حجت الاسلام نواب صبح پنجشنبه در همایش بینالمللی «مغرب اسلامی، حج و حرمین شریفین» با تشکر از همه پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی و همکاران برگزاری این همایش بینالمللی گفت: منطقه غرب اسلامی مانند مراکش، الجزایر و تونس، سر پل نفوذ اسلام به اروپا و اسپانیا بودهاند و آن منطقه توانسته با ورود اسلام به اروپا خدمت بزرگی به جوامع اسلامی کند اما متأسفانه با توطئه و شگردهای بریتانیا، آن زحمات از دست رفت.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به حضور اسلام در مغرب و حرکت حاکمان بنی عباس و بنیامیه در متفرق کردن اولاد اهل بیت (ع) افزود: پراکندگی فرزندان ائمه اطهار (ع) در جای جای عالم به خصوص حضور در مغرب و تبلیغ عملی اسلام باعث به وجود آمدن ارادتمندان زیادی به اهل بیت (ع) در آن منطقه شده است به نحوی که پادشاه مغرب در طول تاریخ با نام امیرالمومنین شناخته میشده است.
وی افزود: وقتی در قرن نهم هجری اسپانیا را از اسلام گرفتند، ابن حجر عسقلانی از عالمان اهل سنت آن دوره ذکر میکند که ائمه اهل سنت متوسل به شافعی و حنفی میشدند و توسل عالمان به بزرگان وجود داشته است و اکنون وهابیت، کتابهای زیادی علیه توسل مینویسد چرا که در همه کشورهای اسلامی، مسئله توسل به شهدای بدر و احد، علما و پیغمبر (ص) وجود دارد.
حجت الاسلام نواب با اشاره به اشعار بوصیری در قرن هفتم که برای جهان صوفی بسیار با اهمیت و مورد توجه است، گفت: این اشعار، همه با مضامین توسل سروده شده است و نزد اهل سنت چنان مهم است که این اشعار در مضجع و روضه نبوی و حتی قفل درب خانه فاطمه زهرا (س) نوشته شده است.
سخنران همایش این بینالمللی با اشاره به جمعیت ۹۸ تا صد درصدی ساکنین مسلمان کشور مغرب و حضور کمترین اقلیت دینی در این کشورها افزود: در کشور مغرب، نمادهای اسلامی مانند نماز و مسجد بسیار با اهمیت است و بزرگترین مساجد دنیا در کشور مغرب قرار دارد. بسیاری از مساجد معروف عربستان برگرفته از مهندسی مسجد زیتونیه کشور مغرب است.
وی افزود: در بین ساکنین کشور مغرب، ماه رمضان بسیار با اهمیت است و عدهای هستند که با حضور در کوچه و خیابان گردش میکنند و مردم را برای سحر و حضور در مساجد و نماز تراویح بیدار میکنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در توضیح یکی دیگر از مسائل پر اهمیت بین کشورهای مغرب اسلامی، با اشاره به بحث حج گزاری گفت: در کشور مغرب سالهایی بوده است که به علت درگیری و ناامنیها، رفت و آمد سفر حج، پنج سال طول میکشیده اما با تمام این اوضاع و زحمات، حج را ترک نکردند. اکنون در مغرب، حج با هزینههای زیادی انجام میپذیرد و ثبتنام در آنجا مبتنی بر استطاعت است و ۱۵ درصد از ثبتنام سهمیه کشور برای سالخوردگان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: آنها برنامههای آموزشی، فرهنگی و بهداشتی هم برای حج دارند اما بسیار ضعیف است؛ از زائران خود تعهدنامه میگیرند که طبق قوانین عمل کنند که برای زائر، بسیار مشکل ساز است. فقط زیارت پیغمبر را به صورت جمعی برقرار میکنند و سایر زیارتها به صورت فردی برگزار میشود. پادشاه مغرب هر ساله در پیامی به حجگزاران آن کشور بدون کوچکترین اشاره به مسائل سیاسی حج، فقط با توصیههای اخلاقی به انجام فرایض عبادی دعا و نماز به خصوص دعا برای پادشاه و دعا برای وحدت کشور مغرب، به اعمال فردی و شخصی توصیه میکند.
لازم به ذکر است در پایان این همایش، از ۵ جلد کتاب و ۲ مجله در زمینه علمی ترویجی و علمی پژوهشی رونمایی شد.
انتهای پیام/