خبر، کوتاه است و واضح؛ سفرهای نوروزی، «به» و «از» شهرهای نارنجی و قرمز ممنوع ولی «به» و «از» شهرهای زرد و آبی کرونایی آزاد است.
نکته ای که البته در این بین مغفول می ماند، آن است که برخی شهرهای کشور، زائرپذیر و برخی دیگر عملا بیشتر از دیگر شهرها، مسافرپذیرند و از این رو اگر این شهرها در وضعیت زرد و آبی کرونایی قرار داشته باشند – که ظاهرا همه یا بیشتر آن ها چنین اند – با حجم غیرقابل پیش بینی از زائر و مسافر رو به رو خواهند شد و عملا با عدم امکان کنترل و همچنین کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی، این شهرها هم در خطر ورود به منطقه زرد، نارنجی و یا حتی قرمز قرار می گیرند.
یکی از مهم ترین این شهرها، قم است؛ کلانشهری زائرپذیر در مرکز کشور و نزدیک پایتخت که علاوه بر شوق مشتاقان فراوان برای زیارت مضجع منوّر کریمه اهل بیت، حضرت فاطمه معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران، به عنوان محور مواصلاتی بیش از نیمی از استان های کشور شناخته می شود و بسیاری از مسافران نوروزی، به قصد زیارت و یا حداقل برای ساعاتی استراحت در بین راه، آن را برمی گزینند و وارد شهر می شوند.
همه این مختصات و ویژگی ها نشان از آن دارد که باید برای شهرهایی مانند قم، تدابیر ویژه ای اندیشید تا سیل مسافران نوروزی سبب چرخش بیشتر ویروس کووید۱۹ و تبعات مختلف آن نشود.
از این رو، انتظار می رود اگر طرح ممنوعیت کلی ورود زائر و مسافر نوروزی به قم دنبال نمی شود، حداقل، ممنوعیت ورود مسافر از مناطق زرد رنگ کرونایی نیز به شهرهای نارنجی و قرمز اضافه شود.
البته به نظر می رسد وضعیت خاص قم و سفرهای بی شمار مُنتهی به آن در ایام نوروز برای مسؤولان استان نیز آشکار است، به طور مثال استاندار در روزهای اخیر به قرار گرفتن نیمه شعبان در بین تعطیلات نوروزی اشاره کرده و از نگرانی موج سفر به قم در سالروز ولادت حضرت مهدی (عج) و افزایش شیوع بیماری کووید ۱۹ سخن به میان آورده است.
بهرام سرمست در عین حال به ممنوعیت سفر به قم در نیمه شعبان سال گذشته اشاره و ابراز امیدواری کرده است که این تصمیم از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا برای سال جاری نیز اتخاذ شود.
اکنون باید توجه داشت که سفرهای نوروزی عملا از روز چهارشنبه بیست و هفتم اسفند ماه ۱۳۹۹ آغاز می شود و قم عملا از روز پنج شنبه بیست و هشتم اسفند، شاهد حضور زائران و مسافران خواهد بود، بنابراین پیش بینی سفرهای نوروزی به قم تنها به نیمه شعبان خلاصه نمی شود، ضمن آن که مدیریت استان صرفا نباید منتظر تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا برای شهرهایی مانند قم باشد، بلکه باید به صورت فعال، پیشنهادهای جدّی، برنامه محور و عملیاتی خود را برای تصویب به قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا ارائه می داد، اگرچه هنوز هم دیر نیست.
انتهای پیام/