stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024
  • کد خبر : 454342
  • 28 دی 1401 - 18:48
6

اجرای طرح کنترل بیولوژیک آفات در مزارع خوزستان

اجرای طرح کنترل بیولوژیک آفات در مزارع خوزستان
خوزستان - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار داشت: طرح کنترل بیولوژیک آفات به عنوان جایگزین مبارزه شیمیایی در باغ ها و مزارع استان خوزستان در حال اجرا است.
قلم | qalamna.ir :

ناجی شهیب زاده مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: طرح کنترل بیولوژیکی آفات امسال در سطح ۵۱ هزار و ۱۶۶ هکتار از اراضی کشاورزی استان خوزستان اجرا شده است.

وی گفت: مبارزه بیولوژیک با آفات اقدامی طبیعی برای کنترل جمعیت آفات است، حشرات مهم‌ترین گروه از موجودات هستند که در برنامه‌ کنترل بیولوژیک مورد استفاده قرار می گیرند.

شهیب زاده با بیان اینکه هزینه‌ مبارزه غیرشیمیایی بسیار کمتر از هزینه‌های مبارزه شیمیایی با آفات است افزود: در کارگاه های آموزش‌ ترویجی برای بهره‌برداران، ضرورت توجه به جایگزینی روش‌های بیولوژیک، اهمیت تولید محصول سالم و حرکت به سوی پایداری کشاورزی همواره مورد تاکید است.

این مقام مسئول ادامه داد: طرح مبارزه بیولوژیک در مزارع گوجه فرنگی و ذرت با رهاسازی زنبور براکون در سطح ۴۵ هزار و ۸۹ هکتار تاکنون اجرا شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از اجرای این طرح در باغ ها و گلخانه های استان خوزستان خبر داد و گفت: مبارزه با بیماری گل آذین خرما در سطح ۲۳۷ هکتار از نخلستان های خوزستان با استفاده از قارچ کش بیولوژیک اجرا شده و نتایج خوبی به دنبال داشته است ضمن اینکه مبارزه غیر شیمیایی با انواع فرمون ها و تله ها علیه آفات در سطحی معادل پنج هزار و ۸۴۰ هکتار درمزارع سبزی و صیفی اجرا گردید.

وی بر ضرورت افزایش اطلاعات کشاورزان در زمینه کنترل بیولوژیک آفات تاکید کرد و گفت: مبارزه شیمیایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز به ویژه برای محصولاتی که قابلیت تازه خوری دارند آخرین راه است و باید مبارزه غیر شیمیایی و بیولوژیک که ارزان‌تر هم تمام می‌شود، جایگزین مبارزه شیمیایی در تولید این محصولات شود.

استان خوزستان با تولید ۱۷.۵میلیون تن ، حدود ۱۴درصد کل محصولات کشور را تامین می کند و از این حیث در جایگاه اول قرار دارد.

خوزستان ۱.۲میلیون اراضی زیرکشت دارد که از این میزان ۵۵۰هزار هکتار زیرپوشش شبکه پیشرفته آبیاری است و بقیه از طریق چاه ها و کانال های سنتی آبیاری می شوند.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.