stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۲۰ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 9 January , 2025
  • کد خبر : 391646
  • 19 شهریور 1400 - 14:56
2

نرخ بیکاری اصفهان به ۸.۹ درصد کاهش یافت/ سهم ناچیز اشتغال تعاونی‎‌های ایران در دنیا

نرخ بیکاری اصفهان به ۸.۹ درصد کاهش یافت/ سهم ناچیز اشتغال تعاونی‎‌های ایران در دنیا
اصفهان_ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات کشور و استان کمبود و نبود نیروی ماهر است، گفت: تنها سه درصد تعاونی های دنیا در ایران قرار دارد که سهم ایران از کل اشتغال تعاون در دنیا تنها شش دهم درصد است.
قلم | qalamna.ir :

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات کشور و استان کمبود و نبود نیروی ماهر است، گفت: تنها سه درصد تعاونی های دنیا در ایران قرار دارد که سهم ایران از کل اشتغال تعاون در دنیا تنها شش دهم درصد است. 

کامران کلانی امروز (پنجشنبه-۱۸ شهریور ماه) به مناسبت هفته تعاون در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه دو رویداد در بحث تعاون در سطح ملی و بین‌المللی‌ وجود دارد، اظهار کرد: هدف از نامگذاری هر دو رویداد ترویج و توسعه فرهنگ تعاون است.

وی با تعریف تعاون، گفت: در دنیا یکی از اشکال کارآفرینی، تعاونی ها هستند و یکی از مشخصه های این است که در تعاونی ها به طور یکجا تمام ظرفیت های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و … را با هم تعریف می کنیم که این مدل موجب توزیع ثروت می شود و به نوعی این مدل اقتصادی در دنیا پذیرفته شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان تصریح کرد: کشورهایی که اقتصاد قوی در دنیا دارند، بخش تعاون آنها قوی است همانند آمریکا، چین، ژاپن و فرانسه که‌ تعاونی ها سهم بالایی در اقتصاد آنها دارند.

وی با بیان اینکه در دنیا ۳.۲ میلیون تعاونی در دنیا با اشتغال ۲۸۰ میلیون فعال هستند که معادل ۱۰ درصد اشتغال دنیا است، افزود: تنها سه درصد تعاونی های دنیا در ایران قرار دارد که سهم ایران از کل اشتغال تعاون در دنیا تنها شش دهم درصد است. 

کلانی تاکید کرد: اگرچه مطابق سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی، تا پایان برنامه پنجم توسعه باید سهم تعاونی ها در اقتصاد کشور به ۲۵ درصد برسد، اما این سهم امروز کمتر از پنج درصد است.

وی با بیان اینکه در شعار جمهوری اسلامی بحث توزیع عادلانه ثروت، حاکمیت مردم در سرنوشت و شریک کردن مردم در اقتصاد همواره مطرح است درحالیکه این مهم هنوز محقق نشده است، گفت: دلایل این موضوع را باید در ساختار اقتصاد کشور جستجو کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان توضیح داد: در حال حاضر ۸۰ درصد اقتصاد کشور در انحصار دولت است ‌و نتوانسته ایم به سهم ۲۵ درصدی تعاونی ها در اقتصاد برسیم و این سهم واگذاری اقتصاد به مردم هنوز محقق نشده، درحالیکه در دنیا مشارکت اقتصاد به مردم داده شده و دولت ها تنها نقش ناظر دارند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر در این سال‌ها بر روی فرهنگ عمومی مردم در حوزه تعاون کار نکرده ایم، بنابراین اقتصاد را به مردم واگذار نمی کنیم ‌تنها در حرف به دنبال سرمایه اجتماعی و مشارکت اجتماعی هستیم، در حالیکه راه حل رسیدن تعاون به سهم خود در اقتصاد در گرو رفع این دو مشکل است.

کلانی با اشاره به بعد آموزش در بخش تعاون، تاکید کرد: برای تقویت بخش تعاون اندیشکده تعاون و همچنین مراکز نوآوری تعاون در کشور ایجاد شده است، از سوی دیگر نهادهای مالی در بخش تعاون تقویت شده است.  

وی توضیح داد: در سطح ملی سال ۹۹ نسبت به سال ۹۶ میزان پرداخت تسهیلات بانک تعاون سه برابر شده است، همچنین ۷۵۰۰ میلیارد تومان در سطح ملی برای تعاونی های مسکن خط اعتباری تخصیص داده شده است. 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با تاکید بر اینکه برای توسعه حوزه تعاون در کشور، دولت به دنبال توسعه تعاونی های منطقه ای است، گفت: به همین منظور در استان اصفهان ۹ تعاونی توسعه و عمران شهرستانی ایجاد شده است 

وی‌ همچنین با بیان اینکه در سال‌های گذشته بخش تعاون در سطح ملی و استان دچار مشکل عدم شفافییت و حاکمیت سلیقه ای به جای قانون شده است، تاکید کرد: در یک سال و نیم گذشته سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون موجب شفافیت اطلاعات تعاونی ها شده است.

کلانی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۳۹۹ تعاونی فعال و یا دارای مجوز در استان اصفهان فعال هستند، گفت: در حال حاضر ۵ درصد تعاونی های کشور با داشتن ۵۳ هزار و ۴۲۹ نفر عضو در استان اصفهان قرار دارند، همچنین از نظر اشتغال سه درصد تعاونی های کشور در استان قرار دارند.

وی درباره دلایل سهم پایین اشتغال تعاونی های استان توضیح داد: ‌یکی از دلایل سهم پایین درصد اشتغال این تعاونی ها در اصفهان، توسعه تعاونی های دانش بنیان در استان است که به طور معمول با تعداد شاغل کمتر، ارزش افزوده بالایی دارند. 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان یادآور شد: در حال حاضر اصفهان جزو پنج استان برتر کشور در حوزه تعاون از نظر تعداد و اشتغال است.

وی با بیان اینکه از هفته تعاون سال گذشته تا هفته تعاون امسال ۱۲۱ تعاونی در استان اصفهان با اشتغال ۲۱۷۲ نفر تشکیل شده است، گفت: در هفته تعاون امسال نیز ۲۶۸ طرح تعاونی با اشتغال ۵۳۵ نفر و سرمایه ۱۲۲ میلیارد تومان در استان اصفهان افتتاح شد، همچنین در جشنواره تعاونی های برتر کشور، امسال یک تعاونی از استان اصفهان اصفهان در سطح برتر معرفی و یک تعاونی شایسته تقدیر شد.

بهبود شاخص های فضای کسب و کار در استان اصفهان

کلانی در ادامه به مهاجرپذیری استان اصفهان و وجود و حضور سرریز بیکاران چندین استان به اصفهان و همچنین شیوع کرونا و تاثیر بر اشتغال و بیکاری استان اشاره کرد و گفت: در دو سال گذشته این مسائل و همچنین شیوع کرونا آسیب زیادی به اقتصاد استان به خصوص حوزه خدمات زد.

وی با اشاره به اینکه یکی از مسایل در حوزه اشتغال بخش شاخص های کسب وکار و بهبود شاخص های فضای کسب و کار است، اظهار کرد: رتبه استان اصفهان در بهار ۱۴۰۰ از چهارده در زمستان سال ۹۹ به رتبه هشت رسیده است، همچنین در زمستان از رتبه ۲۶ به چهاردهم رسیده ایم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با تاکید بر اینکه در این گزارش اعلام شده که در حوزه کرونا بهترین عملکرد مربوط به استان های مرکزی، سمنان و اصفهان بوده است، گفت: البته برخی مشکلات در سطح ملی و استانی در شرایط تحریم و … وجود دارد، از سوی دیگر مقررات بانکی، قوانین سختگیرانه و … از جمله مولفه های نامناسب فضای کسب وکار استف البته جهش کسب و کار اصفهان حاصل کار گروهی دستگاه ها در حوزه اشتغال است.

وی با اشاره به چند اقدام خوب در استان به منظور بهبود شاخص های کسب و کار، توضیح داد: سازمان مدیریت برنامه ریزی با همکاری دستگاه های مختلف، استان را به هفت بخش تقسیم کرده و ظرفیت های این بخش ها احصا و پیشروان های توسعه بر اساس سند آمایش مشخص شده است. از سوی دیگر ظرفیت های اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی ها احصا شده است.

کلانی اضافه کرد: با توجه به معضل خشکسالی در استان نیز با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، بحث تغییر الگوی کشت صورت گرفته است و در حوزه اجرای الگوهای نوین آبیاری کارهای خوبی انجام شده است.

وی همچنین ادامه داد: کشورهایی که در دنیا در حوزه اشتغال موفق هستند همواره به سمت کارهای نوآوری و کارهای اشتراکی و فناور شدن اشتغال رفته اند که امروز اصفهان به این سمت در حال حرکت است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به فعالیت کانون کارآفرینی در استان اصفهان، گفت: روش ‌سیاست ما اصلاح ساختار در حوزه کارآفرینی است.

نداشتن نیروی متخصص کارگر

وی تاکید کرد: یکی از مشکلات کشور و استان مسئله کمبود و نبود نیروی ماهر است که بعضا تولیدکنندگان و صنایع عنوان می کنند، کار هست، اما نیروی کارگر تخصصی نداریم و این نشان می دهد، ما در حوزه پرورش نیروهای تخصصی خوب عمل نکرده ایم.

کلانی افزود: به همین منظور و برای حل این مشکل چند اقدام در استان انجام شده که در وهله اول اداره کل فنی حرفه ای اصفهان با تعریف سیستم آموزش دوگانه ای هم به صورت حضوری اقدام به تربیت نیروی تخصصی کرده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان ادامه داد: از سوی دیگر با همکاری اتاق بازرگانی و دانشگاه آزاد اسلامی در طرح پویش، دانشگاه ها از طریق کنکور و بدون کنکور اقدام به جذب دانشجو می کنند، از سوی دیگر بنگاه های تولیدی و صنعتی اعلام نیاز می کنند و دانشجو همزمان با تحصیل به سمت اشتغال می رود، در این طرح برخی سرفصل های درسی به صورت عملی در فضای عملی تعریف و دانشجویان آموزش داده می شود.

وی البته تاکید کرد: یکی از اشکالات ما در استان نداشتن تابلوی مشخصی از وضعیت اشتغال مان است که چه بنگاهی چه نیازهایی دارد و چه افرادی با چه تخصصی جویای کار هستند.

کلانی همچنین در پاسخ به سوال در خصوص نرخ بیکاری استان، توضیح داد: نرخ بیکاری استان در بهار سال ۹۹، معادل ۱۱.۹ درصد بود که در بهار ۱۴۰۰ به ۸.۹ درصد کاهش یافته است، در حالیکه نرخ بیکاری کشور ۸.۸ درصد است. همچنین در سال ۹۹ نرخ کل بیکاری استان ۱۰.۹ درصد است.

وی افزود: اوج بیکاری استان در بهار سال ۹۹ به دلیل شدت شیوع کرونا و از کار افتادن بخش خدمات بود که به مرور با رفع مشکل و بازگشت نیروهای آسیب دیده از کرونا، نرخ بیکاری استان دوباره روندی کاهشی یافت. 

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • منبع : ایسنا

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.