با توجه به ویژگیهای مهم محصولات دریایی در تولید آنتیاکسیدان، محققانی از دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار اقدام به انجام پژوهشی کردهاند که در آن، خواص آنتیاکسیدانی عصارههای آلی نوعی جلبک حاضر در دریای عمان مورد بررسی علمی قرار گرفتهاست.
آنها در این پژوهش، بعد از جمعآوری جلبک مورد نظر با نام علمی «ریزوکلونیوم ریپاریوم» از آبهای دریای عمان، اقدام به شستشوی آن با آب دریا و سپس با آب شیرین کردند و سپس عصاره آن را با حلالهای مختلفی مثل متانول و کلروفرم تهیه کرده و خواص آنتیاکسیدانی این عصارهها را مورد آزمایش قرار دادند.
نتایج این بررسیها نشان داد که از میان عصارهها و غلظتهای مورداستفاده، عصاره کلروفرمی جلبک فوق در غلظت یک میلیگرم در میلیلیتر، بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی را دارا بوده و میتواند برای مطالعات درون تنی و شناسایی ترکیبات فعال آنتیاکسیدانی پیشنهاد شود.
به گفته علی طاهری، پژوهشگر دانشکده علوم دریایی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار و همکارش، «بر طبق یافتههای مطالعه ما، نوع حلال مورداستفاده بر خاصیت آنتیاکسیدانی عصاره جلبک سبز ریزوکلونیوم ریپاریوم تأثیر معنیدار و قابل توجهی دارد. بر این اساس، از عصاره کلروفرمی جلبک فوق میتوان برای مطالعات بیشتر جهت شناسایی، جداسازی و مشخص کردن میزان فعالیت آنتیاکسیدانی استفاده کرد».
آنها ادامه میدهند: «همچنین میتوان این عصاره را در مطالعات کلینیکی و پیش کلینیکی برای استفاده در صنایع دارویی و غذایی استفاده نمود. این امر نیاز به تحقیقات بیشتر و خالصسازی و استخراج ترکیبات تشکیلدهنده عصاره، جهت شناسایی مؤثرترین ترکیب این جلبکها دارد که توصیه میشود در مطالعات تکمیلی به آن پرداخته شود».
این یافتههای علمی پژوهشی که بر اهمیت جلبکهای دریایی حوزههای آبی در دسترس کشورمان در تولید مواد آنتیاکسیدان طبیعی دلالت دارند، در نشریه علمی «طب دریا» منتشر شدهاند. این نشریه بهصورت فصلنامه توسط مرکز تحقیقات طب دریا انتشار مییابد.