نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: شرکتهای دانشبنیان از چند جهت ایجاد اشتغال میکنند، چراکه با کارآفرینان زبده در ارتباط هستند و از طرفی هم با بدنه کار در جامعه سر و کار دارند و هر کدام از اینها میتوانند یک کارآفرین برتر باشند.
حسین محمد صالحی در گفتوگو با ایسنا درباره شعار امسال که از سوی مقام معظم رهبری سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری شده است، اظهار کرد: مقام معظم رهبری چون اشراف کامل به مسائل کشور دارند متوجه هستند که مهمترین معضلی که در کشور داریم موانع اداری و سختگیریهای اداری در حوزه تولید است و با وجودی که در شعارهای سال گذشته بر رونق تولید تأکید شده بود، اما به دلیل مشکلاتی شدیدی که در حوزه تولید وجود دارد این مهم چندان عملیاتی نشد.
وی افزود: امسال دولت مقداری موضوع رونق تولید را عملیاتی کرده است، اما در سالهای گذشته اقدام درستی در این زمینه انجام نشد. امروز برای یک کارگاه کوچک که قصد دارند در یک روستا ایجاد کنند هزار گونه اشکال و ایراد اداری به روند صدور مجوز آن گرفته میشود، بهطوری که برخی اوقات سالها طول میکشد که چنین کارگاهی راهاندازی شود.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: با توجه به اینکه امسال نیز بر تولید تأکید شده است و دانشگاهها و شرکتهای پرتوان نیز وارد کار شدهاند اگر این هماهنگیهای میان صدور مجوزها و شرکتهای ایجاد شده با سهولت بیشتری انجام شود قطعاً میتواند در تولید اثرگذار باشد. معتقدم با توجه به عزمی که دولت در رونق تولید و اشتغال آفرینی دارد، امسال وضعیت کارگاهها و تولید نسبت به گذشته بسیار بهتر میشود.
محمد صالحی ادامه داد: تأسیس شرکتهای دانشبنیان در ابتدا با مشکل مواجه بود که برای مثال در حوزه انتخابیه ما هیچ شرکت دانشبنیانی راهاندازی نشده است. البته صِرف ایجاد یک شرکت دانشبنیان کافی نیست، بلکه حمایت از این شرکتها نیز لازم و ضروری است. در قسمتهای مختلف لایحه بودجه دیده شده که تحقیقات بر پایه دانشبنیان باشد، باید شرکتهای دانش بینان وارد شوند و از این تسهیلات استفاده کنند تا بتوان اعتماد بیشتری به شرکتهای دانشبنیان کرد.
وی گفت: به همین دلایل مقام معظم رهبری تأکید ویژه کردند که شرکتهای دانشبنیان در کنار بخشهای تولیدی وارد شوند و موتور محرک تولید در کنار تولید کننده باشند. اگر شرکتهای دانشبنیان را رصد کنیم متوجه میشویم که بیش از ۸۰ درصد کار و تحقیقات آنان به نتیجه رسیده است، اما بسیاری از کسانی که بهعنوان تولید کننده وارد شدهاند و قصد راه انداختن مشاغلی را داشتهاند به دلیل مشکلات اداری تنها در ۲۰ یا ۳۰ درصد موارد موفق بودهاند.
- نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس خاطرنشان کرد: وقتی یک شرکت دانشبنیان وارد کار شود و یک کار تولیدی را راهاندازی کرد به شکل خودکار اشتغالآفرینی نیز انجام میشود. در کل شرکتهای دانشبنیان از چند جهت ایجاد اشتغال میکنند، چراکه با کارآفرینان زبده در ارتباط هستند و از طرفی هم با بدنه کار در جامعه سر و کار دارند و هر کدام از اینها میتوانند یک کارآفرین برتر باشند.