stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 14 November , 2024
  • کد خبر : 32609
  • 21 فروردین 1395 - 11:55
5

آیدین آغداشلو: واگذاری موزه هنرهای معاصر یک کار توجیه نشده بی معناست.

این اتفاق درباره موزه اهواز هم افتاد اما اینجا صحبت از میلیاردها دلار اموال موزه است. همان چند ورق شاهنامه شاه طهماسبی ارزشی بالای یک میلیارد دلار دارد. من از این بابت خیلی متاثر شدم و همین مطالب را خواهم نوشت و در روزنامه ها به انتشار میرسانم چون این فکر، فکر بسیار غلط و غیر اجرایی است.

قلم | qalamna.ir :

n00061872-bدر هیچ جای دنیا موزه ای به این اهمیت را به دست هیچ موسسه خصوصی نمیدهند حتی اگر دولت در آن شریک باشد، این مسئله شگفت انگیزی است که با اینکه تکذیب شده اما حتی فکرش هم بی معنی است. اگر مسئله این است که موزه را به لحاظ مالی نمیشود اداره کرد و بودجه ندارند، موزه را تعطیل کنند. درب موزه را ببندند، اموالش را نگه دارند و مراقبت کنند. ولی اموال موزه مانند مجموعه جواهرات سلطنتی است و یک مجموعه فرهنگی، تاریخی و متعلق به ملت ایران است. اگر واقعا مسئله بی پولی است موزه را تعطیل کنند و هر زمان بودجه کافی داشتند دوباره موزه را باز کنند. ده ها موزه در ایران این اتفاق را تجربه کرده اند یعنی به علت اینکه امکانات نداشته اند برای مدتی تعطیل شده اند. موزه هنرهای اسلامی به مدت ده سال تعطیل بود. اما اشیاء باید محفوظ بماند و اشیاء موزه مطلقا با مجموعه جواهراتی که در بانک مرکزی نگهداری میشود فرقی ندارد. اگر مجموعه جواهرات سلطنتی را به بخش خصوصی واگذار میکنند، این مطلب را راجع به موزه هم عنوان کنند. البته من توصیه نمیکنم که درب موزه را ببندند زیرا موزه انبار نیست و باید به روی مردم باز باشد.

راه حل مشکلات بودجه ای دولت طمع کردن به موزه هنرهای معاصر نیست. موزه هنرهای معاصر موزه مردم است. موزه حتی ارکستر سمفونیک ایران نیست که آن را به بخش خصوصی واگذار کنند و ماهیت آن فرق می کند. بیشترین شاهکار های ممکن در این موزه است. این شاهکار ها نه تنها مجموعه هنرهای غربی و مدرن ایران را شامل میشود بلکه در این موزه عالی ترین صفحات شاهنامه شاه طهماسبی نگهداری می شود و من درک نمی کنم ریشه این فکر از کجا آمده است. این موزه ذخیره عظیمی از آثار فرهنگی است. مثل اینکه بگویند موزه ایران باستان را با کتیبه ها و لوح های هخامنشی میخواهیم به یک موسسه خصوصی واگذار کنیم.
کدام موزه بزرگ دنیا در دست یک موسسه خصوصی است؟ هر موزه بزرگ دنیا از دولت پول میگیرد و بودجه دولتی دارد. مگر موزه متروپولیتن اینطور نیست؟ مگر موزه لوور اینطور نیست؟ تمام موزه های بزرگ همینگونه اند. موزه بریتانیا مجانی است و اصلا درآمدی ندارد. من واقعا درک نمیکنم که این فکر شگفت انگیز از کجا شروع شده است و اصلا هدف چیست؟ اگر هدف درآمد زایی است که هیچ موزه ای در دنیا درآمد زایی نمی کند و حالا اگر این موزه به بخش خصوصی واگذار شود تضمینی برای درآمد زایی وجود دارد؟

این اتفاق درباره موزه اهواز هم افتاد اما اینجا صحبت از میلیاردها دلار اموال موزه است. همان چند ورق شاهنامه شاه طهماسبی ارزشی بالای یک میلیارد دلار دارد. من از این بابت خیلی متاثر شدم و همین مطالب را خواهم نوشت و در روزنامه ها به انتشار میرسانم چون این فکر، فکر بسیار غلط و غیر اجرایی است. تصور میکنم مطرح شدن این مسئله به این وسعت و جانبداری هنرمندان از اینکه این فکر غلط کنار گذاشته شود بسیار بجا بوده است. این موضوع باید با روشنگری همراه شود و از این گنجینه ملی آثار فرهنگی زنده و پویا حمایت و محافظت شود.

 

روابط عمومی انجمن هنرمندان نقاش ایران / ۱۹ فروردین ۱۳۹۵

هشتگ: ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. اگر این ها حسن نیت داشتند که این همه سال که میراث فرهنگی شخم زده شد سکوت نمی کردند! واقعا مردم را خر فرض کرده اید؟ فکر کرده اید جامعه ی هنری همان کاسه لیس های لبیک گوی اطراف خودتان هستند؟! هنرمندان حقیقی را خانه نشین کرده اید اما ساکت و منفعل نکرده اید. حتی نمی توانید تصور کنید تاریخ معاصر با چه ظرافت و کم و کیفی نگاشته شده است. حالا بروید هی عکس بگیرید و مدال به پیراهن بی قواره ی حرامتان بیاویزید. روزی برسد که بر گورهای شما هر روز کثافت مدفوع انباشته شود

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.