سید رضا موسوی مشکینی در جمع خبرنگاران در مورد آلودگی هوا در قم اظهار داشت: در سال ۹۶ قانون جامعی تحت عنوان قانون هوای پاک مصوب شد که میتواند راهگشا باشد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم افزود: بندهای مختلف قانون به حوزههای مختلف زیست ازجمله شهری و معاینه فنی و خودرو و نیروگاهها و استقرار صنایع و کارخانهها پرداخته است و نکات جامعی در آن وجود دارد که اگر بهخوبی اجرا شود بخش قابلتوجهی از مشکلات حل میشود.
وی با اشاره به آماری از ابتدای سال تا ۱۵ دیماه سال جاری تصریح کرد: امسال ۴۴ روز پاک و ۲۰۰ روز قابلقبول و ۳۵ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۱۱ روز ناسالم ثبتشده است.
موسوی مشکینی بیان کرد: نسبت به سال قبل روزهای ناسالم برای عموم ۱۰ روز افزایش و روزهای پاک ۸ روز کم شده است، در سال قبل در دیماه مشکلاتی در آلودگی هوا و تعطیلی مدارس وجود داشت و در یک اجماع نظر قرار شد برای امسال یک ایستگاه سنجش آلودگی هوا راهاندازی شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳ ایستگاه ثابت فعال است و راهاندازی ایستگاه جدید موقع تأمین اعتبار به فراموشی سپرده شد و همچنان مشکلاتی وجود دارد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم عنوان کرد: در قانون هوای پاک ما ناظر هستیم و دستگاههای دیگر باید مصوبات را اجرایی کنند، با توجه به سردی هوا و پایدار نبودن هوا شاهد آلودگی هوا هستیم.
وی در ادامه گفت: جانمایی نامناسب نیروگاههای حرارتی قم در مسیر جهت باد در آلودگی هوای شهر مؤثر بوده است و جهت مخالف باد، آلودگی را به سمت قم و پردیسان میآورد.
موسوی مشکینی افزود: البته منبع آلودگی شهر قم فقط نیروگاههای حرارتی نیست و منابع مختلف ثابت و متحرک وجود دارد که صنایع شهر قم بخشی از آن است و هنوز صنایعی داریم که در محدوده شهری فعال بوده و باید به شهرکهای صنعتی منتقل شوند.
در نیروگاههای قم از مازوت استفاده نمیشود
وی تصریح کرد: خوشبختانه در نیروگاههای قم از مازوت استفاده نمیشود و گاز و گازوئیل بهعنوان سوخت مصرف میشود و زمانی که مصرف گاز افزایش یابد به سمت فرآوردههای نفتی میروند، در حال حاضر نیز طبق آمار در قم مصرف گاز خانگی ۳۵ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم بیان کرد: در هفته دولت نیروگاههای قم به سیستم پایش آنلاین مجهز شد و این رویه، قدم خوبی در رصد وضعیت فعالیت بر اساس استانداردهاست، نیروگاههای قم بهگونهای طراحی شدند که گاز استفاده کنند و پیگیریهایی انجام شد تا حداقل سوخت مایع بهموقع تخصیص یابد و گاز در اولویت باشد.
وی تصریح کرد: موضوع نیروگاهها دارای حساسیت خاص است و فعالان خود اظهاری دارند و پایش نیز بهصورت آنلاین انجام میشود و اشکالات احصا شده و ابلاغیه صادر میشود و برای رفع اشکال، فرصت میدهیم.
انتهای پیام/