«نعمت دارابی» افزود: شهرستان سرپل ذهاب به عنوان یکی از شهرستانهای گرمسیری استان کرمانشاه سطح زیرکشت نزدیک به ۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این سطح، امسال نزدیک به ۹۰ هکتار سطح زیر کشت باقلا رفته است.
وی اظهار داشت: میانگین تولید باقلا ۱۰ تن در هر هکتار است که پیشبینی میشود از این سطح حدود ۹۰۰ تن محصول به ارزش ۱۶۰ میلیارد ریال برداشت و روانه بازار مصرف شود.
رییس جهاد کشاورزی سرپل ذهاب در ادامه گفت: باقلا یکی از گیاهان وجینی و از خانواده لگومینوز میتواند در تناوب زراعی با محصولات زراعی به عنوان یک تناوب خوب به کشاورزان پیشنهاد میشود و ریشه باقلا به عنوان تثبیت کننده ازت در افزایش حاصلخیزی خاک میتواند تاثیرگذار باشد.
وی یادآور شد: بخشی از محصول باقلای تولیدی شهرستان سرپل ذهاب برای فروش به شهرهای همجوار و مراکز استانها ارسال و بخشی دیگر نیز در بازار کرمانشاه به فروش میرسد.
باقلا، حاوی ویتامین های آ. ب. ث و املاح مفیدی از جمله آهک، فسفر، آهن و غیره است و به همین علت در گروه خوراکی های خون ساز قرار دارد و مغز قلم استخوان ها را نیز تقویت میکند.
دانه های باقلا در تقویت اعصاب مفید است و اثر نرم کننده و از بین برنده التهاب را در بدن انسان دارد اما هر سال در فصل برداشت و عرضه این محصول در بازار برخی افراد دچار بیماری فاویسم یا حساسیت به باقلا میشوند.
یکی از علایم این بیماری کم خونی است که در نوع شدید آن اگر به سرعت درمان نشود منجر به مرگ میشود.
زرد شدن چهره و تغییر رنگ ادرار، سردرد، تهوع، رنگ پریدگی، استفراغ، افزایش ضربان قلب و افت فشار خون از جمله علائم فاویسم است که بر اثر تخریب گلبول های قرمز بوجود میآید.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه با بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت، ۴۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ دارد.