stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 14 November , 2024
  • کد خبر : 242197
  • 28 بهمن 1399 - 15:41
5
آیت الله نوری همدانی :

نماز محور دعوت انبیا بوده است/سعادت اخروی در گرو درک حقیقت نماز است

نماز محور دعوت انبیا بوده است/سعادت اخروی در گرو درک حقیقت نماز است
قم -آیت الله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید در پیامی به اجلاس سراسری نماز گفت: نماز خواندن و عبودیت پروردگار محور دعوت انبیاء بوده است و ما هم اگر می‌خواهیم فرزندانمان دین‌دار و نماز خوان باشند، باید این خواسته مهم را از درگاه الهی مسئلت کنیم.
قلم | qalamna.ir :

در پیام آیت الله نوری همدانی به اجلاسیه نماز استان قم که با موضوع «پیوند نماز، خانه، مدرسه و مسجد» در سالن همایش های شهرداری قم برگزار شد آمده است: بحث توحید و عبودیت و صلاه در دعوت همه انبیاء بوده است وحضرت ابراهیم(ع) نیز پس از آنکه به امر الهی خانه خدا در مکه بنا می‌نهد، اهل بیت خود را در آنجا علیرغم اینکه به تعبیر قرآن وادی غیر زرع یعنی سرزمین خشک و بایر و غیر قابل کشاورزی بوده، سکونت می‌دهد برای اینکه «یقیموا الصلاه» یعنی نماز را به پا دارند و از دعاهای اوست که می فرمایند: « رَبِّ اجْعَلْنِی مُقِیمَ الصَّلاهِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتِی رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعا » یعنی خدایا کاری کن که من و بچه‌هایم و نسلم همگی اهل نماز باشیم و نماز را اقامه کنیم و مخلصانه از درگاه الهی می‌خواهد که این دعای او را مستجاب فرماید.

در این پیام آمده است: از آیات نتیجه می‌گیریم که نماز خواندن و عبودیت پروردگار محور دعوت انبیاء بوده است و آرزویشان این بوده است که بچه‌های آنها نماز خوان باشند و بنابراین ماهم اگر می‌خواهیم فرزندانمان دین‌دار و نماز خوان باشند، باید این خواسته مهم را از درگاه الهی مسئلت کنیم.

در پیام آیت الله نوری همدانی تصریح شده است: چرا نماز خواندن اینقدر مهم است؟ نماز بهترین شکل رابطه با خدا است و عبادتی به زیبایی نماز نیست، نماز به مانند چشمه آب زلال و پاکی است که انسان روزانه پنج نوبت خود را در این چشمه پاک می‌شوید و طاهر می‌شود و این طهارت پیوستگی، انسان را از آلودگی‌ها و گناهان بدور می‌دارد و لذا فرموده است: «إِنَّ الصَّلاهَ تَنْهى‌ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ» یعنی این نماز انسان را از بدی‌ها و زشتی‌ها دور می‌کند.

در این پیام افزوده شده است: در حدیث مشهوری از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است که فرمودند: « الصلاه عمود الدِّین … فَان قُبِلَت قُبِلَ ما سواها و ان رُدَّت رُدَّ ما سواها» یعنی نماز پایه و ستون دین است و اگر نماز قبول شود مابقی اعمال انسان نیز قبول می‌شود و اگر نماز رشود بقیه اعمال نیز رد میشود. باید توجه داشت با این بیان که عمود دین نماز معرفی می‌شود؛ یعنی اصل فرد متدین و اجتماع دین دار با نماز معرفی می‌شود ولذا اولین واجبی که برپیامبر (ص) واجب شد نماز است و اولین امر تبلیغی برای پیامبر «وأمر أهلک بالصلَاهِ» است.

در پیام این مرجع تقلید اضافه شده است: همین مفهوم در بیان حضرت ثامن الحجج على ابن موسی الرضا(ع) نیز آمده است که فرموده اند: «اول ما یحاسب العبد علیه، الصلاه، فان صحت له الصلاه صحت له ما سواها، و ان ردت ردت ما سواها» یعنی اولین چیزی که از انسان در آخرت محاسبه می‌شود نماز است، اگرچنانچه نماز او قبول شود و صحیح باشد، بقیه اعمال او نیز صحیح و قبول است و اگر نماز او رد شود، بقیه اعمال او نیز غیر قابل قبول است.

در پیام این مرجع تقلید افزوده شده است: البته ترویج اصل نماز وظیفه نخست است و بعد از آن حضور قلب است. بنابراین نماز در حیات انسان نقش محوری دارد و سبب نهادینه شدن تقوی در انسان می‌شود. وبنا بر فرمایش حضرت امام على بن موسی الرضا(ع): «الصلاه قربان کل تقی» یعنی نمازهر شخص باتقوایی را به خدا نزدیک‌تر می‌کند.

در این پیام آمده است: اینجانب تأکید می‌کنم اگر نماز را به معنای حقیقی درک کنیم سعادت را برای خود تضمین نموده و باید شاکر آن باشیم و یکی از مسائل مهم حضور در نماز جماعت و مساجد است که آثار فراوانی دارد که در فرصت دیگری باید به آن پرداخت ولی برای اهمیت این موضوع بیانی از حضرت امیرالمومنین(ع) عرض می‌کنم؛ در روایتی از امیرالمومنین(ع) آمده است که فرمودند: « مَنِ اخْتَلَفَ إِلَى الْمَسْجِدِ أَصَابَ إِحْدَى الثَّمَانِ :أَخاً مُسْتَفَاداً فِی اللَّهِ، أَوْ عِلْماً مُسْتَطْرَفاً، أَوْ آیَهً مُحْکَمَهً، أَوْ رَحْمَهً مُنْتَظَرَهً، أَوْ کَلِمَهً تَرُدُّهُ عَنْ رَدًى، أَوْ یَسْمَعَ کَلِمَهً تَدُلُّهُ عَلَى هُدًى، أَوْ یَتْرُکَ ذَنْباً خَشْیَهً، أَوْ حَیَاءً.» یعنی هر کسی که به مساجد رفت و آمد کند به یکی از این هشت چیز دست یابد: پیدا کردن برادری مفید در راه خدا، علم سودمند، نشانه محکم، رحمتی که انتظارش را دارد، سخنی که او را از بدی‌ها باز دارد، کلامی که او را هدایت نماید، ترک دنیا به خاطر ترس یا حیاء.

در پایان این پیام آمده است: در پایان لازم می‌دانم از همه عزیزانی که در این سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در امر ترویج نماز کوشیدند به ویژه از خدمات و مجاهدت های حجت الاسلام والمسلمین آقای قرائتی دامت توفیقاته و عزیزان ستاد اقامه نماز استان قم تشکر و توفیق همگان را از خداوند مسالت می نمایم.

انتهای پیام/

  • منبع : فارس

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.