stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 20 November , 2024
  • کد خبر : 186162
  • 15 آبان 1399 - 15:30
6
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم:

در برنامه هفتم توسعه به جایگاه ممتاز در توسعه فناوری خواهیم رسید

در برنامه هفتم توسعه به جایگاه ممتاز در توسعه فناوری خواهیم رسید
قلم/اصفهان_ معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: اگر همین اهتمام ادامه داشته باشد در برنامه هفتم توسعه نیز به جایگاه ممتاز در توسعه فناوری خواهیم رسید زیرا زیرساخت‌های آن را در کشور با حمایت از ارتباط مراکز علمی با صنعت و جامعه و شرکت ها و اقتصاد دانش بنیان فراهم کردیم.
قلم | qalamna.ir :

غلامحسین رحیمی شعرباف روز پنجشنبه در حاشیه بیست و نهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور در دانشگاه اصفهان در جمع خبرنگاران، افزود: در برنامه‌های ششم و پنجم توسعه در جهت تحقق اهداف توصیفی و کیفی در نظام علم و فناوری حرکت کردیم و گام های بزرگی برداشتیم اما در کنار آنها اهداف کمی مورد توجه بود از جمله سهم ایران در انتشار مقاله‌های بین المللی.

وی با بیان اینکه ۲ درصد اسناد علمی دنیا توسط ایران نمایه شده است و در سطح دنیا رتبه پانزدهم را از نظر کمیت اسناد علمی داریم، اظهارداشت: در صدد هستیم تا رتبه کشورمان را از نظر کیفیت و میزان استناد به اسناد علمی منتشر شده ارتقا دهیم.

رحیمی با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه باید بودجه اختصاص یافته به پژوهش در همه بخش ها و دستگاه‌های اجرایی به یک و نیم درصد تولید ناخالص ملی می رسید، خاطرنشان کرد: این میزان حدود نیم درصد و یک سوم آنچه پیش بینی شد، است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با تاکید بر اینکه در حوزه علم مسیر رو به رشد و شتابنده داریم، گفت: در ۱۰ سال اخیر در حوزه علم و فناوری تصمیم به کسب جایگاه در سطح بین المللی گرفتیم و با وجودیکه دنیا در حال پیشرفت بود ما نیز به جایگاه ممتاز رسیدیم.

وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر باید برای توسعه فناوری که مورد نیاز کشور است، اهتمام کنیم، افزود: این حرکت از برنامه ششم توسعه شد و از برنامه های اصلی هفتم توسعه نیز خواهد بود.

رحیمی ادامه داد: اگر همین اهتمام ادامه داشته باشد در برنامه هفتم توسعه نیز به جایگاه ممتاز در توسعه فناوری خواهیم رسید زیرا زیرساخت‌های آن را در کشور با حمایت از ارتباط مراکز علمی با صنعت و جامعه و شرکت ها و اقتصاد دانش بنیان فراهم کردیم.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به بیست و نهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور نیز اشاره کرد و  گفت: در نشست امروز بیشتر به برنامه هفتم توسعه و توسعه علم و فناوری پرداخته می شود.

وی با بیان اینکه ما باید احکام برنامه ششم در بخش علم و فناوری را حفظ کنیم و اهداف جدید متناسب با شرایط روز را در برنامه هفتم توسعه بگنجانیم، تاکید کرد: لازم است در برنامه هفتم توسعه توجه بیشتری به ارتقای دانش و علوم پایه، انسانی، هنر و معماری صورت گیرد.

رحیمی خاطرنشان کرد: همچنین لازم است به موازی دوره های تحصیلات تکمیلی، زمینه های پژوهشی به گونه ای گسترش یابد که امکان فعالیت پژوهشی توسط دانش آموختگان دوره دکترا در دانشگاه، پژوهشگاه‌ها و مراکز تحقیق و توسعه فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه این دوره ها می تواند در قالب پسا دکترا، دستیار پژوهشی و ارایه دوره کوتاه مدت ۶ تا ۹ ماهه پژوهشی برنامه ریزی شود، اظهار داشت: تلاش می شود این موضوع در برنامه هفتم توسعه گنجانده شود تا حمایت لازم برای توسعه آن صورت گیرد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تاکید کرد: با توجه به زیرساخت‌هایی که در کشور فراهم شد مانند پارک های علم و فناوری و پژوهشگاه‌های مختلف لازم است که در برنامه هفتم توسعه به معنای واقعی از زیست بوم تحقیق و نوآوری سخن بگوییم.

وی افزود: این زیست بوم باید بطور قوی و برجسته در برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شود تا مستقر، یکپارچه و هدفمند شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: ارتباط دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با جامعه نیز یکی از محورهای اصلی نشست امروز است که در وزارت علوم نیز در حال پیگیری می باشد و برای برنامه هفتم توسعه پیشنهاد می کنیم.

بیست و نهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور روز پنجشنبه در دانشگاه اصفهان برگزار شد؛ در این اجلاس یک روزه رییسان دانشگاه‌های تهران، اصفهان و صنعتی اصفهان، استاندار اصفهان و معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بصورت حضوری و سایر رییسان دانشگاه‌های بزرگ کشور بصورت مجازی شرکت کردند.

موضوع محوری اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور در نشست امروز، پیشنهاد برای برنامه هفتم توسعه کشور و توجه بیشتر به جامعه محور بودن دانشگاه‌ها و مسوولیت اجتماعی آنهاست.

دانشگاه‌های بزرگ کشور در این اجلاس شامل اصفهان، صنعتی اصفهان، تهران، شهید بهشتی، صنعتی امیرکبیر، تبریز، علم و صنعت ایران، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی شریف، شیراز و علامه طباطبایی است.

انتهای پیام/

هشتگ: , , , , , , , , , ,
  • منبع :

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.