یک مبارز قبل از انقلاب از خاطرات مبارزاتی خود و تجربه رویارویی با ساواک، جنایت مستشاران آمریکایی و نقش مردم اصفهان در پیروزی انقلاب اسلامی میگوید.
در زمان پیروزی انقلاب ۲۲ ساله و مسئول انجمن اسلامی دبیرستان بود. سید محمدجواد ابطحی، از مبارزان قبل از انقلاب و نماینده سابق مردم خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی است. او معتقد است که فجایع، خفقان و نارساییهای قبل از انقلاب اسلامی و دوران پهلوی برای نسل حاضر به خوبی تبیین نشده و اینگونه نبود که خوشی زیر دل مردم زده بود که انقلاب کردند. این مبارز قبل از انقلاب بر این باور است که رژیم شاه یک حکومت دست نشانده بود و آمریکاییها هم امروز دوست دارند یک حکومت دست نشانده در ایران داشته باشند.
درباره نقش مردم اصفهان در پیروزی انقلاب و خاطرات این مبارز قبل از انقلاب با وی به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید:
اصفهان پایگاه انقلاب بود
ابطحی درباره نقش مردم اصفهان در پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: اگر بگوییم اصفهان پایگاه انقلاب و نشر نهضت امام خمینی(ره) بوده است سخن گزافی نگفتهایم. جوانان و روشنفکران اصفهان قبل از انقلاب نقش بیبدیلی در آگاهی بخشی مردم برای مبارزه با رژیم ستمشاهی داشتند و پس از انقلاب هم همین قشر در صحنههای مختلف از دفاع مقدس و دیگر صحنهها نقش تأثیرگذاری داشتهاند.
وی افزود: اگر یک ناظر بیطرف حوادث انقلاب را رصد کند متوجه میشود که اصفهانیها در خیزش انقلاب و تداوم آن نقش مؤثری ایفا کردهاند. مردم اصفهان تنها در دو سال منتهی به انقلاب نقش ایفا نکردند، بلکه از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و حتی در زمان کودتا بر علیه مصدق در مخالفت شاه در صحنه بودند و به کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ اعتراض شدید کردند.
این مبارز قبل از انقلاب، تصریح کرد: آیتالله سید محمد احمدی که نخستین امامجمعه شهرستان خمینیشهر بود در همان سال ۱۳۳۲ و بعد از کودتا دستگیر شد و از پیشقراولان مبارزه با رژیم شاه بود. همچنین چهرههای شاخص دیگری مانند حاجآقا «سید جمالالدین صهری» در مقابل ستم دولت دست نشانده پهلوی ایستادگی و مردم را آگاه میکردند تا ملت به خودآگاهی برسند و نسبت به مسائل بیتفاوت نمانند.
ابطحی گفت: اوج مبارزات و حماسهآفرینی مردم اصفهان را در سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ میبینیم، به طوری که اولین حکومت نظامی در کشور در سه شهر شهرضا، اصفهان و خمینیشهر بود که فرماندهی این حکومتنظامی را «سرلشکر ناجی» بر عهده داشت.
خیزشهای مردمی از منزل آیتالله خادمی آغاز شد
وی ادامه داد: منزل آیتالله خادمی در اصفهان به عنوان اینکه متحصنان در این مکان تحصن میکردند شناخته میشد و از همین نقطه خیزشهای مردمی شکل میگرفت که از نقاط درخشان انقلاب اسلامی در اصفهان بود.
این مبارز قبل از انقلاب، افزود: اگر آمار شهدای قبل از انقلاب را مرور کنیم میبینیم که در حمله عید غدیر در سال ۱۳۵۷ در چهارراه وفایی که هماکنون چهارراه هفتم محرم نام دارد بسیاری به شهادت رسیدند که نشان دهنده این بود که مردم اصفهان با تمام توان و نثار جان خود خواهان پیروزی انقلاب اسلامی هستند.
بازاریان اصفهان مدتها بازار را تعطیل کردند
ابطحی با بیان اینکه افراد مبرز زیادی در اصفهان مردم را به تظاهرات علیه رژیم شاه تهییج میکردند، گفت: بازاریان اصفهان در همراهی با انقلاب مدتها بازار را تعطیل کردند و به کمک کارمندانی شتافتند که به دلیل حمایت از انقلاب از کار بیکار شده بودند. در پناه دادن به سربازانی که به دستور امام راحل پادگانها را ترک کرده بودند مردم اصفهان و به ویژه بازاریان منازل خود را در اختیار این سربازان قرار میدادند و خانواده محرومان نیز مورد حمایت کالایی قرار میگرفتند.
وی تصریح کرد: به یاد دارم صفهای طولانی که برای نفت تشکیل میشد جوانان اصفهان نفت را برای خانه افرادی که سالمند بودند میبردند. این موارد نشان میدهد که مردم اصفهان با آن عِرق دینی که داشتند و تبعیتی که از مرجعیت به ویژه حضرت امام خمینی(ره) کردند در صحنه انقلاب حرف اول را میزدند. اکنون نیز که ۴۳ سال از پیروزی انقلاب میگذرد، مردم اصفهان همچنان در صحنه هستند و از نظام و انقلاب اسلامی دفاع میکنند.