stat counter
تاریخ : جمعه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 20 December , 2024
  • کد خبر : 144642
  • 18 تیر 1399 - 16:20
2

پیمان‌سپاری عامل گرانی ارز است

پیمان‌سپاری عامل گرانی ارز است

ایسنا/کرمانشاه رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه گفت: بخش قابل توجهی از گرانی ارز ناشی از سیاست‌های نادرست پیمان‌سپاری ارزی است.

قلم | qalamna.ir :

کیوان کاشفی در نشست گرامیداشت روز صنعت و معدن که امروز (۱۸ تیر) با حضور استاندار و تعدادی از فعالین اقتصادی استان برگزار شد، از مشکلات ایجاد شده به دلیل سیاست‌های بانک مرکزی در زمینه پیمان‌سپاری ارزی انتقاد کرد و گفت: بخش قابل توجهی از افزایش نرخ ارز ناشی از همین سیاست‌های نادرست است.

وی با ناکارآمد خواندن سیاست‌های در نظر گرفته شده در سامانه “نیما” که دو سال است تجارت کشور به این سامانه گره زده شده، خاطرنشان کرد: امروز مشخص شد همه این سیاست‌ها بیهوده بوده و متاسفانه مسئولین بانک مرکزی نیز به جای پذیرش اشتباهات و تلاش برای حل آن، با دادن آمار غلط بازنگشتن ۲۷ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات، شرایط را بدتر می‌کنند، در حالیکه معتقدیم این رقم صحت ندارد.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران با  بیان اینکه صادرکنندگان تعهدات ارزی سال ۱۳۹۸ خود را تا دی ماه تسویه کردند، یادآور شد: از آن زمان تاکنون نیز به دلیل شرایط کرونا روند تجارت و بازگشت ارز صادرات بسیار دشوار شده است.

کاشفی خاطرنشان کرد: حتی هم اکنون خود رئیس بانک مرکزی هم نمی‌تواند دلارهای ما را از عراق برگرداند و چگونه در چنین شرایطی توقع دارند صادرکنندگان بتوانند ارز خود را از کشورهای دیگر جمع کنند و به ایران برگردانند.

وی معتقد است، ضرب‌العجلی که برای بازگشت ارز صادراتی تا پایان تیرماه تعیین شده باعث هجوم صادرکنندگان به بازار برای تهیه ارز و بالا رفتن قیمت‌ها شده است.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه خواستار پیگیری مسئولین ارشد استان برای حل این موضوع با قید فوریت و از طریق وزیر کشور شد و عنوان کرد: متاسفانه رئیس بانک مرکزی دو هفته است علی رغم دستور وزیر اقتصاد و دارایی در جلسات شورای گفت و گوی ملی حضور پیدا نمی‌کند که بتوانیم مشکلات را پیگیری کنیم.

کاشفی با بیان اینکه این مشکل دامن صادرکنندگان کرمانشاه را نیز گرفته، خاطرنشان کرد: بر اساس لیستی که به ما دادند ۸۰ درصد کارت‌های بازرگانی استان باید باطل شود و ما هر روز توبیخ می‌شویم که چرا در زمینه ابطال این کارت‌ها کوتاهی می‌کنیم.

حتی سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیاردی را هم نباید در کرمانشاه از دست بدهیم

وی در ادامه خواستار تسهیل شرایط در استان کرمانشاه برای حمایت از سرمایه‌گذاران شد و گفت: فعالین حوزه صنعت و معدن از دلسوزترین افراد هستند که داشته‌های خود را تبدیل به ثروت‌هایی برای توسعه  اقتصاد و اشتغال استان کرده‌اند که تا سالیان متمادی از آن استفاده خواهد شد.

کاشفی افزود: اینکه چنین افرادی با برخورد نامناسب یک ممیز مالیاتی مواجه شوند، یا برای گرفتن امضا از یک کارشناس در بانک ساعت‌ها منتظر بمانند، هم جفا به فعالین اقتصادی و هم ظلم در حق کرمانشاه است.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه با توجه به عدم صنعتی بودن استان کرمانشاه باید برای جذب تمام سرمایه‌گذاران تلاش کنیم، یادآور شد: حتی سرمایه‌گذاری خرد ۱۰ تا ۲۰ میلیارد تومانی را هم نباید از دست بدهیم.

صنایع کرمانشاه از نقدینگی بورس استفاده کنند

وی در ادامه از جهش قابل توجه بازار سرمایه کشور خصوصا طی هشت ماه اخیر هم یاد کرد و افزود: در این مدت شاخص کل بورس از ۵۰۰ هزار واحد به یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد رسیده که رقم قابل توجهی است و فقط در بورس منطقه‌ای استان کرمانشاه طی شش ماه چهار هزار میلیارد تومان نقدینگی جمع شده و حدود ۴۳ هزار سرمایه‌گذار فعال هستند.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه این جهش بورس فرصت مناسبی  برای تامین مالی بخش تولید است، خواستار استفاده واحدهای صنعتی و معدنی استان از نقدینگی موجود در بازار سرمایه شد و افزود: متاسفانه هم اکنون فقط چهار واحد سیمان غرب، نیروگاه زاگرس، کارخانه قند بیستون و پتروشیمی کرمانشاه در بازار سرمایه حضور دارند.

وی با اشاره به تصمیمات دولت برای تسهیل‌گری شرایط ورود واحدهای تولیدی به بازار سرمایه، گفت: در استان کرمانشاه نیز در اتاق بازرگانی تیمی را مامور این کار کرده‌ایم تا به ورود واحدهای تولیدی کرمانشاه به بورس کمک کنند.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.