اسفندیار امینی ، اظهار داشت: حدود ۱۲۰ هکتار زمین در شرق شهرستان اصفهان از رودخانه مشروب میشود، سال گذشته که آب در اختیار کشاورزان قرار گرفت بخشی یکبار و بخشی دو بار کشت شد و البته بخشی کمی از آن صیفیکاری بود که بیش از دو بار هم کشت شد.
دبیر صنف کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه برای کشت سال گذشته محاسبه اجمالی انجام دادیم، ادامه داد: محصولات تولید شده این کشت از هکتاری ۷ تا ۸ تن تا ۱۴۰ تن بود که ما در محاسبه خود میانگین هکتاری ۲۰ تن در نظر گرفتیم؛ قیمت هر کیلو محصولات تولید شده از کیلویی ۵۰۰ تومان تا ۴۰ هزار تومان بوده است، که در این محاسبه متوسط کیلویی ۸۰۰ تومان برای محصولات تولید شده در نظر گرفتیم؛ این محاسبه نشان میدهد نزدیک ۲ میلیون و ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن محصول تولید شده که بالای دو هزار میلیارد تومان برای کشاورزان درامد داشته است.
رونق کشاورزی در بسیاری دیگر از شغلها اثرگذار بود
وی گفت: این نوع محاسبه با فرض بدترین حالتها و پایینترین تناژ تولید شده با کمترین قیمت محصول است؛ علاوه بر کشاورزان شغلهای دیگر نیز در این منطقه رونق گرفتند و همچنین محیطزیست نیز وضعیت بهتری پیدا کرد و از لحاظ مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز بسیار مفید بود؛ گردشگری و عدم فرونشست زمین نیز مسائل دیگری بود که از این اتفاق بهره بردند.
امینی با بیان این که هماکنون کارگر بیکاری در منطقه پیدا نمیشود، ادامه داد: همچنین آبی که در اختیار کشاورزان قرار گرفت اثرات خوبی بر چاهها و سفرههای زیرزمینی گذاشت، در مجموع باید گفت امکان محاسبه ریالی نتایج جاری بودن زایندهرود میسر نیست.
دبیر صنف کشاورزی استان اصفهان با انتقاد از سوءمدیریتها در مورد زایندهرود تأکید کرد: معتقدم که مسؤولان استان اصفهان به صورت عمدی یا سهوی نمیخواهند رودخانه زایندهرود احیا شود و به دلیل ناهماهنگیهای درون استانی و اینکه از تمام ظرفیت داخل استان استفاده نمیشود و همچنین انجام وظیفهای که این مسؤولان انجام نمیدهند، احیای رودخانه روی زمین مانده است.
وی ادامه داد: در جلسات مختلف مصوباتی ایجاد شد که در پی آن مأموریتهایی به مسؤولان داخل استان واگذار شده است، بالای ۷۵ تا ۸۰ درصد مصوبات شورای عالی آب و مصوبات احیای زایندهرود، مسؤول اجرای آن در داخل استان خودمان هستند.
امینی افزود: بعد از اینکه حدود ۴۰ سال نتوانستند ساماندهی رودخانه زایندهرود را انجام دهند، در حال حاضر و از ۵ سال گذشته ساماندهی رودخانه توسط صنف کشاورزی و کشاورزان در حال انجام است، اما به یکباره سازمان بازرسی و دیوان محاسبات وارد میشود و میگوید چون صنف گرید ندارد نمیتواند این کار را انجام دهد.
ساماندهی انجام نشود با حفر ۱۰ تونل جدید نیز رودخانه احیا نمیشود
دبیر صنف کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: اصلاً در نظر گرفته نمیشود که این موضوع مصوبه ملی و شورای تأمین و قانون خاص دارد و اگر هیچکدام از اینها هم نباشد کاری که شرکتهای بزرگ ملی و استانی گریددار نتوانستند انجام دهند، بخش از آن توسط کشاورزان انجام و بخش دیگری نیز در حال انجام است.
وی ضمن درخواست محول کردن ساماندهی رودخانه به صنف کشاورزان عنوان کرد: این مختصر ساماندهی که تاکنون صورت گرفته بسیار مفید بود و اگر ساماندهی انجام نشود اگر ۱۰ تونل جدید نیز حفر شود و آب داخل رودخانه قرار گیرد بازهم رودخانه احیا نخواهد شد.
تمام مدیریت این شده که در زمان بحران به کشاورزان آب ندهند
امینی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد مشکلات احیا به بیرون استان برمیگردد و بقیه مشکلات داخل استان است، ادامه داد: تمام مدیریت در داخل استان این است که اگر باران آمد به کشاورزان آب میدهیم و در غیر این صورت خیر؛ کل مدیریت این شده است که در زمان بحران آب به کشاورزان ندهند.
دبیر صنف کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه مطالبات کشاورزان اجرای قانون و مصوبات است، گفت: کشاورز این سؤال را از مسؤولان دارد که قبل از سال ۹۲ که این مصوبات نبود، همه ساله برای گرفتن حق آبه باید، دردسر و سختی میکشید و بعد از اینکه در سال ۹۲ هم کشاورزان تجمع کردند و مصوبات با امضا معاون اول رئیسجمهور یا وزیر یا استاندار نوشته شد، باز هم این جریان ادامه دارد.
امینی با بیان اینکه بعد از سال ۹۲ نیز همچنان برای گرفتن آب باید بجنگیم، اظهار کرد: در سال گذشته نیز که بارندگی در ۵۰ سال گذشته بیسابقه بود برای گرفتن آب باز هم مجبور به تجمع شدیم، کشاورز میپرسد این مصوباتی که نوشته شده و کسی قبول ندارد چه فایدهای دارد؟
دبیر صنف کشاورزی استان اصفهان در پایان خاطرنشان کرد: کشاورزان حق آبه و خسارت و آب برای کشت تابستانه خود را مطالبه میکنند و اصل مطالبه نیز تعیین تکلیف و انجام مصوبات است، امیدواریم گوش شنوایی در بین مسؤولان برای این خواستههای قانونی وجود داشته باشد.