حجت الاسلام والمسلمین مهدی طائب در دیدار با دستاندرکاران برگزاری همایش بینالمللی حضرت ابوطالب (علیه السلام) با اشاره به نقش بی بدیل ایشان در تقویت و ماندگاری اسلام گفت: ایشان پا را از سربازی فراتر نهاده و برای اسلام سرداری کردند و نام سردار گمنام برای ایشان و برای این همایش زیبنده است.
رئیس شورای قرارگاه راهبردی عمار ادامه داد: به طور معمول سرداران در یک بعد سرداری میکنند، یکی خوب شمشیر میزند، یکی از منطق قوی خود بهره میبرد و دیگری از سرمایه اجتماعی قوی خود سود میبرد و برخی هم از ثروت خود استفاده میکنند، اما ابوطالب جامع بود و از شمشیر، زبان و منطق، سرمایه اجتماعی و ثروت خود برای تقویت اسلام بهره برد و نه تنها برای مسلمین بلکه برای بشریت الگو بود.
وی با اشاره به اثر علامه امینی (ره) در خصوص مظلومیت ابوطالب (علیه السلام) اظهار داشت: ما اینجا دو وظیفه داریم یکی اینکه او را از مظلومیت خارج کنیم و دوم اینکه با داشتن الگویی چون ایشان خود را از مظلومیت خارج کنیم و مثل او شویم.
حضرت ابوطالب (ع) دارای شخصیتی چند بعدی است
حجت الاسلام والمسلمین طائب بیان داشت: حضرت ابوطالب (علیه السلام) یک انسان چند بعدی است که برای معرفی ایشان نیازی به حدیث سازی نیست و با این سابقه ایشان در دفاع از حق، لازم است که ایشان معرفی شوند و روی این بعد از شخصیت ایشان کار شود و یکی از آثار این همایش این میتواند باشد که سمپاشی های داعش را در خصوص ایشان بی اثر کند و افکار را از نو بسازد.
وی گفت: مقابله حضرت ابوطالب (علیه السلام) با یهود جز قسمتهای پنهان تاریخ است و به صورت تحلیلی بیان میشود اما در خصوص حمایتهای ایشان از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)، تاریخ وجود دارد و نمیتوان آن را انکار کرد و به بعد مقاومت ایشان پرداخت چرا که میتواند الگوی مناسبی باشد برای کسانی که از مقاومت مأیوس شدهاند.
رئیس شورای قرارگاه راهبردی عمار افزود: به شخصیت ابوطالب باید فراتر از بحث کلامی پرداخت چرا که ایشان شخصیتی است فرا دینی که اگر به چین یا روسیه و یا هر کشور دیگری معرفی شود همگان طالب او میشوند و میبینیم که یک عالم مسیحی به خاطر دفاع ایشان از حق او را تکریم میکند.
وی با اشاره به توان گفتمانی حضرت ابوطالب (علیه السلام) اظهار داشت: توان بالای ایشان در کلام و منطق قوی ایشان به حدی بود که توانست ابوجهل ها را بر جای خود بنشاند.
ضرورت نگاه فرادینی به حضرت ابوطالب (ع)
حجت الاسلام والمسلمین طائب گفت: داعش بیشترین نیروها را از قفقاز جذب کرد و از سوی دیگر شاهد فعالیت وهابیت در هند و پاکستان هستیم و با این شرایط چه خوب است که مسؤولین همایش تمرکز ویژه ای برای جذب آثار و مقالات از این مناطق داشته باشند.
وی بیان داشت: باید به حضرت ابوطالب (علیه السلام) با یک نگاه فرا دینی نگریست و از این راه میتوان در کشورهای مختلف حتی در مناطق آمریکای جنوبی مطرح کرد و وقتی چنین شخصیتی مطرح شود چهرههای نظیر چه گوآرا رنگ میبازند و در شرایطی کشورهایی مانند عربستان چهره تاریکی از اسلام را به جهان مخابره کردهاند حضرت ابوطالب (علیه السلام) میتواند به مثابه نورافکنی بر چهره ظلمت گرفته اسلام بتابد و حقیقت آن را برهمگان روشن کند.
گفتنی است همایش بینالمللی حضرت ابوطالب (علیه السلام) در تاریخ ۲۵، ۲۶ و ۲۷ رجب (۱۹ تا ۲۱ اسفندماه) مصادف با ایام وفات حضرت ابوطالب (علیه السلام) برگزار میشود.
انتهای پیام/