مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای اصفهان از بازگشایی مجدد آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای استان اصفهان بنابر تصمم ستاد مبارزه با کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی خبر داد.
آرش اخوان طبسی ، با اعلام این خبر اظهار کرد: فعالیت آموزشگاههای آزاد (بخش خصوصی) فنی و حرفهای استان اصفهان مشروط بر رعایت پروتکلهای بهداشتی تعیین شده پس از تعطیلی به دلیل شیوع کرونا از اوایل اسفند سال گذشته، از سرگرفته شد.
وی با بیان اینکه دستور بازگشایی این مراکز از روز گذشته اعلام شده است، گفت: این آموزشگاه ها موظف به رعایت پروتکل های بهداشتی شده و باید محیط اداری و کارگاهی خود را به طور مرتب ضدعفونی کنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای اصفهان تاکید کرد: فعالیت این آموزشگاه ها تنها در قالب ارائه کارگاه های آموزشی و رفع اشکال بازگشایی می شود و کلاس های تئوری به صورت مجازی ارائه می شود.
اخوان طبسی با بیان اینکه ۱۷۰۰ آموزشگاه آزاد زیر نظر اداره فنی و حرفه ای استان اصفهان فعالیت می کنند، گفت: ۱۲۰۰ آموزشگاه فعال در سطح استان وجود دارد که، ۶۰۰ آموزشگاه در شهر اصفهان مشغول به فعالیت هستند.
وی گفت: ۵۴ مرکز دولتی در اصفهان و ۳۰۰ کارگاه آموزشی دولتی وجود دارد که فعالیت این مراکز در پی شیوع کرونا از اسفندماه سال گذشته تعطیل شده بود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای اصفهان تاکید کرد: تنها آموزشگاههای فنی و حرفهای که موفق به دریافت کد بهداشتی شده اند، امکان از سرگیری فعالیت مجدد خود را دارند. برای شروع به کار باید در سامانه Salamat.gov.ir ثبتنام کرده و پس از دریافت کد بهداشتی آن را را در محل کار نصب کنند.
اخوان طبسی خاطرنشان کرد: رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، ضدعفونی محیط آموزشی، استفاده از ماسک و کاهش تعداد کارآموزان باید در بازگشایی آموزشگاهها رعایت شود.
وی با بیان اینکه هزینههای جاری و اجاره ساختمان بیشترین خسارت وارده به مراکز خصوصی فنی و حرفهای محسوب میشود، گفت: فضای ۹۰ درصد آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای استان استیجاری است که به علت شیوع کرونا و تعطیلی در سه ماه اخیر دچار زیان شدهاند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای اصفهان افزود: هر یک از آموزشگاههای آزاد استیجاری در اصفهان در این مدت حداقل ۲۰ میلیون تومان متضرر شده اند.
اخوان طبسی تصریح کرد: از ۱۰ اسفند در قالب توصیه به آموزشگاه های آزاد و دستور به مربیان دولتی، به آموزش مجازی روی آوردیم. ابتدا در بستر شبکه های مجازی و بعد راه اندازی سامانه آموزش یادگیری آموزش الکترونیکی از ۵ فروردین تاکنون آموزش های تئوری به صورت مجازی ارائه می شود.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون در حوزه فناوری اطلاعات به جد به این شیوه آموزشی نگاه نشده بود، یادآور شد: کرونا تلنگری برای تقویت این سیستم آموزشی و ارتقای آن شد. از مدلی بهره گرفتیم که تلفیقی از آموزش الکترونیک و دوگانه باشد و برای ادامه دار شدن آموزش ها کاربرد داشته باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای اصفهان گفت: طرحهای نوینی با عنوان آموزش دوگانه از ۱۸ ماه گذشته در فنی و حرفهای استان دنبال شده و این سازمان، رویکرد مشارکت جدی با بخش خصوصی در قالب آموزشگاههای آزاد و صنوف و صنایع را در پیش گرفته است.
اخوان طبسی با بیان اینکه نظام آموزش دوگانه به دنبال رویکرد کار در محیط واقعی و ایجاد اشتغال است، خاطرنشان کرد: بحران کرونا تلنگری برای بخشهای مختلف محسوب میشود که باید از قالب فعالیتهای سنتی خارج شوند و برای دوران پسا کرونا به شیوههای نوین روی آورند.
وی با تاکید براینکه کرونا با همه بدی ها، فرصت هایی نیز ایجاد کرد، خاطرنشان کرد: کرونا می تواند فرصتی برای رشد بهتر آموزشگاه ها باشد. باید از فرصت کرونا استفاده کنیم و همه به این برسند که رفتارهای سنتی را باید پشت سر گذاشت و برای ماندن در چرخه اقتصادی به سمت تفکرات نوین مدیریتی و تغییر نگرش روی آورد.
اخوان طبسی اظهار کرد: در این شرایط دریافتیم که نیاز به تعریف مشاغل جدید وجود دارد. باید مشاغلی تعریف شود که امکان فعالیت بدون حضور فیزیکی وجود داشته باشد، همچنین باید متناسب با بازار محصول تولید کنیم و تفکرات مدیران به سمت بازارسازی و بازارشناسی برود.
وی با تاکید براینکه مهارت پرورش فکر و ایده نیاز است، تصریح کرد: باید به سمت مشاغل جدید برای پساکرونا برویم. به طور جدی باید ایده هایی برای پساکرونا داشته باشیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای اصفهان با بیان اینکه اطلاعات آموزشگاه ها به سامانه کارا فرستاده شده است، گفت: در صورت تایید، تسهیلات به صورت وام با بهره ۱۲ درصد به آنها تعلق می گیرد، اما باید به سمت تغییر این تفکر پیش برویم تا به این کمک ها نیاز نباشد.