محمد سبزه زاری مدیرکل هواشناسی خوزستان افزود: تا اواسط هفته آینده با نفوذ جریانات جنوبی و تشدید سامانه بارشی مونسون هند، شاهد افزایش رطوبت و وقوع پدیده شرجی در بیشتر نقاط خوزستان خواهیم بود.
وی اضافه کرد: در این مدت(به ویژه از امروز جمعه تا روز یکشنبه هفته آینده) با توجه به بالا بودن ضرایب ناپایداری و تزریق رطوبت، افزایش ابر و رگبار و رعد و برق و احتمال ریزش تگرگ در برخی نقاط خوزستان به ویژه در مناطق شرقی، شمال شرقی، جنوب شرقی، و سیلابی شدن مسیلها در ارتفاعات استان پیش بینی میشود.
سبزه زاری ادامه داد: در این مدت، وزش باد متوسط گاهی تندباد لحظهای در برخی نقاط استان و خیزش گرد و غبار محلی و همرفتی به ویژه در مناطق مرکزی و جنوبی استان دور از انتظار نیست.
به گفته وی، شمال خلیج فارس تا اواخر وقت روز سه شنبه مواج و در برخی ساعات همراه با رگبار و رعد و برق پیش بینی میشود.
او بیان کرد: در شبانه روز گذشته بستان با ۴۴.۹ درجه سانتیگراد بالای صفر گرمترین و دهدز (مرکز دزپارت) با ۲۵ درجه سانتیگراد بالای صفر به ترتیب خنکترین نقاط خوزستان گزارش شدند.
وی افزود: در شبانه روز گذشته حداکثر دمای اهواز به ۴۱.۹ و حداقل به ۳۲.۴ درجه سانتیگراد بالای صفر رسید.
مدیرکل هواشناسی خوزستان همچنین میزان شرجی را در روز جمعه در ایستگاه های هواشناسی بهبهان ۸۵ درصد، آبادان ۸۳ درصد، بستان ۸۲ درصد، شادگان ۸۲ درصد، ماهشهر ۸۱ درصد، اهواز ۷۹ درصد، شوش و هندیجان ۷۸ درصد، صفی آباد دزفول و کشاورزی اهواز ۷۷ درصد، آغاجاری ۷۵ درصد، حسینیه و لالی ۷۴ درصد، امیدیه ۷۱ درصد، ایذه ۷۰ درصد، رامهرمز و شوشتر ۶۷ درصد و مسجدسلیمان ۶۶ درصد اعلام کرد.
صدیقی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، پیش از این، با اعلام آماده باش در استان، نسبت به احتمال آبگرفتگی معابر، فعال شدن رودخانههای فصلی و جاری شدن سیلاب در شهرستانهای اندیکا، باغملک، ایذه، رامهرمز، هفتکل، رامشیر، امیدیه، آغاجاری، بهبهان، مسجدسلیمان، لالی، دزپارت، ماهشهر و هندیجان هشدار داده بود.
همچنین سازمان آب و برق خوزستان با صدور اطلاعیهای نسبت به احتمال جاری شدن سیل در همه رودخانهها، مسیلها و آبراهها به ویژه در مناطق شمال، شمال شرق، شرق و جنوب شرق استان از جمله رودخانههای زرد، اعلاء، مارون، جراحی، زهره، خیرآباد، شور دشت بزرگ، شور لالی، شور اندیکا و رودخانهها و مسیلهای منتهی به آنها هشدار داد و از خوزستانی ها درخواست کرد از ساعات اولیه روز جمعه ۶ مرداد تا ۱۱ مرداد، از نزدیک شدن به بستر و حریم این رودخانهها به طور جد خودداری کرده و نسبت به جمع آوری هرگونه تجهیزات، تاسیسات و … از این مناطق اقدام کنند.
در این رابطه، سازمان هواشناسی کشور در اطلاعیهای برای مناطق مختلف کشور در سه روز آینده هشدار نارنجی صادر و اعلام کرد: در روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه احتمال خسارت گسترده ناشی از فعالیت سامانه مونسون در کشور زیاد است.
گزارشها حاکیست سامانه بارشی مونسون بارش شدید و وقوع سیلاب را در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس و تهران به دنبال داشته است. در زاهدان بر اثر برق گرفتگی در باران چند نفر جان خود را از دست دادند. بر اثر سیل پنجشنبه شب در منطقه امامزاده داود (ع) تهران نیز تاکنون هفت نفر جان خود را از دست دادهاند و ۹ نفر مصدوم و تعدادی نیز مفقود شدهاند.
مونسونها نسیمهای دریایی شدید هستند که به ویژه در آسیای جنوبی و بخشهایی از آفریقا دیده میشوند و تقریبا ۶ ماه از سال را از جانب شمال شرقی و ۶ ماه دیگر را از جنوب غربی میوزند.