stat counter
تاریخ : جمعه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 20 December , 2024
  • کد خبر : 379154
  • 16 تیر 1400 - 11:38
4

اهدا افزون بر ۴ تُن علوفه به حیات وحش قمیشلو

اهدا افزون بر ۴ تُن علوفه به حیات وحش قمیشلو
اصفهان- نماینده مجمع فعالان زیست محیطی ایران و مدیرعامل انجمن دوستداران محیط زیست شهرستان تیران و کرون از اهدا چهار تُن علوفه و ساخت یک آبشخور برای حیات وحش پناهگاه قمیشلو خبر داد.
قلم | qalamna.ir :

مهدی دادخواه تیرانی اظهار داشت: پویش نذر مهربانی با هدف جمع آوری کمک‌های مردمی برای حیات وحش پارک ملی و پناهگاه قمیشلو حدود سه هفته پیش آغاز شد و در دو روز فعالیت با اقبال بسیار خوبی رو به رو بود.

وی با اشاره به توقف فعالیت این پویش، افزود: با کمک‌های مردمی که در آن مدت کم جمع آوری شد تاکنون در دو مرحله حدود چهار تن علوفه (یونجه) پِرِس شده به پاسگاه محیط‌بانی پارک ملی قمیشلو تحویل شده است و مجدد علوفه تازه خریداری و به این منطقه ارسال می‌شود.

نماینده مجمع فعالان زیست محیطی ایران در شهرستان تیران و کرون با تاکید بر اینکه حیات وحش را نباید با علوفه دستی تغذیه داد، خاطر نشان کرد: غذا دهی به حیوانات در ذائقه حیوانات تغییر ایجاد می‌کند یا ممکن است علوفه‌ها آلوده باشند که سلامتی حیوان را به خطر می‌اندازد از این رو در شرایط خشکسالی مناطق استان که فقر پوشش گیاهی جان گونه‌ها را تهدید می‌کند، علوفه‌های پرس شده که سلامت هستند تهیه شد تا با راهنمایی کارشناسان محیط‌زیست و محیط‌بانان در محل‌های تعیین شده که احتمال خروج حیوانات وجود دارد، علوفه ریزی شود.

 

این فعال محیط‌زیست با بیان اینکه مردم نباید خودسرانه برای علوفه ریزی اقدام کنند، گفت: علوفه‌های تهیه شده را به پاسگاه محیط‌بانی تحویل دادیم تا کارشناسان محیط زیست در نقاطی که لازم می‌دانند برای وحوش علوفه ریزی کنند.

دادخواه با بیان اینکه با کمک طبیعت دوستان روستای جعفرآباد نیز یک آبشخور برای حیات وحش قمیشلو ساخته شد، از همدلی و کمک مردم و خیران محلی برای کمک به تأمین علوفه و ساخت آبشخور برای حیات وحش این منطقه قدر دانی کرد.

این فعال محیط زیست ابراز داشت: صدها رأس گونه علف خوار از جمله آهو در پی خشکسالی منطقه را ترک کردند که شاید نیمی از آنها دوباره به پناهگاه بازنگردند. شماری از این حیوانات در این مدت کشته یا تلف شده‌اند.

پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو با مساحت ۱۱۳ هزار هکتار، یکی از قدیمی ترین مناطق حفاظت شده در سطح جهان است که در میان شهرهای تیران و کرون، نجف‌آباد، شاهین شهر و خمینی شهر واقع شده است، این منطقه دارای ۲۸ گونه پستاندار، ۸۱ گونه پرنده، دو گونه دوزیست و ۳۱ گونه خزنده است. قمیشلو مامن گونه شاخص “قوچ اصفهان” است که به عنوان نماد حیات وحش جانوری این استان نیز معرفی و ثبت شده است.

 

استان اصفهان با اقلیمی خشک و نیمه خشک دارای ۲۲ منطقه تحت مدیریت محیط زیست و شکار ممنوع در مساحت دو میلیون و ۲۸۰ هزار هکتار است که از مناطق معتدل کوهستانی تا بیابانی و کویر گسترده شده است.

برپایه آمار هواشناسی استان، امسال ۹۲ درصد استان درگیر خشکسالی کم تا بسیار شدید شده است. خشکسالی جان بیش از ۴۴ هزار رأس گونه علفخوار آهو، کل و بز و قوچ و میش در اصفهان را به خطر انداخته است.

با کاهش بارندگی و خشکسالی شدید، آبدهی چشمه‌ها در مناطق حفاظت شده کاهش یافته و بسیاری از چاه‌ها خشک شده‌اند و فقر پوشش گیاهی این روزها سبب شده حیات وحش به ویژه گونه‌های علفخوار به طور غریزی به دنبال آب و غذا زیستگاه‌ها و مناطق حفاظت شده را ترک کرده و ناخواسته به کشتزارها و مناطق ناامن پناه ببرند.

دوستداران محیط زیست اصفهان از دو ماه پیش تاکنون در صدد کمک به حیات وحش بوده‌اند که پس از کش و قوس‌های فراوان، اداره کل حفاظت محیط اصفهان برای کمک‌های مردمی به محیط زیست دو راهکار ارائه کرد.

صندوق ملی محیط‌زیست برای دریافت کمک‌های مردمی فعال شد

در همین پیوند فیروزه سعادتی رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی حفاظت محیط زیست استان اصفهان اظهار داشت: صندوق ملی محیط زیست به منظور تسهیل در اخذ کمک‌های اشخاص حقیقی و حقوقی در حوزه محیط زیست با استفاده از سامانه برخط «سداد» اقدام کرده است.

وی ادامه داد: متقاضیان می‌توانند از طریق این سامانه برای ارسال کمک‌های مردمی در استان اصفهان و دیگر استان‌های کشور با انتخاب موارد مصرفی کمک‌های اهدایی خود در زمینه‌های: محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی (آبرسانی و تهیه علوفه برای وحوش)، محیط زیست انسانی، کاهش آلودگی خاک و پسماند، تقلیل آلاینده‌های آب و تالاب، تقلیل آلاینده‌های هوا و سایر موارد به پرداخت مبالغ مورد نظر خود در این زمینه اقدام کنند.

 

سعادتی افزود: صندوق ملی محیط زیست طبق ماده چهار اساسنامه خود برای متمرکز کردن کمک‌های اشخاص حقیقی و حقوقی در حوزه محیط زیست کشور با اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و نشان اعتماد ملی اقدام به راه اندازی این سامانه برخط کرده است و کمک‌های اخذ شده برای اقدام‌ها و فعالیت‌های محیط زیستی هریک از استان‌ها به تفکیک در صفحه کمک‌های این مؤسسه درج می‌شود.

اخذ مجوز از فرمانداری ضروری است

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی حفاظت محیط زیست استان در ادامه اظهار داشت: همچنین افرادی که قصد کمک مستقیم به زیستگاه‌ها را دارند به حوزه مشارکت‌های مردمی محیط زیست استان مراجعه کنند تا بر اساس نیازها راهنمایی شوند.

وی افزود: همه خیران، تشکل‌ها و سمن‌هایی که برای دریافت کمک‌های مردمی اقدام به اعلام شماره حساب در فضای مجازی می‌کنند باید مجوزهای لازم را از فرمانداری‌ها بگیرند.

سعادتی با بیان اینکه دارا بودن مجوز رسمی برای تشکل‌های فعال در حوزه محیط زیست ضروری است، تصریح کرد: بر اساس تفاهم نامه سه جانبه ای که امضا می‌شود شماره حساب‌های ارائه شده باید شفافیت داشته و به این موضوع اختصاص یابد و همه هزینه‌ها و خریدها با هماهنگی فرمانداری هر شهرستان و اداره کل حفاظت محیط زیست استان انجام می‌شود.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , ,
  • منبع : مهر

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.