هوشنگ بازوند در جلسه امروز (۲۳ اردیبهشت) شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، با بیان اینکه امسال باید بستر جهش تولید در حوزه ساختمان را فراهم کنیم، ادامه داد: اگر بازار مسکن استان رونق بگیرد، ۲۰ تا ۳۰ صنعت دیگر را نیز پشت سر خود به حرکت وامیدارد.
وی نکته اساسی درباره رونق بازار مسکن را استفاده از ظرفیت بخش خصوصی دانست و افزود: اگرچه دولت اقداماتی برای حل مشکلات حوزه مسکن انجام میدهد و برنامههای خوبی در این زمینه دارد، اما قرار نیست که ساخت و ساز مسکن را دولت انجام دهد، بلکه بخش عمده کار بر عهده بخش خصوصی است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه نباید اجازه بدهیم تشکلهای مرتبط با بخش ساختمان، خصوصا سازمان نظام مهندسی ساختمان دولتی شوند، تاکید کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان باید در کنار تصمیمگیریهای مستقل، بخش دولتی و مسکن و شهرسازی را نیز یدک بکشد، نه اینکه خود وابسته به بخشهای دولتی باشد.
بازوند در ادامه خواستار توجه ویژه به ساخت و سازها در کرمانشاه شد و ادامه داد: متاسفانه در کرمانشاه خانههای خوب با نماهای خوب ساخته نمیشود و هر گردشگری که وارد کرمانشاه شود، خصوصا اگر تخصصی در حوزه معماری داشته باشد، حتما متوجه این موضوع خواهد شد.
وی پوست اندازی شیوه ساختمان سازی در کرمانشاه را ضروری دانست و یادآور شد: سازمان نظام مهندسی حتما باید به شیوه ساخت و سازها خصوصا در بعد نما توجه کند و تجدیدنظرهای لازم را در این زمینه انجام دهد.
حاشیهنشینی حاصل تصمیمات نادرست کمیسیون ماده ۵ است
استاندار کرمانشاه اشارهای هم به مشکلات کمیسیون ماده پنج و ماده ۱۰۰ داشت و یادآور شد: اگر تعداد پروندههایی که به این کمسیونها میرود زیاد است، یعنی طرح جامع و طرح تفصیلی شهر مورد تایید مردم نیست.
بازوند با انتقاد از اینکه گاهی نظر مردم در چنین تصمیمگیریهایی اخذ نمیشود، گفت: معتقدم تمام مشکلات حاشیه نشینی و سکونتگاههای غیررسمی که وجود دارد حاصل تصمیم افرادی است که دور میز کمیسیون ماده پنج نشستهاند.
وی خاطرنشان کرد: اگر مدیران مربوطه برای مسکن مردم به خوبی برنامهریزی نکنند، خود مردم به میدان میآیند و مجبور میشوند برای زن و بچههایشان سقفی درست کنند که این روند هزینه بیشتری را هم به سایر مردم و هم به حاکمیت تحمیل خواهد کرد.
استاندار کرمانشاه اشارهای هم به نقدهایی که درباره کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح میشود داشت و ادامه داد: قرار نیست این کمیسیون به محلی برای فروش جسم شهر و درآمدزایی برای شهرداری تبدیل شود.
استاندار کرمانشاه تسهیلگری در امور مرتبط با مسکن را ضروری دانست و عنوان کرد: گاهی آنقدر هزینه کارهای قانونی را بالا میبریم که هزینه کار غیرقانونی از آن کمتر میشود و مردم سراغ کارهای غیرقانونی خواهند رفت.
بازوند کاهش بروکراسی ساخت و ساز خصوصا در زمینه بافت تاریخی را مهم برشمرد و ادامه داد: سختگیری اضافه نه تنها بافت تاریخی را حفظ نمیکند، بلکه آن را نابود خواهد کرد.
استاندار کرمانشاه اشارهای هم به جلسه اخیر شورای عالی معماری و شهرسازی کشور داشت و گفت: در این جلسه بازنگری طرح جامع کرمانشاه را مطرح کردیم که مورد موافقت وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت.
بازوند اشارهای هم به اضافه شدن ۳۴۰ هکتار به شهر کرمانشاه در در راستای طرح اقدام ملی مسکن داشت و افزود: اضافه شدن این منطقه با کار کارشناسی دقیق انجام شده و امیدواریم آماده سازی آن هرچه زودتر انجام شود و شاهد اقدامات خوبی در زمینه طرح اقدام ملی مسکن در این محدوده باشیم.
پای سرمایه را به کرمانشاه باز کنیم
وی در بخش دیگری از سخنان خود از خسارت برآورده شده توسط بخش خصوصی به دلیل بحران کرونا هم یاد کرد و با بیان اینکه از هم اکنون باید به فکر جبران خسارتهای دوران پساکرونا باشیم، گفت: راه اصلی جبران این خسارت اتکا به جهش تولید است که برای این منظور هم نیازمند ابزارهای متعددی هستیم.
وی یکی از مهمترین ابزارهای جهش تولید را باز کردن راه ورود سرمایه به سمت کرمانشاه دانست و افزود: نباید شرایط به گونهای باشد که واحدهای تولیدی ما برای تامین نقدینگی فقط سراغ تسهیلات بانکی بروند، بلکه باید از ظرفیت سرمایههایی که در دست مردم است استفاده کنیم.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه این جریان سرمایه هر بار به سمت یکی از بازارها از جمله بورس، طلا، خودرو، مسکن و … میرود، بر لزوم جذب این سرمایهها به بخش تولید تاکید کرد.
وی در ادامه به اهمیت بهبود شاخص فضای کسب و کار برای جذب سرمایهها نیز اشاره کرد و ادامه داد: تنها از این طریق میتوانیم شرایط را برای جهش تولید و اشتغالزایی از قِبل آن فراهم کنیم.
انتهای پیام