در همدان در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه هفت تا هشت درصد مشارکت انتخابات را نیز به سبب شرایط خاص ایجادشده برای افراد خارج از کشور از دست داده‌ایم، عنوان کرد: متأسفانه تروریست‌هایی که در داخل این‌همه جنایت کرده و در خارج از کشور به حمایت و پشتیبانی از دولت‌های مستکبر غربی سکنی گزیده‌اند، یا نگذاشتند انتخابات برگزار شود و یا اگر در برخی کشورها برگزار می‌شد، با چوب و چماق حمله و این ترس را ایجاد کردند که هم‌وطنان پای صندوق نیایند.

وی مشکل دیگر را وجود اخلال در صبح روز گرفتن رأی برشمرد و افزود: یکی از اختلالات رأی‌گیری ترس عوامل اجرایی و نظارت بر شلوغی شعب و کرونا بود، بدین‌سبب افراد باتجربه انصراف می‌دادند و ناچار از افراد جدید استفاده کردیم.

این مقام مسئول ادامه داد: از سویی این افراد تجربه لازم و کافی را نداشتند و از طرفی دستگاه‌های احراز هویت با اخلال و تأخیر کار را شروع کردند؛ به‌نوعی که در این دستگاه‌ها خوانش کارت‌ها با مشکل روبه‌رو و موجب شد حتی تا یک ساعت نیز تأخیر در شروع انتخابات را شاهد باشیم.

رئیس دفتر بازرسی و نظارت شورای نگهبان در همدان در ادامه این موضوع از دیگر دلایل اخلال انتخابات به موضوع دیر رسیدن صندوق‌ها در برخی شهرستان‌ها اشاره کرد و افزود: امسال شروع انتخابات برای نخستین‌بار ساعت هفت صبح بود و عوامل انتخابات نتوانستند خود را تا این ساعت به شعبه برسانند و همین منجر به تأخیر شد.

وی با تأکید بر آنکه این تأخیرها موجب ناراحتی برخی از مردم که می‌خواستند به‌موقع و در ساعات نخست رأی خود را به صندوق بیندازند شد، ادامه داد: از سویی در انتخابات تمام‌الکترونیک شورای همدان نیز آموزش عمومی صورت نگرفت و همین امر باعث شد برخی از مردم معطل شوند و یا رأی آن‌ها تنها با انتخاب یک کاندید نهایی و ثبت شود و امکان ویرایش و یا تغییر آن را نداشته باشند.

رئیس دفتر بازرسی و نظارت شورای نگهبان در همدان با تأکید بر این مسئله، مطرح کرد: بایستی هر صندوق الکترونیکی دو نفر کاربر داشت تا اگر یک نفر خسته می‌شد، نفر جایگزین ادامه دهد که هم تراکم جمعیت را شاهد نباشیم و هم اینکه همان‌جا به مردم کمک داده می‌شد تا بتوانند رأی خود را به نحو درست و مناسبی به ثبت برسانند.

حجت‌الاسلام مرادی با بیان اینکه در بعدازظهر روز انتخابات وزارت کشور نامه‌ای زد تا برای شورا هم دستی رأی‌گیری شود اما تا به‌صورت دستی نیز گرفتن رأی صورت گیرد تأخیر داشتیم که مجموعه این اختلالات هفت درصد در کاهش مشارکت اثر داشت، گفت: درمجموع عوامل مختلف ۲۰ درصد در کاهش مشارکت اثر داشت که باید به ۵۰ درصد مشارکت کشور و ۴۵.۶ درصد مشارکت استان اضافه شود.

وی آمار انتخابات و رأی‌های ریاست‌جمهوری در این دوره را بی‌سابقه خواند و افزود: در آمار انتخابات ریاست‌جمهوری رئیس‌جمهور منتخب رأی بی‌سابقه کسب کرد، به‌طوری که در تمام ادوار انتخابات ریاست‌جمهوری کسی نتوانسته در دور نخست این مقدار رأی بیاورد و فاصله رأی کاندیداهای اول با دوم نیز بی‌سابقه است.

این مقام مسئول با بیان آنکه برخی ادعا کرده‌اند که در انتخابات ریاست‌جمهوری فلان کاندیدای رد صلاحیت شده در فهرست رأی‌دهندگان بوده است، اظهار کرد: چنین موضوعی نمی‌تواند ملاک صحبت باشد، چراکه یک رأی درصورتی که سفید باشد، مشخص است؛ اگر هم در آن اسم فردی به‌جز افراد کاندیدا، آیه قرآن، دعا، اسم امام زمان و یا هر مورد دیگری نوشته شده باشد، آن‌ها به‌عنوان رأی شمارش نمی‌شوند و جزء آرای باطله عنوان می‌شوند.

 از سلامت انتخابات دفاع می‌کنیم

حجت‌الاسلام مرادی یادآور شد: بدین‌ترتیب از این آرای باطله تقریباً برابر ۴۷ هزار مورد رأی سفید بود و بدین‌ترتیب بقیه هرچه نوشته باشند، آرای باطله غیر سفید است که درمجموع ۷۰ درصد آرای باطله سفید و ۳۰ درصد غیر سفید بود.

رئیس دفتر بازرسی و نظارت شورای نگهبان در همدان با تأکید بر این موضوع، به وضعیت آرای باطله در استان همدان نیز اشاره کرد و گفت: در استان همدان از ۶۵۰ هزار و ۴۲۰ رأی، ۷۷ هزار و ۲۴۱ رأی باطله داشتیم که ۱۱‌.۶ درصد آرای باطله بود.

وی در بخش پایانی این نشست با تأکید بر آنکه براساس فرم ۳۴ تکلیف حتی یک رأی هم مشخص شده است، اظهار کرد: بر این اساس با تمام وجود از سلامت انتخابات دفاع می‌کنیم.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • خبرنگار شکیبا کولیوند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.