stat counter
تاریخ : شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 21 December , 2024
  • کد خبر : 201889
  • 16 آذر 1399 - 4:19
2

تحلیلی از ارتباط انتخابات آمریکا و جدی شدن انتخابات۱۴۰۰ برای اصلاح‌طلبان

تحلیلی از ارتباط انتخابات آمریکا و جدی شدن انتخابات۱۴۰۰ برای اصلاح‌طلبان

یک فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است با روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا به عنوان رئیس جمهور، اصلاح طلبان به دلیل آنچه که حفظ منافع ملی می دانند؛ می خواهند وارد صحنه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰شوند. آن ها عقیده دارند وظیفه دارند تا با ورود به انتخابات جلوی تندروی هایی که به ضرر کشور است را بگیرند.

قلم | qalamna.ir :

محمود میرلوحی در این گفت وگو اظهار کرد: از زمانی که انتخابات سال ۱۳۹۲ برگزار شد تا امروز که سه سال وخورده ای زمان می گذرد؛ شاهد بودیم که کشورمان با شرایط مختلفی رو به رو شد. شرایطی که گاهی خوب و گاهی هم خیلی بد بوده است.  برنده شدن ما در پرونده هسته ای و توافق بین المللی برجام بعد از پیروزی در جنگ تحمیلی یک موفقیت بزرگ بود و حسن روحانی به عنوان کسی که موفق شد این توافق نامه را امضا کند مورد تحسین مردم قرار گرفت.

وی ادامه داد: پیام حضور و مشارکت گسترده مردم در انتخابات مجلس دهم و سپس رای مجددی که به روحانی دادند بدان معنا بود که می خواهند سیاست ها و برنامه های ایشان امتداد پیدا کند و قطع نشود. یکی از این برنامه ها در حوزه سیاست خارجی تنش زدایی با دنیا بوده است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: یکی دیگر از برنامه های روحانی در حوزه سیاست داخلی کاهش تورم اقتصادی بود. دولت او توانست تورم را یک رقمی کند و اقتصاد را رونق بدهد، اما عناصر خارجی روی اقتصاد ما اثر گذار شد. قبل از روی کار آمدن ترامپ جمهوری خواه های کنگره آمریکا جلوی اوباما می ایستادند تا با ایران مراودات اقتصادی نداشته باشد و با روی کار آمدن ترامپ شرایط بدتر هم شد.

وی خاطرنشان کرد: ترامپ با شعار خروج از برجام و سپس اجرایی کردن این ایده شرایط را برای ایران سخت و سخت تر کرد. از روز اول چهره های خشنی مثل بولتون را به عنوان مشاور امنیت ملی اش معرفی کرد و در منطقه به چهره های ضد ایرانی مثل بن سلمان در عربستان و بن زاید در امارات و نتانیاهو بها داد. به قول ظریف این تیم چهار نفره بر سر کار آمدند و هماهنگ شدند.

وی با اشاره به حمایت های ترامپ از منافقین و سلطنت طلب ها گفت: از طرفی چهره های تندرویی مثل جولیانی که وکیل دائمی ترامپ است در همایشی که در نیویورک منافقان را جمع کرده بودند شرکت می کند. و از سویی در داخل ایران حوادث سال ۹۶ شروع می شود و نهایت به آبان ۹۸ می رسد. بر این اساس ترامپ، منافقین و براندازان فکر می کنند که می توانند مانع جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شوند و حداکثر فشاری که می توانند به ایران وارد می کنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: در واقع سیاستی که آقای اوباما و بایدن در پیش گرفتند که به جای منطقه خاورمیانه به سمت آسیای شرقی بروند را ترامپ با شعار جنگ نمی کنم اما پول می گیرم تغییر داد و آمریکا مجدد در منطقه ما متمرکز شد. این شعار تقریبا جذابی برای بخشی از تولیدکنندگان سلاح در آمریکا بود. آثارش هم در منطقه و دنیا نمایان شد.

وی ادامه داد: تنش تا جایی پیش رفت که صف آرایی نیروهای مسلح ما با آمریکا صورت گرفت و شهادت شهیدان ابوموسی و سردار سلیمانی به نقطه اوج تنش رسید و کشور را تا نزدیک یا درواقع تا خود جنگ مسلحانه در منطقه پیش برد.

وی با اشاره به اظهارات بایدن برای حل مناقشات با ایران و بازگشت به برجام گفت: حالا در چنین شرایطی وقتی آقای بایدن سرکار آمده است می توان انتظار داشت حداقل دیگر یک چنین رویه شرورانه ای را پیش نمی برد. ترامپ  علاوه بر ایران با همه دنیا درگیر شد. توافق نامه های منطقه ای را زیر سوال برد؛ حتی با چین، ناتو و مرکل، اتحادیه اروپا، یونسکو، دادگاه لاهه و پیمان پاریس هم در گیر شد.همچین آدمی که همه ویژگی های شاه دیکتاتور مستبد را داشته، سرنگون شده است و باید از این فرصت استفاده کرد.

این عضو حزب اتحاد ملت گفت: نمی گوییم بایدن همه چی تمام است اما وقتی همچین کسی می رود و شخصیت با سابقه ای مثل بایدن رئیس جمهور می شود، همه شرایط را متفاوت می کند. از زمانی که انتخابات آمریکا مطرح شده است؛ همه فراز و فرود هایش نشانه ها و آثارش در داخل کشور ما هم قابل رد یابی بوده است. این موضوع بدی است اما چه می شود کرد که فعلا واقعیت است و متاسفانه شاخص های اقتصادی کشور ما به دلار و ارز گره خورده و مسکن، سکه، طلا و بورس تحت تاثیر قرار می گیرد.

وی سپس گفت: اصلاح طلبان از اصل رفتن ترامپ خوشحال هستند و از آن استقبال کردند. ما از ابتدا خوشحال بودیم و خوشحالیمان را ابراز می کنیم؛ چراکه فکر می کنیم هرچه بشود دیگر شرورتر و بی منطق تر از ترامپ را نداریم. بیست سال هیچ رئیس جمهوری زیر بار اجرای انتقال پایتخت رژیم صهوینیستی نرفت. در این اواخر داشت موضوع غزه را هم می پذیرفت که فرصت پیدا نکرد. همچین شروری شرش کم شود بسیار خوب است. از طرفی  مجددا بایدن حرف اوباما را مطرح کرده است و بنا ندارند مثل ترامپ عمل کنند. حداقل بایدن از صهیونیست ها این طور علتی حمایت نمی کند. در مورد منطقه مخصوصا به عربستان اعلام موضع کرده است و در همین اول کار نشان داده که رویکرد و مواضعش با ترامپ متفاوت است.

ابن فعال سیاسی گفت: برخی اصولگرایان می گوید بازگشت آمریکا به توافق برجام به نفع ما نیست. برخی از آن ها می گویند با بایدن دنیا آرام می شود و ممکن است جو سیاسی ایران نیز آرام شود و جریان اصلاح طلب یا حتی روحانی شاید بتواند مجدد با مردم گفت و گو کنند. من پیش بینی می کنم همین طور خواهد شد و با برداشته شدن فشارهای بین المللی جو داخلی برای گفت و گو آرام خواهد شد. ما در دوره ترامپ جز از سوی امریکا تحریم بین المللی نداشتیم؛ اما کره جنوبی از آمریکا تبعیت کرد و دلارهای ما را بلوکه کرد، اینستکس کاری پیش نبرد و اروپا شرمنده شد. این وقایع  فقط برای ایران بد نبود؛ احساس سرشکستیگی اش برای هم دنیا بود.

میرلوحی تصریح کرد: حالا امروز اصلاح طلبان برای ورود به انتخابات دلایل محکمی دارند؛ باید از فرصت پیش آمده برای پیش برد استراتژی صلح گفت و گو و تعامل و تنش زدایی استفاده کرد.

وی افزود: اصلاح طلبان پیش بینی می کنند همین که ترامپ برود معاملات اقتصادی ایران با دنیا روال عادی پیدا می کند و این موضوع خیلی به نفع مردم است. در داخل نیز باید گروهی باشد که بتواند با زبان آرامش ، دوستی و مدیریتی با دنیا سخن بگوید.

میرلوحی خاطر نشان کرد: تا همینجا که تحریم تسلیحاتی را شکستیم و ۱۳ کشور مهم کنارمان ایستادند کار بزرگی صورت گرفته است.  اگر درست به آن بپردازیم اتفاق بسیار کم سابقه ای است که در تاریخ ثبت خواهد شد.

این عضو حزب اتحاد ملت گفت: برآورد ما این است که فضای سیاسی می تواند مثبت باشد؛ فقط  این چند ماه را باید مراقبت و مواظبت کنیم. نتانیاهو، بن سلمان و ترامپ زخم خورده اند؛ می توانند باز حادثه ای مثل حدثه شهادت شهید فخری زاده و از این دست شیطنت ها را اجرا کنند. بعضی اتفاقات می تواند اروپا را تحریک کند باید مواظب باشیم که رخ ندهد؛ با این احوال و شرایط می توان گفت بازگشت بایدن به برجام شرایط را بهتر می کند.

وی ادامه داد: فکر می کنیم برجام احیا می شود و شرایط بین المللی بهتر پیش می رود و اروپایی ها و سرمایه گذاران به ایران برمی گردند.  ما هم به استفاده از ظرفیت های داخلی و ضرورت استقلال کشور و اعتماد به مردم معتقد هستیم اما فراموش نکنیم اصل اقتصاد مقاومتی چیست؟ در اقتصاد مقاومتی یاد  گرفتیم اقتصادی درونزا و برون گرا خواهیم داشت. جمهوری اسلامی کشور ۲۰ سال پیش نیست که فقط نفت بفروشد امروز آمریکا از نفت خریدن بی نیاز شده است. لذا ما با صادراتمان باید برنامه ریزی کنیم و برای تحقق این امر نمی توانیم بدون تعامل با دنیا کاری کنیم.

میرلوحی در پایان گفت: باید با اروپا همکاری کنیم و مثل چین و آمریکا که جنگ در تجاری دارند اما لحظه ای بدون هم نمی توانند زندگی کنند به دنیا به عنوان شرکای اقتصادی نگاه کنیم. شعارهای تنش زایی مثل خروج از ان پی تی به نفع ایران امروز نیست.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.