ایسنا به نقل از دویچه وله، نخستین واکنشها به بیماری ترامپ، پیام همبستگی بود. بسیاری از زمامداران برای ترامپ آرزوی تندرستی عاجل کردند.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، که خود در ماه مارس به ویروس جدید کرونا مبتلا و بستری شده بود، برای ترامپ آرزوی تندرستی کرد و از این که او معاونی “شایسته” مانند مایک پنس دارد، ابراز خرسندی کرد.
مایک پنس، معاون رئیس جمهور، بامداد جمعه (دوم اکتبر) در پیامی توییتری از سوی خود و همسرش برای “دوست عزیزمان دونالد ترامپ و بانوی اول آمریکا ملانیا ترامپ” آرزوی بهبود کرد.
شارل میشل، رئیس پارلمان اروپا، برای ترامپ آرزوی تندرستی کرد و گفت: «همه باید هر روز و در همه جا با کووید۱۹ مبارزه کنیم».
گابریل اتال، سخنگوی دولت فرانسه، برای ترامپ آرزوی بهبودی سریع کرد، همراه با کنایهای انتقادی: «این نشان میدهد که ویروس به هیچکس رحم نمیکند، حتی به کسانی که در قدرت آن تردید میکردند».
چین، که ترامپ آن را در گسترش ویروس گناهکار میبیند، برای ترامپ پیام همبستگی فرستاد. با وجود این، روزنامه دولتی “چاینا دیلی” انتقاد کرد که “ترامپ بیهوده ادعا میکرد که ویروس خطر بزرگی نیست”. این روزنامه انگلیسیزبان افزوده است: «ترامپ و دستیاران او در کاخ سفید از آغاز خطر را دستکم گرفتند و از پیروی از مراقبتهای بهداشتی خودداری کردند».
دولت روسیه به بیماری ترامپ واکنش نشان داد. دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، به خبرگزاری تاس گفت که سران روسیه برای ترامپ بهبودی سریع آرزو میکنند.
سازمان جهانی بهداشت پیامی خیرخواهانه به نشانی کاخ سفید فرستاد. تدروس آدهانوم گبریوسوس، رئیس این سازمان، بهترین آرزوهای خود را برای ترامپ و همسر او فرستاد.
ترامپ از “ندانمکاری” سازمان بهداشت جهانی در مواجهه با ویروس کرونا به شدت انتقاد کرده و آن را به همدستی با جمهوری خلق چین متهم کرده بود. در ماه مه او از سهمیه مالی کشورش به سازمان بهداشت به شدت کاست و تهدید کرد که به عضویت آمریکا در سازمان یادشده پایان میدهد.
پسلرزهها در بازار اقتصاد و میدان سیاست
خبر بیماری ترامپ بر بازارهای مالی از جمله در آلمان تأثیر گذاشت و آنها را دچار تلاطم کرد. ارزش شاخص بورس آلمان (داکس) پایین آمد و در بازار انرژی بهای نفت کاهش یافت.
اما مهمترین پژواک بیماری ترامپ در صحنه انتخابات ایالات متحده بود که تنها یک ماه به آن باقی است. او قرار بود جمعه در چارچوب رقابت انتخاباتی به فلوریدا سفر کند، که این سفر لغو شد. کاخ سفید برنامه تازهای برای سفرهای انتخاباتی ترامپ تنظیم و اعلام کرد.
جو بایدن، رقیب ترامپ در انتخابات، قصد داشت امروز برای پیکار انتخاباتی به میشیگان برود، که هنوز برنامه او روشن نیست. حزب دموکرات از مدتها پیش کارزار انتخاباتی را در دنیای سایبری پیش میبرد، انتظار میرود که اکنون حزب جمهوریخواه نیز به اتخاذ چنین روشی ناگزیر شود.
ترامپ هفته گذشته در آغاز مقابله تلویزیونی رقیبش جو بایدن را از این که “همیشه ماسک میزند، حتی وقتی که نیازی به آن نباشد” ریشخند کرد.
ترامپ که تاکنون در پیکار انتخاباتی فعال بوده، اینک ناگزیر است دستکم دو هفته در قرنطینه بماند. پس از آن هم معلوم نیست مثل گذشته در پیکار انتخاباتی چست و چالاک باشد.
انتهای پیام