عباس ذاکریان در جلسه روز دوشنبه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به افزایش شدید قیمت اتوبوسها و هزینههای مربوط به آنها، بیان داشت: برخی اتوبوسهای فعلی شهرداری با قیمت ۱۰۰ میلیون تومان خریداری و واگذار شده است، اما وضعیت در شرایط فعلی به گونه ای است که اتوبوسهای کارکرده ده ساله، ۴۰۰ میلیون قیمت گذاری می شود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم با بیان این که برخی از اتوبوسهای فعلی حمل و نقل عمومی به سمت فرسوده شدن و افزایش هزینهها حرکت میکنند، یادآور شد: در حال حاضر از حدود ۵۲ اتوبوس بخش خصوصی که همچنان و بر اساس قراردادشان تعهد به کار دارند، تقریبا نیمی فعال هستند و سایر این اتوبوسها فعالیت نمیکنند.
ذاکریان ادامه داد: بر این اساس و با در نظر گرفتن همه جوانب امر، لایحهای تنظیم و به شورای اسلامی شهر ارائه شده است تا بتوان اتوبوسهای غیرفعال را نیز به بازگشت به خط تشویق کرد.
همچنین در این باره رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم در سخنانی، اظهار کرد: حدود ۲۰۰ اتوبوس فعلی حمل و نقل عمومی قم به پایان قرارداد خود رسیده و آزاد شدهاند.
روح الله امراللهی افزود: همچنین ۵۲ اتوبوس دیگر وجود دارد که بین یک تا ۱۳ ماه از تعهد خدمت ۱۰ساله شان باقی مانده که البته این اتوبوسها مشکلات متعددی را تجربه میکنند.
وی اضافه کرد: با توجه به آن که دولت در ۵ سال گذشته عملا نتوانسته از حمل و نقل عمومی حمایت کند و همچنین با توجه به تورم بی سابقه در چند سال اخیر و البته شیوع ویروس منحوس کرونا، لازم است که به مالکان این اتوبوسها کمک شود.
به گفته این عضو شورای اسلامی شهر قم، لایحه ارائه شده از سوی شهرداری برای ارائه نوعی تسهیلات از جمله تسهیلات یارانهای و یا نوعی از تخفیف به آنها بر اساس بندهای قانونی و مجوّزهای موجود است.
و اما رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در این باره به إجماع موجود بر تعدادی از بندهای این لایحه توجه داد.
عبدالله جلالی همچنین گفت: سیاست اصلی مدیریت شهری باید بر مبنای واگذاری این ۵۲ اتوبوس تهیه و تنظیم شود.
در پایان اعضای شورای اسلامی شهر مقدس قم با لایحه اخذ مجوّز فروش باقیمانده تعهدات اتوبوسهای حمل و نقل عمومی شهرداری قم موافقت کردند و آن را به تصویب رساندند.
انتهای پیام /